Aktivitetsdiagrammer

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Objektorientert systemutvikling og UML  OOSU er den mest anvendte metoden på både store og små prosjekter  UML er det mest anvendte beskrivelsesspråk.
Advertisements

Nye Olweus dataweb en bruksanvisning Generell norsk (Q68T)
Sekvensdiagram En sekvens viser hvordan objekter samarbeider om en oppgave Diagrammet viser hvem som har kontrollen til enhver tid Det spesifiserer nøyaktig.
STRYKEBRETTCOVER OG STATIV
HVA ER GRUNNLEGGENDE BEGREPER ? HVORFOR ER DE VIKTIGE ?
Brukstilfeller Hva en bruker kan sette i gang
Collection 3. Collection 3 Collection 3 – Fakta Vil bli produsert parallelt med Coll. 2 (fortsetter i sortimentet) Flush overflate på hengsler og grep.
Objektorientert systemutvikling og UML
Hvordan skal vi få fler til å velge samiske fag i videregående opplæring?
Flere UML diagrammer UML Distilled kap. 7,8, 9 Kirsten Ribu
INF 295 Forelesning 15 - kap 9 Grafer Hans Fr. Nordhaug (Ola Bø)
Likevekt og Elastisitet
Parameteriserte kurver
Læring og tenkning Systemutvikling er læring Gjensidig respekt og samarbeid Følge en konkret oppskrift Velge blant flere oppskrifter Nå målet uten oppskrift,
Sekvensdiagram En sekvens viser hvordan objekter samarbeider om en oppgave Diagrammet spesifiserer hvem som har kontrollen til enhver tid Det vises nokså.
Sammensatt struktur Visning av intern struktur i et samarbeid mellom objekter Fokuserer på ett av en klasses flere mulige ansvar.
Tilstandsmaskiner Tilstandsmaskiner kan beskrives med tilstandsdiagrammer Nivået er teknisk Tilstandsdiagrammet viser ett objekts tilstander og transisjoner.
Forbindelser Diagrammer i UML består av ting med forbindelser
Klassediagrammer Klassen er en grunnleggende enhet i det objektorientert systemet Alle kan finne klasser i et domene Det å finne klasser er en intuitiv.
Koblingspunkter De fire forbindelsene (avhengighet, assosiasjon, generalisering og realisering) definerer konkrete koblingspunkter I tillegg har UML mer.
Strukturerende elementer i UML
Klassediagrammer Klassen er en grunnleggende enhet i et objektorientert system Alle kan finne klasser i et domene Det å finne klasser er en intuitiv aktivitet.
 Diagramtypene gir til sammen  oversikt over modulene i systemet  innsikt i strukturen  innsikt i dynamikken 1V. Holmstedt 2009.
DRAKE SIRKEL PARALLELLOGRAM AREALFORMLER REKTANGEL TRAPES.
UML og grensesnitt UML er standard for modellering innen objekt-orientert programvare kan UML også brukes til modellering av grensesnitt? fordel: bedre.
Ctrl-taster (2 stk.) har flere funksjoner sammen med bokstaver, For eksempel: hold nede Ctrl pluss et lett trykk på bokstaven A for å merke alt.
Arbeidskrav2 «strykebrettcover og stativ»
Sjekklister Utvidelse av FDV/aktivitetssystemet Enkel visuell kontroll
Aktivitetsdiagrammer
Aktivitetsdiagrammer Viser en side ved systemets dynamikk Kan spesifisere et brukstilfelle Viser rekkefølgen i aktiviteter Konstruerer løsningen av en.
Billettautomat med felle. Forbedret automat Klasse og operasjon i aktiviteten Klassen er Billettluke Operasjonen er pengerTilbake() Skilletegnet er dobbelt.
Cervikale resorpsjoner
En repetisjon hrj – høst 2010
BATEK Prosessmodellering i Visio. BATEK Bruk av Vité mal i Visio n Start Vité fra program menyen n Velg New Project n Gi navn på prosjekt.
Brukstilfeller Mange skiller mellom flere typer brukstilfeller
LYSTLUNDEN Horten vidergående skole. ROM – OG FUNKSJONSPROGRAM Programmet skal redegjøre for alle funksjoner i skolen, og hvilke fysiske krav som må være.
Utvikling av rettslige beslutningssystemer, oversikt over emnet og presentasjon av ”Fra lovtekst til programkode” Utvikling av rettslige beslutningssystemer,
Objektorientert design
Toddlergeometri Hva er det ?.
Presentasjon av Valgrutiner. Kommunal- og regionaldepartementet Innhold Hva er Valgrutiner? Bakgrunn og hensikt Verktøy og standarder Oppbygging og innhold.
Matematikk LUB Elise Klaveness
April brev for små og store blå: «Kom Mai du skjønne milde» Då er april allerede forbi. Me har i april hatt «Matematikk» som tema med telling og former.
Registrering av testresultater fra mobiltelefon
Hvordan skrive personlig logg?
Samlokalisering Horten videregående skole Fylkestinget vedtok i desember 2004 : utarbeide et byggeprogram for en samlokalisert skole reguleringsplan for.
Målestokk. Eit mål for kor stor ei forstørring eller forminsking er. M= 20:1 – Tyder at 1 cm i røynda svarar til 20 cm på teikninga – Dvs. at teikninga.
Tilstandsmaskiner Tilstandsmaskiner kan beskrives med tilstandsdiagrammer Nivået er ofte teknisk, men kan også beskrive biologiske tilstander Tilstandsdiagrammet.
Strukturerende elementer i UML
I den prosessorienterte organisasjon spør man
Van Hiele-modellen.
UTFØRELSE TILFREDSHET
Tittel Undertittel som beskriver aktiviteten deres
Dekktyper I dag skal vi gå gjennom fire dekktyper: de symmetriske, de asymmetriske, de retningsbestemte og de asymmetrisk retningsbestemte.
Formål Beskrivelse. Baggrund Aktiviteter. Formål Beskrivelse. Baggrund Aktiviteter.
Relevante standarder Kjetting- kjettingredskap NS-EN 818-serien
Tittel Undertittel som beskriver aktiviteten deres
Koblingspunkter De fire forbindelsene (avhengighet, assosiasjon, generalisering og realisering) definerer konkrete koblingspunkter I tillegg har UML mer.
Diagramtyper og formål
Billettautomat med felle
Tittel Undertittel som beskriver aktiviteten deres
Koblingspunkter og diagramtyper
GEOMETRI Måling og utregning.
Kjennetegn på dybdelæring B-Samarbeid
Konjukturer og stabiliseringspolitikk
Dybdelæring - GeoGebra B – Samarbeid
Dybdelæring - GeoGebra B – Samarbeid
Dybdelæring - GeoGebra B – Samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

