Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Prosjekt 22 Ny server for Institutt for Produktdesign/NTNU. Kristian Torp - Remi Longva.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Prosjekt 22 Ny server for Institutt for Produktdesign/NTNU. Kristian Torp - Remi Longva."— Utskrift av presentasjonen:

1 Prosjekt 22 Ny server for Institutt for Produktdesign/NTNU. Kristian Torp - Remi Longva

2 Institutt for Produktdesign Hva er IPD? –Institutt for Produktdesign tilhører fakultet for maskinteknikk ved NTNU. –Ansatte: 12 - 15 –Studenter: 70 Hvor holder de til? –IPD holder til i et av de nye byggene på Gløshaugen, like ved "stripa". Hva gjør de? –De utdanner studenter innen produktdesign og driver forskning på området, blant annet innen menneske-maskin interaksjon og miljøriktig produktutvikling. Hvorfor? –Oppgaveteksten nevnte originalt bare installasjon av server. Det virket som en grei og relevant oppgave som kunne gi nyttig erfaring i forhold til utdannelsen vår. Og det har den gjort.

3 Oppgavene IBM Netfinity 5000 server –Installasjon, oppsett av ny server. –Overgang fra gammel til ny server. –Tjenester: Web server (Microsoft IIS) FTP server (Microsoft IIS) Lisensserver for AutoCAD m.m. Printserver (?) Filtjener for de ansatte Outlook/Exchange –Ansatte bruker Outlook97/98/2000 klienter –Utnytte mulighetene ved maskinfakultetets Microsoft Exchange server –Felles ekstern adressebok –Reservasjon av møterom –Begrenset deling av kalendere

4 Oppgavene forts. F-Secure Anti-virus –Ett distribusjonssted for oppdateringer. –Automatisk oppdatering av de ansattes arbeidsstasjoner. Ressursmaskin –Felles maskin for de ansatte med muligheter for scanning, CD-brenning, fargeprinting m.m. –Installasjon av oppsett av all maskinvare og programvare. Diverse –Småjobber som har dukket opp underveis: –Installasjon av ny printer på studentnettverket. –Installasjon av mer RAM i fargeprinter. –Installasjon av lydkort i videoredigeringsmaskin. –Utrede muligheter for de ansatte til å benytte seg av profesjonell plotter på studentnettet.

5 Arbeidet Vi har arbeidsplass med egen arbeidsstasjon i ansatte-nettverket ved Maskin/IPD. Vi har styrt arbeidet selv. Det har vært nødvendig å ha kontakt med drift på fakultetsnivå og sentral IT-drift ved NTNU flere ganger i løpet av prosjektet. Samarbeidet med "IT-ansvarlige" ved IPD har vært godt og Outlook/Exchange oppgaven ble løst i samarbeid med Trond Østerås/IPD.

6 Status Ironisk nok er vi ferdige med det meste bortsett fra “hoved” oppgaven: den nye IBM serveren. Sluttrapporten er så vidt påbegynt. Vi har flere oppgaver vi kan ta fatt i om vi på mirakuløst vis skulle få tid til overs. Nok å gjøre i mai!


Laste ned ppt "Prosjekt 22 Ny server for Institutt for Produktdesign/NTNU. Kristian Torp - Remi Longva."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google