Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Oppdrag snakketøy Idékonkurranse frå Snakketøyet AS

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Oppdrag snakketøy Idékonkurranse frå Snakketøyet AS"— Utskrift av presentasjonen:

1 Oppdrag snakketøy Idékonkurranse frå Snakketøyet AS
Finn opp eit smart klesplagg som kommuniserer med internett for å dekke eit behov. Presenter idéen gjennom film eller bildeserie.

2

3 Denne kjolen er ikkje kopla til internett. Kva om han hadde vore det?

4 Oppdrag snakketøy – Idéfasen
Bruk nokre minutt til å komme på fleire idéar. Hugs at klesplagget de skal finne opp skal kommunisere med internett. Bruk internettsøk for å sjekke om idéen allereie er gjennomført!

5 Tenk-par-del: Kva funksjonar har internett?
Oppdrag snakketøy Idékonkurranse frå Snakketøyet AS Finn opp eit smart klesplagg som kommuniserer med internett for å dekke eit behov. Presenter idéen gjennom film eller bildeserie. Tenk-par-del: Kva funksjonar har internett?

6 Nøkkelsetningsark Internett er eit globalt kommunikasjonssystem. Funksjonen til internett er å lagre og finne informasjonen og å sende rett informasjon til rett mottakar.

7 Nettadresse / URL Domene – kva server det ligg på Sti – kva innhald/side serveren skal vise

8 Nøkkelsetningsark Internett er eit globalt kommunikasjonssystem. Funksjonen til internett er å lagre og finne informasjonen og å sende rett informasjon til rett mottakar. Funksjonen til ein server er å ta i mot, lagre og gi frå seg informasjon. Systemet må vite adressa til serveren for å finne den informasjonen vi leitar etter.

9

10

11 Ruterar er som vegkryss i internett.

12 Ruter Ruterar er som vegkryss i internett, berre at dei i tillegg også har rutingtabellar som veit raskaste vegen vidare.

13 Ruter Ruterar er som vegkryss i internett, berre at dei i tillegg også har rutingtabellar som veit raskaste vegen vidare. Nettverksruterar Heimeruter

14 Nøkkelsetningsark Internett er et globalt kommunikasjonssystem. Funksjonen til internett er å lagre og finne informasjonen og å sende rett informasjon til rett mottaker. Funksjonen til en server er å ta i mot, lagre og gi fra seg informasjon. Systemet må vite adressa til serveren for å finne den informasjonen vi leter etter. Funksjonen til ein ruter er å sende informasjonen raskaste veg vidare.

15 ein snap min telefon Telefonen til Kari IP-adresse server med adresseliste ruter med rutingtabellar wifi kablar mobilskjermen passordbeskytta (både Snapchat og mobil)ar-del

16 Lag eit flytskjema sendar postkasse mottakar postbod postkasse
legg eit adressert brev i ei sendar postkasse blir tømt av eit mottakar postbod blir tømt av ein postkasse sender all posten til ein legg brevet i ei terminal postbod fly brevet blir transportert derfrå med eit postmottak brevet blir tatt med ut av et brevet hamner på riktig

17 – ei grafisk framstilling av eit system eller ein prosess
Flytskjema – ei grafisk framstilling av eit system eller ein prosess

18 Flytskjema for å hente ei nettside
3. Førespurnaden sendast via kabel og nettverksruterar til rett server 4. Server finn fram informasjonen Heimeruter (trådlaus og kabel) 5. Sender informasjonen tilbake via kabel og nettverksruterar til heimeruter 2. Førespurnaden sendast trådlaust med wifi frå PC til heimeruter 6. Informasjonen sendast trådlaust frå heimeruter til PC Berbar datamaskin 7. Informasjonen visast som nettside i nettlesaren 1. Skriv nettadressa i nettlesaren

19 Flytskjema for å hente ei nettside
sender førespurnaden trådlaust med wifi til ein skriv nettadressa i nettlesaren på pc brukar sender informasjon trådlaust med wifi til viser informasjon som ei nettside til heimeruter sender informasjon i kabel til sender førespurnaden i kabel til sender informasjonen i kabel til finn fram informasjonen server nettverksruterar sender førespurnaden i kabel til mottar førespurnaden

20 Lag flytskjema Oppgåve
Lag eit flytskjema her i denne PowerPointen som viser kva som skjer når du sender ein epost til ein medelev. Ekstraoppgåve Ta også med at medelev svarer.

21 Bilde Funksjon mobil, PC, nettbrett osv. sende og ta imot informasjon til og frå internett kabel frakte informasjon trådlaust nett heimeruter vere port til internett nettverksruter sende informasjon raskaste veg vidare i internett server ta i mot, lagre og gi frå seg informasjon lagre adresseinformasjon

22 Korleis får vi kontakt med internett?
Heimeruter er ein port til internett Heimeruter er kopla med kabel til næraste nettverksruter Trådløs og kabel

23 Kva er dekning? Ei lyspære sender ut lys.
Trådlaus heimeruter Ei lyspære sender ut lys. Ein heimeruter med wifi sender og tar imot mikrobølger. Mikrobølger stråler ut på same måte som lys, men dei er ikkje synlege for auget. Lysstrålar må treffe auget ditt for at du skal sjå. Mikrobølger må treffe antenna på telefonen for at det skal vere dekning.

24 Kva betyr 4G?

25

26

27

28

29


Laste ned ppt "Oppdrag snakketøy Idékonkurranse frå Snakketøyet AS"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google