Aktivitetsdiagrammer Viser en side ved systemets dynamikk Kan spesifisere et brukstilfelle Viser rekkefølgen i aktiviteter Konstruerer løsningen av en oppgave Dokumenterer vanligvis mer menneskelig enn teknisk dynamikk

Aktører Vanligvis menneskelig aktør Ofte også objekter Kan derfor vise samhandling mellom bruker og en systemdel Men kan også vise bare forretningslogikk i et objekt

Grunnsymboler Fylt skive, som viser start Assosiasjon med retning, som viser transisjon Firkant med buede hjørner eller buede sidevegger, som viser aktivitet Fylt skive med ekstern sirkel, som viser stopp

Iterering En aktivitet må av og til gjentas Dette vises med stjernesymbolet

Forgrening Kan vises som aktivitet med flere utgående transisjoner Hver transisjon kan forsynes med en betingelse En av dem kan ha else

Decision diamonds Symbolet er et lite rektangel dreid 45 grader Symbolet bør brukes i par Kun en av forgreningene mellom symbolene tas i bruk

Parallelle aktiviteter Symbolet er en tykk strek plassert horisontalt eller vertikalt Symbolet brukes i par Symbolparet omslutter aktiviteter som må gjøres ferdig Aktivitetene kan gjøres ferdig til ulik tid Aktivitetene kan gjøres parallelt eller sekvensielt, og i vilkårlig orden

Parallelle aktiviteter En transisjon går inn i det første symbolet Flere transisjoner går ut fra det første symbolet og inn i det parallelle området Flere transisjoner går inn i det andre symbolet En transisjon går ut fra det andre symbolet

Fork og join Fork og join i beskrivelsen av en prosess i systemutvikling

Velformethet Aktivitetsdiagram bør merkes med symboler for både start og stopp Forgreninger og parallelle områder bør omsluttes av symbolpar