Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

STØTTEORDNINGER I NMF Støtteordninger via NMF

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "STØTTEORDNINGER I NMF Støtteordninger via NMF"— Utskrift av presentasjonen:

1 STØTTEORDNINGER I NMF Støtteordninger via NMF
Andre offentlige støtteordninger Private og statlige bedrifter, stiftelser og fond Hvordan søke?

2 INSTRUMENTFOND Instrumentfondet er en statlig støtteordning for skolekorps der det blir bevilget penger til kjøp av instrument.

3 Instrumentfondet er en statlig støtteordning for skolekorps der det bevilges penger til kjøp av instrumenter. Etter flere års politisk lobbyvirksomhet fikk NMF i 2006 gjennomslag for en støtteordning for kjøp av instrumenter for skolekorps. Fondet er de siste år på ca 13 millioner kroner. Det er mulig for alle skolekorps i Norge å søke om støtte fra Instrumentfondet. Med skolekorps menes musikkorps der minst ¾ av korpsets spillende besetning er i alderen 7-19 år. (Generasjons- og voksenkorps som hadde denne alderssammensetningen per kommer inn under denne definisjonen, og vil få opp muligheten til å søke på sine sider i korpsdrift.no) Korps som ikke er medlem i NMF kan også søke, da må medlemslister med fødselsdato samt kopi av korpsets vedtekter legges ved søknaden. For korps som ikke er medlemmer i NMF, kan søknadsskjema bli tilsendt ved å kontakte NMF på

4 Hva kan du ikke få støtte til. Instrumenter kjøpt før 1
Hva kan du ikke få støtte til? * Instrumenter kjøpt før 1. januar i støtteåret * Reparasjon av instrumenter * Noter, uniformer og annet korpsutstyr Søknad: NMF-korps søker via korpsdrift.no. Søknadsfristen er 1. april. Søknader som ikke er levert innen fristen vil ikke bli behandlet. Søknadsveiledning finner du her Tildelingsbrev med informasjon om man blir tildelt midler, og i tilfelle hvor mye, blir sendt ut til korpsets registrerte epostadresse når saksbehandlingen er ferdig. Som hovedregel skjer dette rett før sommerferien. Man kan rapportere når tildelte midler er utbetalt, dette vil skje medio september. Rapporteringsfrist er 1. desember. Veiledning rapportering instrumentfond.

5 FRIFOND Frifond er en statlig støtteordning for barn og unge der overskuddet fra Norsk Tipping blir fordelt til lokale lag og organisasjoner. NMF håndterer tilskuddsordningen til korpsene, og tildelingen skjer én gang i året.

6 Krav og kriterier For å få tildelt Frifondsmidler må korpset: - være demokratisk oppbygd, - ha et allmennyttig formål, - drive kulturaktivitet og - arbeide med og for barn og unge under 26 år i lokalmiljøet. Minst 1/3 av medlemmene må være under 26 år. Det er medlemstallene per året før som gjelder. Korpset må ha sendt inn årsrapport og ha betalt kontingenten til NMF for å få tildelt penger fra Frifond.

7 1. Kategori A: Dette er generell driftstøtte
1. Kategori A: Dette er generell driftstøtte. Alle korps som oppfyller kravene, vil automatisk bli tildelt støtte. Det er ikke nødvendig å søke om tildeling i denne kategorien. 2. Kategori B: Dette er støtte til spesielle prosjekter. Her må det sendes inn søknad. Søknaden må inneholde prosjektbeskrivelse og budsjett. Søknadsprosedyre kategori B: Søknadsfrist 2017: 1. april. Korps skal søke via Klikk på «Søknader» i venstremenyen.

8 Tildeling Tildeling skjer så raskt som mulig etter søknadsfristens utløp, og korpsene vil motta tildelingsbrev eller avslagsbrev når saksbehandlingen er fullført. Selve utbetalingen vil komme i løpet av høstsemesteret, ofte nærmere jul. Det kan ikke mottas støtte fra både kategori A og B. Korps som oppfyller kriteriene for tildeling men får avslag på sin søknad i Kategori B, vil automatisk motta Kategori A.

9 Rapportering Det skal bare rapporteres for innvilgede søknader i kategori B. Rapportfristen er 1. april året etter tildeling. For prosjekter med gjennomføringsdato nært eller etter fristen vil det være mulig å søke om senere rapporteringsfrist. Man kan ikke søke ny støtte i kategori B før rapportering er foretatt. Det rapporteres elektronisk i korpsdriftportalen. Det kan tas ut kontroll i kategori A, der alle driftsutgifter tilsvarende utbetalt støttebeløp må dokumenteres.

