Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Evaluering av nettverk for administrative Studieledere, 2017

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Evaluering av nettverk for administrative Studieledere, 2017"— Utskrift av presentasjonen:

1 Evaluering av nettverk for administrative Studieledere, 2017
Julianne Krohn-Hansen 20. jan. 2017

2 Hvordan fungerer nettverket som en felles arena som medvirker til å binde sammen de åtte fakultetene innen det studieadministrative feltet og bidrar til utvikling og drift av feltet ved UiO? * Godt Det fungerer bra, får informasjon om pågående prosjekter/saker og diskuterer ulike saker av betydning for AF og for fakultetene Fungerer godt, får opp aktuelle saker, både fra AF og fra fakultetene. Gjør det lettere å samkjøre rutiner/prosesser. - ved å legge opp til diskusjoner om felles rutiner og vilje til å samordne. - ved felles info fra AF gjør at vi hører det samme på samme tidspunkt. - tror uke det fulle potensiale er tatt ut her. Nettverket fungerer godt som arena for deling når saker bringes opp I stor grad

3 Bidrar nettverket til at administrasjon på utdanningsfeltet støtter opp om kjernevirksomheten? Evt. eksempler? Usikker på det! Ja, det tas opp ulike spørsmål innenfor utdanningsfeltet som i stor grad er felles for fakultetene. Eksempel: hvordan fakultetene kan standardisere tilbud til studenter i ulike saker Usikker. Kanskje indirekte via punktet over? Nettverket er viktig for å støtte opp om kjernevirkesomheten i kraft av at sentrale personer med høy kompetanse på kjernevirksomheten sitter i nettverket Ja - jeg synes at i diskusjonene om saker kommer det frem perspektiver på hvordan utdanningskvaliteten og profileringen av UiO utdanningen kan heves gjennom administrative grep. Ett eksempel var fra ihøst der det ble gjort en endring ved at nye studenter får IT tilgang/status fra første dag utifra at det var studieadministrative gevinster og bedret mottaket av de nye studentene.

4 Bidrar nettverket til gjennomføring av beslutninger knyttet til det studieadministrative området for UiO som helhet? Til standardisering, profesjonalisering, felles rutiner og enhetlig saksbehandling? Ja på noen områder. Synes standardisering er et godt eksempel som tas opp og der vi har et felles mål med mest mulig standardisering der det er hensiktsmessig. Felles rutiner og enhetlig saksbehandling kan i noen tilfeller oppnås, men her er det flere forhold som spiller inn. Ja, for eksempel saker som har vært oppe i forbindelse med nettarbeid (Administrer dine studier), der vi har kunne samkjøre noen av rutinene bedre. Dette er det punkter nettverket best oppfyller, synes jeg. Nettverket har bidratt til standardisering og felles rutiner. Dette har vi sett, særlig i arbeidet med nettsider. Generelt er holdningen blant medlemmene at felles løsninger er viktig Ja i stor grad. Nettverket er preget av god kommunikasjon og vilje til å lytte til fakultetenes behov samtidig med at UiO sentralt er tydelig på rammene iht regelverk og lover.

5 Bidrar nettverket til koordinering og forankring av, samt gi innspill til, pågående prosesser på utdanningsfeltet? Eksempler? Til e viss grad Ja, det er informasjon om pågående prosesser, og fakultetene bes om innspill til disse, samt at diverse prosesser forankres i nettverket. Eksempel: digital eksamen og bruk av Silurveien, Ja. F.eks digitalisering av eksamen. Ja, det synes jeg. Men noen ganger litt uklart hvor dette nettverkets innspill står sammenlignet med direktørnettverket. Kanskje litt hesblesende noen ganger. Ja, men kan nok i større grad brukes for å bidra i strategiske prosesser på utdanningsfeltet Ja i stor grad.

6 Bidrar nettverket til erfaringsdeling mellom fakultetene? Eksempler?
Ja Ja, fakultetene deler erfaring i saker som tas opp. Ja, flere nyttige delinger av større og mindre saker. Noe i møtet, noe i småprat før og etter møtet. MN og SV delt erfaringer med NOKUT-evalueringer, dette var nyttig. HF delt erfaringer med frafallstiltak (undersøkelse om dette). Generelt bra at det er rom for å høre hvordan andre arbeider med et bestemt saksfelt/problemstilling. osv Ja, til en viss grad. Men det krever nok mer tilrettelegging og tid hvis det skal bli mer av dette. Ja, men kan nok bli mer dersom fakultetene utfordres på å bringe fram eksempler Ja absolutt. Med utfordringer mhp gjennomføring i utdanningen har det vært presentert prosjekter ved fakultetene.

7 Oppfatter du at nettverket er en arena som løpende følger opp og diskuterer arbeidsdeling mellom nivåene, og gir innspill til beslutningstakere på fakultetene og i LOS? I litt varierende grad. I perioder der det er aktuelt. Oppfatter dette som en arena for dette, men det skjer ikke løpende. Opplever at deltakerne er viktige støttespillere for studiedekanene og fakultetsdirektørene Vanskelig å gi noe gradert svar men jeg vil si at nettverket slik jeg opplever det er en arena der dette er fullt mulig.

