Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hva er CSS?. CSS står for Cascading Style Sheets og er en ny standard som skal utfylle HTML.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hva er CSS?. CSS står for Cascading Style Sheets og er en ny standard som skal utfylle HTML."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hva er CSS?

2 CSS står for Cascading Style Sheets og er en ny standard som skal utfylle HTML.

3 Fordelene med CSS - Css gir forfatteren mulighet til å anngi HTML-dokumentene skal vises, enten i HTML-dokumentet, eller i en egen Css fil.

4 Hvordan CSS virker og skrives. -CSS-stilsett består ganske enkelt av en liste med stilregler. -en stilregel har to deler: selektoren som forteller hvor den gjelder og deklarasjons- listen som forteller hvordan formateringen skal være

5 CSS kan kobles til en HTML fil på 3 forskjellige måter. Du kan skrive det som et attributt rett inn på selve elementet du ønsker å style, dette kalles for inline CSS

6 Style. STYLE er et vanlig HTML-element som du kan bruke til å sette inn stilregler rett i HTML-dokumentet ditt. STYLE skal stå inne i HEAD-elementet, og du kan ha flere STYLE- elementer i samme dokument. STYLE har også et MEDIA-attributt i likhet med LINK, og det fungerer på akkurat samme måte.

7 Hvordan angi farger Farger i CSS kan angis enten med en fargekode eller med et av seksten fargenavn: aqua, black, blue, fuchsia, gray, green, lime, maroon, navy, olive, purple, red, silver, teal, white eller yellow.

8 Relative og absolutte enheter Størrelsesenhetene i CSS er av to typer: absolutte og relative. Dersom du bruker en relativ enhet angir du hvor stort noe skal være i forhold til noe annet. Dette kan utnyttes for å få ting til å tilpasse seg varierende størrelser. Absolutte størrelser, derimot, er alltid de samme og angis direkte. 1.5 cm er en absolutt størrelse, mens 120 % (av et eller annet) er en relativ størrelse.

9 Kilder: http://www.garshol.priv.no/downloa d/text/css-intro.html


Laste ned ppt "Hva er CSS?. CSS står for Cascading Style Sheets og er en ny standard som skal utfylle HTML."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google