Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hva er internasjonalt kontor? Kontoret holder til i 3. etasje i Kitty Kiellands hus. Vi jobber med internasjonalisering av utdanningstilbudet ved.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hva er internasjonalt kontor? Kontoret holder til i 3. etasje i Kitty Kiellands hus. Vi jobber med internasjonalisering av utdanningstilbudet ved."— Utskrift av presentasjonen:

1

2

3 Hva er internasjonalt kontor?
Kontoret holder til i 3. etasje i Kitty Kiellands hus. Vi jobber med internasjonalisering av utdanningstilbudet ved universitetet. Behandler søknader om utveksling fra studenter på alle institutt med unntak av IMD. Driver mye informasjonsarbeid.

4 Tema for denne presentasjonen
Lånekassen og støtteordninger Erasmus+-stipend Språkstøtte Visumsøknad Forsikring Avreiseseminar Inspirasjonsmøte Del dine opplevelser med oss! Søknadsskjema: student.uis.no/ut

5 Økonomi «Støtten fra Lånekassen var ikke tilstrekkelig, om man vil leve litt og oppleve ting mens man er der nede. Så spar penger!» (Australia) «Jeg var heldig og fikk tildelt en friplass. Får jo litt ekstra i stipend når man er på utveksling, så jeg klarte meg greit. Trengte ikke å ta opp noe ekstra lån.» (Canada) «Støtta frå Lånekassa var tilstrekkeleg stort sett på same måte som den er i Noreg.» (Danmark) «Prisnivået var en del billigere en i Norge, men på grunn av den høye leien vi endte opp med, trengte vi ganske mye sparepenger i tillegg til støtten fra Lånekassen.» (USA)

6 Lånekassen Basisstøtte
Basisstøtten er den samme som for høyere utdannelse på fulltid i Norge. Reisestøtte Reisestøtte er et tilskudd til dekning av utgifter for en tur-retur reise per semester, etter Lånekassens satser. Støtte til skolepenger Skolepengestøtten er på rundt NOK per semester. For de første NOK blir 70% gitt som stipend, 30% som lån. Støtte utover dette gis som lån. Se Lånekassen sin nettside for detaljert informasjon om satser.

7 Hvorfor reise på -utveksling?
Du kan få stipend i tillegg til støte fra Lånekassen Du slipper å betale skolepenger Du kan få hjelp til å skaffe bolig

8 Erasmus+-stipend Erasmus+-stipend administreres fra Internasjonalt kontor. For studenter som reiser til et lærested som UiS har en Erasmus-avtale med. NB! Minimumslengde på opphold: 3 måneder Stipendet kommer i tillegg til støtten fra Lånekassen. Stipendet er på rundt NOK per måned.

9 Språkstøtte Alle som mottar Erasmus+-stipend tester språknivået sitt før avreise via Online Linguistic Support (OLS). Oppfyller du ikke Erasmus+ sitt språkkrav (B2) vil du få tilsendt et online språkkurs. Dersom man skal ha et annet undervisningsspråk enn engelsk, har Lånekassen gode støtteordninger for språkkurs i vertslandet, men strenge vilkår gjelder.

10 Visumsøknad Det å søke visum er den enkelte student sitt ansvar.
Vanligvis kun behov for dette utenfor Europa. Lærestedet du reiser til utsteder de dokumentene du behøver for å søke om studentvisum. Ulike prosedyrer fra land til land.

11 Forsikring Norske statsborgere som mottar støtte fra Lånekassen er automatisk medlem av Folketrygden også i utlandet. Folketrygdens stønadssystem gir i mange tilfeller ikke fullgod dekning: Ikke dekning av hjemtransport ved sykdom. Ingen ansvarsforsikring for skade som du påfører andre. Ingen menerstatning dersom du skader deg utenfor undervisningstiden. For å ha fullgod dekning, må du derfor i tillegg tegne egen privat forsikring. Forsikringen må være fullgod i forhold til formålet med oppholdet ditt. En vanlig reiseforsikring er som regel ikke tilstrekkelig!

12 Avreiseseminar For å forberede studenter som skal på utenlandsopphold, arrangerer Internasjonalt kontor hvert semester et avreiseseminar. Avreiseseminaret arrangeres i samarbeid med Sjømannskirken og studentprest. Invitasjon blir sendt ut per e-post.

13 Inspirasjonsmøte: Reis på utveksling!
Tirsdag 10. januar klokken i Arne Rettedals hus Ø-120 Program ANSA president Tidligere utvekslingsstudenter kommer for å fortelle om sine erfaringer +++

14

15 Følg oss i sosiale medier!
Tagg bildene dine! #reisutmeduis #LOL

16


Laste ned ppt "Hva er internasjonalt kontor? Kontoret holder til i 3. etasje i Kitty Kiellands hus. Vi jobber med internasjonalisering av utdanningstilbudet ved."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google