Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kroatia Et ferieparadis.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kroatia Et ferieparadis."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kroatia Et ferieparadis

2 Kroatia Det er et lite land i Europa .
Det er krystallklart vann og anses til å være det reneste vannet i Europa. Det er mange gamle middelalderbyer man kan besøke når man er på ferie. Det er varm, tørr sommer og mild, regnfull vinter. De bruker valutaen kuna NOK = 110 HRK.

3 Befolkning Det er ca. 4,5 millioner innbygger der. Hovedstaden i Kroatia heter Zagreb. 77% av befolkningen er katolikker og 23% er gresk ortodokse. De lever av skipsindustri, jordbruk og turisme.

4 Jugoslavia Kroatia var en del av Jugoslavia fra I 1991 ble det 1 av 7 uavhengige stater.

5 Nasjonaldagen I Kroatia feirer de nasjonaldagen den 25.juni. Den minnes løsrivelsen fra Jugoslavia i 1991.

6 Adriaterhavet Kroatia grenser mot Adriaterhavet i sørvest, Slovenia i Nordvest, Ungarn i nord og Serbia, Bosnia og Hercegovina og Montenegro i øst. Adriaterhavet er en del av Middelhavet som begynner ved Italias sørspiss og Korfu i Hellas. På vestsiden av Adriaterhavet ligger Italia, mens på østsiden ligger Albania.

7 Reisetips Shopping guide
Prøv restaurant Nautica, like utenfor byporten (Pile). Det er en flott terrasse med utsikt over havet, klippene og bymuren. Det er også mulighet for båttur, en rekke båter har dagsturer til øyene Lopud, Kolocep og Sipan. Det er en nydelig natur der. Langs gatene ved havnen ligger butikkene på rekke og rad, og her er det som oftest billigere enn i gamlebyen. Du bør også få med deg morgenmarkedet. Her selges hovedsakelig frukt, grønnsaker, blomster, kjøtt og fisk. Prisene er ikke så mye lavere enn i Norge. Juveler, gull og sølv har blitt mer populært og rimlig etter at det er åpnet flere butikker i Dubrovnik. Urte poser og oljer finner du mye av der. Du finner det i de fleste suvenir butikker. Shoppingsentre finner du på halvøya Lapad og i Gruz-området.

8 Ossibuchi al pomodoro Den beste ossobucco lages av kalveskank skåret i skiver, som får trekke i flere timer. Det gir mye smak og nydelig mørt kjøtt. Ingrediensene finner du på

9 Kjøttboller i tomatsaus til tapas
Ingrediensene finner du på Denne retten passer best som en del av et tapasbord. Hvis du ønsker å spise kun denne retten, må du øke mengden.

10 Litt kroatisk Ja- da Nei – ne Hei – stravo Ha det – dovedjena Hva gjør du? – Sta, radis? Jeg heter – Ja, se sovem Du er søt – Ti si slatka Jeg er glad i deg – Ja, te volim Blomster – svetsje Hvordan har du det? – Kako, si? God dag – dobro dan Du er fin i dag – Ti se lepa danas Skal fikse meg – I dem da se sredim Klokke – sat Sminke – Smink Rumpe - dope


Laste ned ppt "Kroatia Et ferieparadis."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google