Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ny server for Institutt for Produktdesign/NTNU.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ny server for Institutt for Produktdesign/NTNU."— Utskrift av presentasjonen:

1 Ny server for Institutt for Produktdesign/NTNU.
Prosjekt 22 Kristian Torp - Remi Longva Ny server for Institutt for Produktdesign/NTNU.

2 Institutt for Produktdesign
Hva er IPD? Institutt for Produktdesign tilhører fakultet for maskinteknikk ved NTNU. Ansatte: Studenter: 70 Hvor holder de til? IPD holder til i et av de nye byggene på Gløshaugen, like ved "stripa". Hva gjør de? De utdanner studenter innen produktdesign og driver forskning på området, blant annet innen menneske-maskin interaksjon og miljøriktig produktutvikling. Hvorfor? Oppgaveteksten nevnte originalt bare installasjon av server. Det virket som en grei og relevant oppgave som kunne gi nyttig erfaring i forhold til utdannelsen vår. Og det har den gjort.

3 Oppgavene IBM Netfinity 5000 server
Installasjon, oppsett av ny server. Overgang fra gammel til ny server. Tjenester: Web server (Microsoft IIS) FTP server (Microsoft IIS) Lisensserver for AutoCAD m.m. Printserver (?) Filtjener for de ansatte Outlook/Exchange Ansatte bruker Outlook97/98/2000 klienter Utnytte mulighetene ved maskinfakultetets Microsoft Exchange server Felles ekstern adressebok Reservasjon av møterom Begrenset deling av kalendere

4 Oppgavene forts. F-Secure Anti-virus
Ett distribusjonssted for oppdateringer. Automatisk oppdatering av de ansattes arbeidsstasjoner. Ressursmaskin Felles maskin for de ansatte med muligheter for scanning, CD-brenning, fargeprinting m.m. Installasjon av oppsett av all maskinvare og programvare. Diverse Småjobber som har dukket opp underveis: Installasjon av ny printer på studentnettverket. Installasjon av mer RAM i fargeprinter. Installasjon av lydkort i videoredigeringsmaskin. Utrede muligheter for de ansatte til å benytte seg av profesjonell plotter på studentnettet.

5 Arbeidet Vi har arbeidsplass med egen arbeidsstasjon i ansatte-nettverket ved Maskin/IPD. Vi har styrt arbeidet selv. Det har vært nødvendig å ha kontakt med drift på fakultetsnivå og sentral IT-drift ved NTNU flere ganger i løpet av prosjektet. Samarbeidet med "IT-ansvarlige" ved IPD har vært godt og Outlook/Exchange oppgaven ble løst i samarbeid med Trond Østerås/IPD.

6 Status Ironisk nok er vi ferdige med det meste bortsett fra “hoved” oppgaven: den nye IBM serveren. Sluttrapporten er så vidt påbegynt. Vi har flere oppgaver vi kan ta fatt i om vi på mirakuløst vis skulle få tid til overs. Nok å gjøre i mai!


Laste ned ppt "Ny server for Institutt for Produktdesign/NTNU."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google