Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hvem er jeg? Marte Ovenberg, 23 år

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hvem er jeg? Marte Ovenberg, 23 år"— Utskrift av presentasjonen:

1 Hvem er jeg? Marte Ovenberg, 23 år
Medvirket i Teenage Boss 2010, 16 år gammel I dag: Student, jobber og driver en liten fotobedrift (

2 Litt om meg som 16-åring.. Bodde med mor, far og lillesøster på Lambertseter Viktig å være” en av gjengen” Sammenlignet meg selv med andre i omgangskretsen Mye krangel med mor og far Lite kunnskap om privatøkonomi Lett påvirkelig Sterke meninger om hvordan mor og far styrte økonomien Styring av økonimi: Sløsing på røyk etc, aldri vært på familieferie, hvordan kan dere ha så lite penger når dere tjener sånn som dere gjør? etc

3 Teenage Boss: Utfordringer og lærdom
Startet som en fest – slet etter hvert med dårlig samvittighet Krangling ”off the camera” – spesielt med pappa Matbudsjett og lommepenger Psykisk påkjenning Lærdom: Pengesekken går - til slutt – tom. Uforutsette utgifter dukker opp Slitsomt - alle i familien skal ha sitt Det ER MULIG å gjøre om på prioriteringer. Eks matbudsjettet Jeg har lov til å ha en mening.. ..men kan ikke bestemme hvordan mor og far styrer økonomien Penger er en stor kilde til krangel….

4 Hva skjedde etterpå? Begynte å jobbe! Først i Nordstrand blad og deretter i flere ekstrajobber og deltidsjobber. Forholdet til mamma og pappa Behovet for å være mer selvstendig.. Flyttet til England: Økonomisk oversikt og prioriteringer Russetid -> Eksamen -> Flyttet hjemmefra I dag: Ferdig med en bachelorutdanning i medier og kommunikasjon fra HiOA. Driver i dag en liten fotobedrift samtidig som jeg studerer sykepleie. Lager budsjett månedlig. Deltidsjobb, inntekt fra bedriften min samt lån/stipend fra Lånekassen.

5 Min reise.. Teenage Boss Russetid, deltidsjobber
Fikk oversikt over hva familien tjente månedlig Fikk større respekt og et nærere forhold til foreldrene mine (og vice verca..) Flyttet hjemmefra, begynte å studere Anspent forhold til mamma og pappa Teenage Boss Lite kunnskap om familiens privatøkonomi. Hvor mye går inn – hvor mye går ut? Lærte verdien av å sette opp budsjett Fikk et sterkt behov for å være mer selvstendig Viste at man kan prioritere annerledes! Ble mer fremtidsrettet (karakterer, sparing etc) Jobber, studerer, er selvstendig næringsdrivende og styrer min egen økonomi!


Laste ned ppt "Hvem er jeg? Marte Ovenberg, 23 år"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google