Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Drift av Vmware ESX Server for HiST 3BADR Gruppe 15:Philippe Brand Steffen Holck.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Drift av Vmware ESX Server for HiST 3BADR Gruppe 15:Philippe Brand Steffen Holck."— Utskrift av presentasjonen:

1 Drift av Vmware ESX Server for HiST 3BADR Gruppe 15:Philippe Brand Steffen Holck

2 Drift av Vmware ESX Server for HiST – Gruppe 15 introduksjon Prosjektet er skrevet på oppdrag for HiST som en del av bachelorprosjektet for avgangsklassen BADR 05. Prosjektet vi har tatt for oss omhandler en tenkt bedrift – Tallknuserne AS som ønsker viritualisering av servertjenester. Her kommer VMware ESX inn i bildet, hvor vi tar for oss installasjon og drift av virituelle servertjenester i VMware ESX

3 Drift av Vmware ESX Server for HiST – Gruppe 15 HiST - AITel Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST) har vel 7000 studenter og 700 tilsatte. Høgskolen er en av de største statlige høgskolene i Norge, med en lang rekke profesjonsrettede studier. Avdeling for informatikk og e-læring, AITeL, driver undervisning og FoU-arbeid i informatikkfag. Omlag 40 ansatte og 475 studenter og er knyttet til avdelingen. I tillegg har de ca 1150 fjernstudenter som tar enkeltfag pr semester. Veileder prosjekt: Jostein Lund

4 Drift av Vmware ESX Server for HiST – Gruppe 15 Problemstilling Hensikt: Lære å sette opp og administrere virtuelle enheter Beskrivelse: Hensikten med denne oppgaven er at kandidaten skal lære å forberede, planlegge, installere, konfigurere og administrere et virtuelt nettverk. I tillegg skal studenten lære å distribuere virtuelle maskiner til bruk på datalabber eller for enheter i en bedrift. Lære å sikre et virtuelt nettverk.

5 Drift av Vmware ESX Server for HiST – Gruppe 15 Valg av oppgave Vi i Gruppe 15 valgte VMware ESX server da vi synes det er en høyaktuell oppgave, da det er flere og flere bedrifter som velger å viritualisere servertjenester. I tillegg er også teknologien bak og administrasjon og drifting av VMware sine løsninger spennende.

6 Drift av Vmware ESX Server for HiST – Gruppe 15 Problemløsning Vi valgte å fokusere på selve installasjonen av VMware ESX server og drifting av virituelle maskiner og tjenester da VMware sin løsning er temmelig omfattende. Videre fokuserte vi på å skrive guider på VMware ESX sin funksjonalitet i daglig drift. I vår VMware ESX løsning brukte vi en stk Dell bladserver i kombinasjon med lagring på AITeL sin SAN løsning.

7 Drift av Vmware ESX Server for HiST – Gruppe 15

8 Resultater  Testet VMware sin serverløsning både på funksjonalitet og drift  Satt opp en rekke virituelle maskiner med forskjellig OS og konfigurasjoner  Beskrevet store deler av VMware sin funksjonalitet i driftsdokumentasjon  Sett på både fordeler og ulemper på VMware sin serverløsning.  Lært mer om prosjektarbeid, spesielt med tanke på størrelse og tidsperspektiv samt det å jobbe i gruppe.


Laste ned ppt "Drift av Vmware ESX Server for HiST 3BADR Gruppe 15:Philippe Brand Steffen Holck."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google