10 Medlemskorps i NMF står fritt til å søke.
Annet Norsk Musikkråd har besluttet å videreføre ordningen Frifond kompetanse og aktivitet i 2016 og Dette er en ekstra tilskuddspott der søknad sendes direkte til Norsk Musikkråd, og som har egne retningslinjer. Medlemskorps i NMF står fritt til å søke. Dette tilbudet er i tillegg til kategori A og B, men vil ikke tildeles prosjekter som allerede har mottatt kategori B-støtte. Søknadsfrist for 2017 er 15. februar Søknadsskjema Frifond kompetanse og aktivitet 2017 Retningslinjer for Frifond kompetanse og aktivitet 2017 Frifond.no

11 MOMSKOMPENSASJON  Norske korps betaler hvert år rundt 51,5 millioner kroner i moms på varer og tjenester. For  få igjen moms må korpset registrere melde inn SUM UTGIFTER , som danner grunnlag for refusjon av momskostnader fra staten. Korpsene må selv registrere dette i Korpsdrift.no.

12 VOKSENOPPLÆRING (VO) NMF er medlem av studieforbundet Folkeuniversitetet (FU) i henhold til Lov om Voksenopplæring med tilhørende forskrifter. NMF forvalter VO-midlene på vegne av sine medlemskorps. Frist for rapportering er 30. juni og 20. desember. Alt skal rapporteres i Korpsdrift.no. For å få tilskudd kreves det at korpset oppfyller visse kriterier.

13 Deltakerantall: Minimum antall deltakere er tre personer i en gruppe
Deltakerantall: Minimum antall deltakere er tre personer i en gruppe. Det kan i meget sjeldne tilfeller søkes dispensasjon fra regelen om minste deltakertall. Det kan skje når «særlige lokale, arbeidsmessige eller pedagogiske forhold tilsier det». Kontakt NMF for nærmere informasjon. Alder: Deltakerne må fylle 14 år i løpet av rapporteringsåret. Varighet: Opplæringstiltaket må vare totalt i minst 8 timer. En time voksenopplæring = 60 sammenhengende minutter. Frammøte: Deltakerne må ha vært tilstede i minimum 75% av de rapporterte timene dvs det er KUN deltakere med nok frammøte (75%) som skal tas med i rapporten.

14 Dokumentasjon: Det skal føres frammøteprotokoll og repertoarliste for alle tiltak. Disse skal ikke sendes inn til NMF, men oppbevares i korpset for eventuell kontroll. Studieplaner: Alle opplæringstiltak må være basert på en godkjent studieplan, som skal fungere som et verktøy for lærer/dirigent/instruktør i opplæringen. NMF har utviklet standard studieplaner for musikkopplæring i korps som du benytter når du rapporterer. Det er mulig å utvikle egne studieplaner, men disse må evt. sendes inn for godkjenning minst to måneder før gjeldende rapporteringsfrist. Egne studieplaner skal følge mal for studieplan. Kontakt NMF om du trenger denne.

15 Kunngjøring: Loven krever at all opplæring skal kunngjøres og være åpen for alle. Loven sier følgende om dette: «Opplæringen skal normalt være åpen for alle og må være offentliggjort gjennom annonsering, kurskatalog eller på annen måte som er tilfredsstillende ut fra de lokale forhold.» Evaluering: Hvert studietiltak skal evalueres etter gjennomført opplæring. Dette gjelder lærer/dirigent/instruktør, deltakere, plan, undervisningsopplegg, samt egenevaluering. Kursbevis: Hver enkelt deltaker skal ha dokumentasjon (kursbevis) for fullført opplæring. Kursbevis kan lastes ned fra musikkorps.no ( Kursbevis nynorsk og Kursbevis bokmål) Undervisningslokale: Alle korps har rett til gratis undervisningslokale. (Paragraf 21 i Lov om Voksenopplæring)*

16 Andre støtteordninger ?

17 Samarbeidet med Tryg Forsikring
Samarbeidet innebærer også at medlemmer og støttespillere til korpsene får inntil 23% rabatt på sine private forsikringer. I tillegg vil 3% av forsikringspremien som hvert medlem betaler gå tilbake til det lokale korps medlemmet velger å tilgodese. Det betyr at dess flere medlemmer som benytter seg av dette, dess større inntekter får korpset. Det korpset som fikk mest inntekter fra forsikringsavtalen i 2016 fikk kr ,- Tryg kan gjerne være med på medlemsmøter, foreldremøter og lignende for å forklare mer om avtalen dersom dere ønsker det.

18 Her er noen mulige støtteordninger som ikke er listet opp på www
Her er noen mulige støtteordninger som ikke er listet opp på Sullandfondet SNN-fondet Ishavskraft Statnett Kraftinor Egen kommune – sjekk ut tilskuddsordningen i din egen kommune (kulturavdelingen). Nordenfjeldske bykreditts stiftelse

19 Det aller viktigste når man skal søke penger er å ha et prosjekt som er klart og tydelig definert.
Tenk nytt og skill dere ut! Gi en kort og oversiktlig beskrivelse av prosjektet. Pengene skal komme flest mulig til gode. Spiss prosjektet så flest mulig kan nyte godt av at prosjektet blir gjennomført. 

20 Sett opp et enkelt og tydelig budsjett.
Å søke penger handler mye om å selge inn prosjektet man ønsker å søke penger til. Ikke gå i fella og gi uttrykk for at dere er misfornøyde med det dere ikke har, men få fram alt det bra dere kan finne på for pengene dere søker om. Få mottakeren av søknaden til å brenne like mye for deres prosjekt som dere selv gjør!