8 Til punktet: "Deltakerne har ansvar for å informere om saker på egen enhet og forankre saker i med egen ledelse". Kommentar: Viktig Fint med innkalling og referater som kan brukes som grunnlag for å ta opp saker internt i forkant og gi informasjon videre til ansatte på fakultetet. Fungerer rimelig greit. Nyttig at vi har gode innkallinger og gode referater på nett, både som grunnlag for informasjon videre, og for å diskutere sakene med instituttene/ledelse i forkant eller etterkant av møter. Kan av og til være uklart hva som trengs å informere videre om og ikke, siden mange av sakene vi har oppe i studieledernettverket også går i andre nettverk/fora, men jeg oppfatter at vi vanligvis får en forholdsvis tydelig bestilling når det er noe som skal følges opp eller vi skal gi tilbakemelding på. Gjøres til en viss grad. Enkelte fakultet er flinke til dette, ville være en styrke om flere brakte inn saker Jeg sender alltid ut innkallingen til studieseksjonen ved fakultetet for å få innspill før møtet - og for å informere dem om hvilke saker som nå er oppe. Gode referater fra nettverksmøtene sender jeg også ut.

9 Nevn de tre viktigste sakene nettverkene har behandlet?
Informasjon og oppfølging av prosjekt Digital eksamen + å ta i bruk Silurveien, behov for standardisering av tilretteleggingsfeltet, generelt synes jeg også informasjon om pågående saker og informasjonsutveksling er viktig i nettverket. Vet ikke om det er ment i 2016, eller over lengre tid, men tre viktige saker fra 2016 tenker jeg var: - digital eksamen - samkjøring av studieadministrative rutiner og regler for å sikre bedre informasjon til studentene - tilretteleggingsarbeid 1. Digital eksamen 2. Tilrettelegging ved UiO: gjennomgang av felt 3. Presentasjon. Årsrapport studentombud I 2016 Digital eksamen Standardisering av nettsider Arbeidsgiverundersøkelsen Husker ikke i farten. Synes det var strålende at dette med IT tilgang for nye studenter løste seg så bra når vi tok det opp i nettverket.

10 Er nettverket viktig for ditt arbeid
Er nettverket viktig for ditt arbeid? Bør det videreføres og i tilfelle begrunn dette: * Ja, viktig å føle at man er del av en større enhet Nettverket er viktig for å ivareta behov for informasjon om pågående saker og informasjonsutveksling mellom fakultetene Ja, nyttig fora for deling av informasjon og erfaringer, og diskusjon om pågående prosesser, både mellom fakultetene og mellom AF og fakultetene. Ja og ja. For å kunne samkjøre fakultetene. For erfaringsutveksling. Potensiale for lederutvikling. Ja, bør videreføres. Er et helt sentralt nettverk for utdanningsfeltet. Det bør jobbes for å få til flere overordnede diskusjoner Ja. Både for å koordinere arbeid innen saker som er gjennomgripende på UiO. For å bygge en felles kultur - jeg har stor glede av å møte, prate med og lære av de andre studielederne. Viktig også å møte jevnlig AF ansatte som vi skal samhandle med. Nettverket bidrar til at jeg føler meg som en del av UiO.

11 Har nettverket riktig sammensetning av kompetanse og nivå? *
Ja Ja.

12 Hvilke potensielle forbedringsområder finnes? *
Ingen forslag Få tilsendt innkalling tidligere, slik at man rekker å få tatt opp saker internt før møtet Usikker -Detaljnivå i saker. Hvor detaljert skal diskusjoner være? - For mye praktisk fokus og for lite erfaringsutveksling og diskusjoner på et mer overordnet nivå ("fugleperspektiv") - For mange orienteringssaker? - orientering er ikke det samme som forankring. - sakslisten kan komme litt sent, som gjør noe med muligheten til å få inn innspill og forankre innspill hjemme. - tror det i gruppa befinner seg kompetanse, erfaringer og ulike måter å se ting på som kunne vært utnyttet i et lederutviklingsperspektiv. ... men alt dette krever tid og plass, som igjen fordrer mer møtetid eller en omprioritering av saker. Fakultetene bringe inn flere saker Få til mer strategiske diskusjoner Jeg kunne godt tenkt meg at det kunne være litt mer tid for å diskutere og erfaringsdele - fex i form av dagsseminar eller reise bort på 2 dagers seminar. Møtene kan bli litt heseblesende med mange saker. I tillegg mener jeg det ville vært nyttig en gang iblant å ha fellesmøter med studiedekanene / utdanningsutvalget for å kople policy og administrasjon. Dette er tett koplet i utdanningen.


Laste ned ppt "Evaluering av nettverk for administrative Studieledere, 2017"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google