Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Status for vårt arbeid med:

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Status for vårt arbeid med:"— Utskrift av presentasjonen:

1 Status for vårt arbeid med:
Verdensarvsenter Formidling

2 2005-2015 Juridisk forvaltningsansvar
Lokalt engasjement: Prosessen og etterpå. Forvaltningsplan: med framtidig organisering? Koordinator; 2017?? Faglig råd/ Verdensarvråd: 2016/2017?? Verdensarvsenter/ legges til en kunnskapsinstitusjon i Vest-Finnmark. Struves Meridianbues besøkspotensialet bør ligge til grunn. Satellitter i de to andre kommunene. Når?

3 Visjon om verdensarvsenter:
Ved å gjennomføre gode og langsiktige kunnskapsbaserte prosjekter, er det etablert et verdensarvsentret knyttet til en kunnskapsinstitusjon i Hammerfest med etablerte satellitter i Kautokeino og Alta. Verdensarvsenteret skal bistå kommunale planleggere, skoler, museer, turistkontorer /destinasjonsselskaper med kunnskap om Struves meridianbues unike verdensarvverdier.

4 Kunnskapsformidling prosjekt 2017??

5 Visjoner og ambisjonene
Visjonen for Struves Meridianbue er: ● om 30 år er de universelle verdiene opprettholdt gjennom aktiv bruk, med basis for en positiv utvikling i de tre kommunene. Noen av de fire geodetiskepunktene har samtidig blitt en arena for kunnskaps- formidling, forvaltning og bruk av landskapet. Ambisjonene for verdensarven Struves meridianbue er: ● «samarbeidet på tvers av grenser» er videreført til vennskapsforbindelser mellom kommunene i Vest- Finnmark og steder fra «Struvelandene». Samtidig er det igangsatt et transnasjonalt samarbeid; «Folk til folk langs Struves meridianbue» som har som mål å øke kunnskap på tvers av politiske, kulturelle og religiøse skillelinjer, for å fremme arbeidet med fredelig sameksistens. ● Metoden som ble benyttet; trianguleringen, historien om oppmålingen, stedene de kom til i og kunnskap om de 10 nasjonene, er viktige bidrag til undervisning for grunnskolen og videregående skole i fag som matematikk, geografi, kulturforståelse, historie og språk. ●Stiene til verdensarvområdene er et eksempel på bærekraftig bruk, god planlegging, vedlikehold og en estetisk tilnærming til landskapet og installasjonene er sikret etter beste praksis. Siktlinjene til de 15 (14) punktene i gradmålingsrekken og til de 8 punktene i det utvidete ekspansjonsnettet er godt ivaretatt.

6 Avslutningsvis Forvaltningsplan ferdig høst 2016
Vi har utarbeidet visjoner, mål og tiltak Fra september er det opp til forvaltningsansvarlige å få ting til å rulle videre. Da er det bare å ønske at verdensarven «Struves meridianbue» ikke fortsetter som Norges «hemmelige» verdensarv. Men at vi kan bevare og styrke de universelle verdiene med et formelt forvaltningssystem, en «motor» i arbeidet og at vi engang i nærmeste framtid har et verdensarvsenter.


Laste ned ppt "Status for vårt arbeid med:"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google