Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Innrapportering via mobil enhet Hovedprosjekt 2004.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Innrapportering via mobil enhet Hovedprosjekt 2004."— Utskrift av presentasjonen:

1 Innrapportering via mobil enhet Hovedprosjekt 2004

2 iTema AS iTema er tidligere Pride ASA Trondheim som ble etablert i 1995. Overgang fra Pride ASA Trondheim til Itema i juni 2000. iTema har i dag 9 ansatte med 8 - 15 års erfaring som systemutviklere. Et mangeårig samarbeide med Statoil og nøktern drift har gitt Itema en stabil økonomisk plattform.

3 iTemas visjon for oppgaven iTemas visjon for prosjektet er å kartlegge muligheter man har for registering av avvik på bygninger ved hjelp av mobile enheter med kamera og hvilken teknologi som er tilgjengelig. Hovedtanken er at systemet skal være så lettvint at hvem som helst skal kunne bruke det, og med minimalt opplæring. Noen av iTemas stikkord for oppstart av prosjektet: –Ønsker en enkel måte å registrere avvik på når man er på stedet. –Forventninger –Rapport som avklarerer spørsmål omkring teknologiske og strategiske valg. –Fungerende prototyp på valgt plattform –Hvilke håndholdte enheter støtter Opera nettleser, evt. hvilke støtter IE? –Er det forskjeller i HTML-standard på samme nettleser i ulik enhet? –Støttes javascript i nettleseren? Er standard ulik her? –Er det mulig å implementere applikasjonen i en nettleser for håndholdt i det hele tatt? Særlig det med opplasting av bilder med mer. Hvis ikke må man kanskje undersøke muligheter med J2ME?

4 Hvorfor valget vi oppgaven Alle på gruppen har en forkjærlighet for mobile enheter, så en oppgave der vi fikk bruke slike enheter var ønskelig. Selv om oppgaveteksten var litt diffus, så vi muligheter både i å lære en ny teknologi, samt utvikle noe vi var interessert i. Valget falt da naturlig på iTemas prosjektoppgave.

5 Hvordan løste vi problemet Da ingen av oss hadde noen stor kjennskap til utvikling av applikasjoner for mobile enheter, tok mye av tiden til informasjonssøk og egenlæring. Under arbeidsprosess fant vi ut at dette er et veldig nytt felt innen systemutvikling, og vi ble dratt litt frem og tilbake når det gjaldt mulige teknologier. Etter mye informasjonssøk har vi kommet til en mulig løsning i samsvar med iTemas ønsker. Har også blitt enig om hva som skal dokumenteres og hva iTema ønsker av informasjon innen det mobile feltet, både innen teknologier og utviklingsrammer.

6 Resultater Har laget en fullt fungerende web-demo etter kravene i oppgaveteksten. Holder på å lage en applikasjon i Pjava Har laget en Teknologirapport som omhandler forskjellige løsninger inn mobil utvikling. Har også laget krav- og systemdokumentasjon for en ferdig applikasjon til Sony Ericsson p900.

7 Videre arbeid Videre planlegger vi å utvide Teknologirapporten til den blir slik iTema og vi ønsker. Skal også jobbe videre med applikasjonen. Og vi kontinuerlig reviderer rapporter og dokumenter.


Laste ned ppt "Innrapportering via mobil enhet Hovedprosjekt 2004."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google