21 Et eksempel på en god søknad
«Jeg vil på Finnmark Regionkorps sine vegne søke om sponsormidler/ reisestøtte»

22 Hvem er dere? Regionkorpset
Finnmark Regionkorps regnes som flaggskipet innen korps i Finnmark. Korpset har et medlemstall på stk. Vi samles to-tre ganger i året, spiller sammen og holder konsert. Det byttes på å samles i Vest- og Øst-Finnmark, en i hvert halvår. Nivåmessig legger korpset på samme nivå som Kongens garde og dirigenten gjennom ti år er Per Andersson. Finnmark Regionkorps er et unikt korps i Norgessammenheng. I alle regionkorps i Norge er alderen på medlemmene mellom år. I Finnmark er våre medlemmer mellom år. Med en slik aldersspredning får medlemmene en unik læringsplattform, der nettverk bygges, alle kjenner alle, uansett alder.

23 Ungdommene En tredel av våre medlemmer er ungdommer. Disse ungdommene er de flinkeste i sine skolekorps og de mest ivrige. De er også de som er med på å drive kulturlivet i sine hjemkommuner videre, de er ressurssterke på sitt felt. Men vi vil gjerne ha mange flere ungdommer med oss! Og det er derfor jeg henvender meg til Statnett.

24 Hvordan er finansieringsplanen deres - hva trenger dere penger til?
Vi har en medlemskontingent på 1000 kr og medlemmene ordner seg selv med overnatting og transport. Dette er tegn på at våre medlemmer er entusiaster. Summen av dette blir gjerne opp mot 3000 kr pr. samling, som de betaler selv. For de voksne er ikke dette et stort problem. Når vi (NMF) får inn de 1000 kr pr. medlem, så har vi utgifter på dirigent (13000 kr), leie av lokaler ( kr) og teknisk arrangør ( ca kr), pluss annonser/leie av slagverkutstyr. Dette betyr at vårt budsjett går omtrent opp i null hver gang, og slik skal det være, dette skal ikke være et profitt-prosjekt.

25 Når en 15 åring vil være med i regionkorpset sier vi hjertelig velkommen til det. Utfordringen ligger i at ungdommen ikke har mulighet å komme seg til samlingene våre av seg selv, fordi de hverken har sertifikat eller eier bil. De har ikke råd til å ta fly og det blir veldig dyrt å bo på hotell. En 15-åring har ikke slike inntekter og vi bor nå der vi bor, i Finnmark, med store avstander. For å få tak i disse ungdommene ønsker jeg at vi kan leie buss som kan kjøre dem sikkert frem og tilbake. Men en buss koster oss nærmere 30 000kr for å kjøre fra øst til vest, for èn helg, nærmere 60 000kr pr. år. Bokostnaden kan ordnes ved at de bor på skole.

26 Hva er det dere ønsker å få til?
Rekruttering Jo større andel av ungdommer vi får i Finnmark Regionkorps, jo større sjanse er det at nettopp disse ungdommene fortsetter å spille i hjemkommunens skolekorps og videre i voksenkorpsene. De yngste i skolekorpsene vil alltid se opp til de som er eldre og flinkere, og se hva slags muligheter de selv har når de kommer på samme alder som de eldste. Om vi har få ungdommer i regionkorpset, vil de nok syntes at det blir for mange «gamlinger» og slutte der. Om de gjør det, så er veien kort til at de er uten inspirasjon og dermed slutter i skolekorpset hjemme. Regionkorpset er utrolig viktig for hele Finnmark, hele korpslivet vårt bygger seg på det.

27 I 2018 er det Musikkorpsets år og Norges Musikkorps Forbund (NMF) feirer 100 år. Samme år fyller forsvarskorpsene 200 år.   I den anledning ønsker vel alle at skolekorpsene består i 100 år til? Norge er i en særstilling i verden når det gjelder barn som spiller instrument, ikke minst alle korpsene på 17.mai!

28 Og ikke minst, hva kan sponsor få igjen for pengene?
Hvordan vises sponsingen? Om dere kunne tenke dere å sponse oss med en delsum som gjør at vi kan bestille buss til våre yngste medlemmer hadde det vært fantastisk! Hvordan vi skal synliggjøre den ev. sponsingen kan dere gjerne bestemme selv. Om vi har logoen på et program, om vi oppgir dette i en annonse eller om vi har en roll-up el.lign. på konserter, det vet dere hvordan det fungerer best. Alt er mulig!

29 Gratis billetter til konsert
Søndag den 12. februar kl har Finnmark Regionkorps konsert i Alta kultursal, med Alta Motettkor og Kjetil Linnes som gjester. Om det er ønskelig med gratisbilletter til denne konserten for å se og høre om dette er noe for dere å gi pengestøtte til, så ta kontakt med meg, så ordner jeg med glede dette! Om dere vil bruke penger på korpset, så får dere selvsagt gratis billetter når det er konsert, om det er i Alta eller et annet sted i Finnmark.

30


Laste ned ppt "STØTTEORDNINGER I NMF Støtteordninger via NMF"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google