Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Den norske bjørnen (ursus arctos) Anton og Ólafur.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Den norske bjørnen (ursus arctos) Anton og Ólafur."— Utskrift av presentasjonen:

1 Den norske bjørnen (ursus arctos) Anton og Ólafur

2 Kjennetegn ► Brunbjørnen er stor med brun pels. Den har små ører og brune øyner og en liten hale. ► Den kraftige pelsen dekker både ørene og halen. ► Hanbjørnen kan bli så lang som 2,8 meter. Binnen kan bli 2 meter. ► Hannene kan veie opp til 350 kg mens binnene kan veie fra 80 til 180 kilo

3 Andre fakta ► Bjørnen er utvokst når den er år. ► Toppfart for en bjørn er 60 kilometer i timen. ► Bjørnen er en god svømmer og god til å klatre i trær.

4 Utbredelse ► Brunbjørnen finnes i Europa, Asia og Nord Amerika. ► I Norge finnes brunbjørnen i Finnmark og mot grensen til Sverige i Troms, Nordland Trøndelagfylkene og Hedmark.

5 Føde ► Brunbjørnen spiser mye forskjellig, hovedsakelig planteføde; bær, urter, gress og knopper. ► Bjørnen spiser også åtsler av husdyr, elg og rein og maur. ► Bjørnen er også en mesterfisker og spiser mye fisk

6 Hiet og vinterdvalen ► Bjørnen sover hele vinteren og lager et hi til å ligge i. ► Den norske bjørnen lager vanligvis jordhi. ► Gulvet dekkes med mose og lyng. ► Før bjørnen går i hiet, spiser den mye for å samle fett i pukkelen og på andre steder. ► Bjørnen kan våkne fra vinterdvalen hvis den føler seg truet eller været blir mildere.

7 Paring og unger ► Bjørnene har paringssesong fra slutten av mai til slutten av juli. ► Etter at binna har gått i hi, begynner utviklingen av fosteret, som tar to måneder. ► Bjørnunger er viltre og lekne. De klatrer i trær, lekesloss og tar hele tiden små løpeturer. ► Bjørnungene blir hos moren i litt over ett år.

8 Kilder ► ► ►


Laste ned ppt "Den norske bjørnen (ursus arctos) Anton og Ólafur."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google