Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kapittel 5 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kapittel 5 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kapittel 5 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer

2 1. Har du fortsatt vondt i hodet, eller har det gått over? 2. Tør du å gå over denne hengebroen? 3. Han klager over at pengene blir utbetalt for sent. 4. Hva klager du over / for? 5. Han vil gå gjennom ild og vann for henne.

3 6. Banken har ikke åpent på denne tiden av døgnet. 7. Svaret jeg fikk, satte en støkk i meg. 8. Da jeg satt på legevakten, så jeg mange mennesker som kom inn på båre. 9. Hun betalte det hvite ut av øyet for å få time på en privat klinikk. 10. Helsetilbudet skal være tilgjengelig for alle.

4 / 11. De tragiske historiene blir blåst opp med fete typer i avisene. 12. Denne mediedekningen kan bidra til å gi et skjevt bilde av virkeligheten. 13. Mange folk er åpne for alternativ medisin i dag. 14. Er butikken åpen på søndager også? 15. Noen mener det vil være et nederlag for samfunnet å akseptere aktiv dødshjelp.

5 16. Det er vanskelig å vite nøyaktig hvilke motiver som ligger til grunn for at et menneske sier det ønsker å dø. 17. Jeg vet ikke hva jeg i bunn og grunn ønsker. 18. Å dø i fred og etter eget ønske burde være en menneskerett. 19. Han var fylt av en indre fred og ro. 20. Moderne genteknologi gir av og til grobunn for undring.

6 21. Gjennom genkombinasjoner kan man bygge opp nye arter av organismer. 22. Politiet leter etter bevis for om den mistenkte har vært på åstedet for ugjerningen. 23. Er det riktig av mennesket å forsøke å gjøre seg til herre over absolutt alt? 24. Han streber etter å oppnå gode karakterer på skolen. 25. Mennesket har en særegen trang til utforskning.

7 26. Er det best å holde genforskningen i det skjulte, eller ønsker vi diskusjonen i det offentlige rom? 27. Kan du ta ansvaret for dette? 28. Kan du ta dette ansvaret på deg? 29. Jeg ønsker å forstå alt i denne saken. Jeg ønsker å komme til bunns. 30. På bunnen av flaska lå en liten glassbit.

8 31. Arbeiderne ville streike. De gikk hardt ut mot den nye sjefen. 32. Demonstrantene raste mot den nye pensjonsloven. 33. Demonstrantene rettet sinnet sitt mot diktatoren som hadde regjert i 40 år. 34. Demonstrantene beskyldte diktatoren for å bare ta hensyn til private interesser. 35. Statsministeren oppfordret i sin tale alle til å tenke innovativt.

9 36. Lederen uttalte til Aftenposten at hun var uenig i kritikken. 37. Journalistene gikk tett opp til sine intervjuobjekter. De ønsket å få vite den hele og fulle sannhet. 38. Hvem står bak utredningen av denne rapporten? 39. Jeg gir meg ikke nå. Jeg vil fortsatt stå på!

10 40. Jeg har hørt at mannen hennes står i med en annen kvinne. 41. Du må stå løpet ut. Dette skal du klare. 42. Jeg står over denne omgangen. Jeg vil ikke spille akkurat nå.


Laste ned ppt "Kapittel 5 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google