Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hovedprosjekt 59 Nettverk med Linux filserver og terminalserver ved Orkdal vgs.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hovedprosjekt 59 Nettverk med Linux filserver og terminalserver ved Orkdal vgs."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hovedprosjekt 59 Nettverk med Linux filserver og terminalserver ved Orkdal vgs.

2 Introduksjon Orkdal vgs. ønsker å kjøre skolelinux også på admin- nettet, noe de allerede gjør ved elev-nettet. Vi fikk derfor som hovedprosjektoppgave å gjennomføre en testinstallasjon og skrive en mal for installasjon og oppsett av skolelinux.

3 Bakgrunn Bedre økonomi Økt stabilitet Samme ”miljø” ved admin- og elev-nettet.

4 Kritiske suksessfaktorer Deltagerne må være motiverte Vi er strukturerte og holder jevn progresjon.

5 Prosjektorganisering Styringskomité –Oppdragsgiver fyller rollen som styringskomité for prosjektet sammen med veileder. Kvalitetskontroll –Prosjektgruppen vil underveis stoppe opp og kvalitetskontrollere det vi har gjort. Prosjektleder/prosjektgruppe –Rullering av lederrollen mellom de tre gruppemedlemmene (Kjell Anders Storsand, Tormod Haugen og Terje Rønning).

6 Kravspesifikasjon I administrasjonsnettet ved Orkdal Vidaregåande skole skal det settes opp en Linux-terminalserver, som også er filtjener. I tillegg skal samba være installert på serveren.(Dette gjør at man kan benytte Windows-maskiner og programmer i nettet). Det skal settes opp 2 tynnklienter som er koblet opp mot Linux-serveren. Menyene på serveren skal være enkle å håndtere og skal ikke inneholde unødvendig program. Minst en skriver bør også være tilgjengelig for tynnklientene, her benyttes utskriftsmiljøet CUPS(Common Unix Printing System).

7 Kravspesifikasjon Tilstrekkelig med fonter (truetype). Mulighet for å åpne diskett og cd-romstasjon på klientene. Lyd

8 Kravspesifikasjon OpenOffice PDF-leser (med tilgang til utskrift) Nettleser – Opera og Mozilla (med mulighet for utskrift). Det skal være mulig å åpne filer (for eksempel OpenOffice, PDF osv.) i nettleseren. Nettleseren skal fungere godt med Fronter. Bilderedigeringsprogram Avspilling av lyd/video Pakkeprogram (zip o.l) HTML-editor med fargekoder Matematikk-program som takler formel-skriving og graftegning. Kalkulator

9 Installasjon Meget enkel En meny hvor man velger hvilken type installasjon –Hovedtjener –Tynnklientjener –Arbeidsstasjon –Frittstående –Frittstående ekstra

10 Floppy-firewall En brannmur på en enkelt diskett med innbygd NAT- funksjon som kun krever en eldre maskin med to nettverkskort. Brukes for å gjøre konfigurasjon av server enklere (slipper å gjøre om oppsett av ip-adresser).

11 Skisse av nettverk

12 Webmin Et web-basert grensesnitt for systemadministrasjon. Ved hjelp av en nettleser kan man administrere: –Brukerkontoer –Apache –DNS –Fildeling –osv

13 Tynnklienter Må ha PXE-boot eller diskett som booter på LAN. Velger å knytte tynnklientenes MAC mot IP.

14 Arbeidsstasjon Installasjon fra skolelinux-cd. Har kontakt med server med en gang etter installasjon (en reboot).

15 Skrivere Skriveren legges inn i DHCP via Webmin Selve skriveren legges til i CUPS (Common Unix Printing System)

16 Oppsummering Vi har fått til et resultat som vi er godt fornøyde med. Å jobbe med Skolelinux har vært lærerikt og økt vår generelle forståelse av hvordan linux virker.


Laste ned ppt "Hovedprosjekt 59 Nettverk med Linux filserver og terminalserver ved Orkdal vgs."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google