Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Gry Nørstenget Fylkesleder

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Gry Nørstenget Fylkesleder"— Utskrift av presentasjonen:

1 Gry Nørstenget Fylkesleder
Mental Helse Hedmark Gry Nørstenget Fylkesleder

2 Hvem er jeg: Gry Nørstenget 45 år
Kommer fra Tynset, men bor på Elverum Mor til 2 – 20 og 26 Slitt med rus/psykiske problemer store deler av livet – har derfor brukererfaring og er pårørende Fylkesleder i Mental Helse Hedmark Midlertidig ansatt i Verdensdagen for psykisk helse (50%) Brukermedvirker – gjøre mitt for å skape en bedre verden for alle som kan komme til å trenge hjelp, både med rusproblemer og psykisk helse

3

4 Mental Helse – for meg Et viktig element i min for mitt liv var at noen fra Mental Helse ga meg troen på at jeg kunne noe, at jeg kunne bidra med noe for andre.. Den muligheten jeg fikk, gjennom lokal og fylkeslaget til å utvikle meg, har betydd ALT for meg – det er det som gjør at jeg er den jeg er i dag. Jeg ble SETT – HØRT – og ikke mist fikk troen på at jeg var GOD nok som jeg var.

5 Mental Helse Hedmark Mental Helse Hedmark har lokallag i 16 av fylkets 21 kommuner og vi har ca. 660 medlemmer. Fylkeslaget er lokalisert på Elverum, i Miljøhuset ved Sykehuset Innlandet. Vi har mange aktive lokallag – for å få innblikk i hva de kan tilby, sjekk nettsidene deres, der er det oppdaterte kontaktopplysninger.

6 Fylkeslagets viktigste oppgaver
Støtte og hjelpe lokallag Sørge for kurs og skolering Være aktive brukermedvirkere på fylkesnivået, dvs Fylkesmannen, Fylkeskommunen, Nav Hedmark og Sykehuset Innlandet Sette fokus på psykisk helse i media Drive politisk påvirkningsarbeid overfor de politiske partiene

7 Lokallag Vi har stor variasjon i lokallagene
Mange har faste aktiviteter en gang pr. uke Andre har ett møte i måneden Sjekk hva ditt nærmeste lokallag gjør og hvordan du kan komme i kontakt med dem på:

8 Hvorfor er det viktig med organisasjoner
Påvirkningskraft – det er mer tyngde i det 660 medlemmer i Hedmark mener Bruker erfaringene sine – godt å bruke gode/dårligere erfaringer for å endre praksis Fellesskap – å gjøre noe sammen med andre gir glede Egenverdi – muligheter for vekst og mestring

9 Hjelpetelefonen

10 Hvem kan bruke tjenesten?
Alle som vil snakke eller skrive om livets utfordringer kan ta kontakt med Hjelpetelefonens tjenester. Vi kan også gi informasjon om hjelpe- og aktivitetstilbud.

11 Fakta: Et døgnåpent tilbud. Det er gratis å ringe 116 123.
Hjelpetelefonen med nettjenestene har flere ansatte som går i turnus for å holde tjenesten åpen 24 timer i døgnet, 365 dager i året.

12 Ulike tjenester: Hjelpetelefonen Sidetmedord.no Kameratstøtte.no
Arbeidslivstelefonen

13 Sidetmedord.no Våre tilbud: Veiledningstjenesten Forumet
Vennetjenesten Dikt Erfaringer Kommer snart: Hva skjer Chatten Veiledningstjenesten: Fast ansatte veiledere besvarer anonyme meldinger innen 48 timer. Andre brukere har ikke innsyn i disse meldingene. Forumet: Åpent forum som kan leses av alle. For å poste innlegg må man være innlogget som bruker. Vennetjenesten: Gjør det mulig å legge andre brukere av forumet til som venn, slik at man kan sende hverandre meldinger uten innsyn fra andre Dikt: Her kan du selv legge ut egne dikt som du vil at andre skal lese eller gi sin kommentar til. Erfaringer: Her vil vi legge inn ulike erfaringsbaserte historier som tar for seg psykisk helse i bred forstand. Mange mennesker sitter inne med svært ulike erfaringer som andre kan ha nytte og interesse av å lese om. Det å lese andres personlige historie kan være med på å belyse og bekrefte at det finnes flere med lignende erfaringer, og gi en opplevelse av at ”det er ikke bare jeg som sliter med dette” Har du en historie du vil dele med andre? Send den inn via "skriv til oss« Hva skjer: Er en ny tjeneste under utvikling, hvor lag, foreninger eller privatpersoner kan annonsere treff, tilstelninger eller aktiviteter som andre kan melde seg på. Chatten: Ny tjeneste som åpner i august, og retter seg spesielt mot de som kun har et kort spørsmål eller av ulike årsaker trenger raskere svar enn 48 timer.

14 Arbeidslivstelefonen 815 44 544
Arbeidslivstelefonen har to faste rådgivere som har god kjennskap til lover og regler om arbeidslivet og det å være i arbeid eller komme seg i arbeid. De har lang og variert arbeidserfaring samt erfaring fra ledelse-, tillitsvalgt- og vernesiden.

15 Kameratstøtten.no Kameratstøttetelefonen, er en landsdekkende hjelpetelefon som er døgnbemannet hele året. Tjenesten er gratis fra fasttelefon. Veteraner fra internasjonale operasjoner og deres pårørende, kan her få snakke med en likemann som har selv har tjenestegjort ute om egne opplevelser, tanker, spørsmål og hva man ellers måtte ha på hjertet. Du kan velge å være helt anonym, men våre kamerathjelpere vil presentere seg med fornavn. Vi som svarer deg har taushetsplikt.

16 men sammen klarer vi mer!
Vil du være med? Medlemskap koster kr. 300,- pr. år Innmelding på eller på blankett Som medlem har du muligheten til å få et nettverk og oppleve mestring. Ingen klarer alt alene men sammen klarer vi mer!


Laste ned ppt "Gry Nørstenget Fylkesleder"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google