Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Gravemaskin i sjø – september 2016 Foto: Mesta

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Gravemaskin i sjø – september 2016 Foto: Mesta"— Utskrift av presentasjonen:

1 Gravemaskin i sjø – september 2016 Foto: Mesta
Læring etter hendelse Gravemaskin i sjø – september Foto: Mesta Hva har skjedd og hvor? Ved utbedring av plastring mot sjø raste en gravemaskin i vannet da fylling raste ut. Arbeidet var tatt inn som tilleggsarbeid i driftskontrakt. Hva ble konsekvensen? Gravemaskinen ble totalvrak som følge av vannskader. Ingen personer ble skadde. Hva var den direkte/utløsende årsak? Sannsynlig årsak er at det ble mellomlagret plastringsstein i fylling. Dette antas å ha blitt en for stor merbelastning som ikke var beregnet. Hvorfor skjedde det? Uklar plan for håndtering av plastringsstein Mangelfull risikovurdering og oppfølging Manglende oppdatering av SHA-plan Geotekniker sine momenter ikke tilstrekkelig vurdert Mangelfull dokumentasjon og kommunikasjon Informasjonen i dette læringsarket er basert på informasjon gjort tilgjengelig for forfatter, og kan fritt benyttes på eget ansvar.

2 Gravemaskin i sjø – september 2016
Læring etter hendelse Gravemaskin i sjø – september 2016 Det ble laget en anleggsveg langs sjøkanten som adkomstveg Det ble hentet stein fra g/s-veg ned til anleggsveg, som skulle legges i området hvor orkanen hadde vasket vekk plastringsstein. Bildet viser plassering av hhv gravemaskin ved sjø og ved g/s-veg. Informasjonen i dette læringsarket er basert på informasjon gjort tilgjengelig for forfatter, og kan fritt benyttes på eget ansvar.

3 Gravemaskin i sjø – september 2016
Læring etter hendelse Gravemaskin i sjø – september 2016 Læring/tiltak Tilstrekkelige ressurser må være tilgjengelig i forhold til oppdragets art SHA-plan må holdes oppdatert i forhold til arbeidets art, herunder oppdatering av risikovurdering og oppfølging av entreprenør. Byggherre må sørge for at geotekniker sine vurderinger tas hensyn til i risikovurderinger/SJA og i utførelse. Samsvar mellom risikovurdering/SJA og hva som faktisk utføres. Det ble beskrevet i risikovurderinger at det skulle benyttes båt og oppblåsbar flytevest. Ingen av delene ble benyttet. Entreprenøren må følge opp underentreprenøren i forhold til risikofylt arbeid. Entreprenør må sørge for at det foreligger en instruks for risikofylt arbeid hos underentreprenør. Relevant dokumentasjon må være tilgjengelig for de involverte Informasjonen i dette læringsarket er basert på informasjon gjort tilgjengelig for forfatter, og kan fritt benyttes på eget ansvar.


Laste ned ppt "Gravemaskin i sjø – september 2016 Foto: Mesta"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google