Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hva hvis? Tiden ikke var den samme overalt Informasjon hentet fra:

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hva hvis? Tiden ikke var den samme overalt Informasjon hentet fra:"— Utskrift av presentasjonen:

1 Hva hvis? Tiden ikke var den samme overalt Informasjon hentet fra: http://www.timeanddate.com/norsk/tidssoner.html

2 Hvor mye er klokka?  Hvordan fant man ut hvor mye klokka var før klokka var oppfunnet?  Hvordan var disse metodene sammenlignet med hva vi har i dag?  Hvorfor deler vi en time i 60 minutter?  Noen sier at vi ikke har kontroll over tiden, men at den har kontroll over oss. Hva tror du de mener med dette?

3 Er tiden konstant?  Noen ganger synes man tiden går sakte og andre ganger fort. Enkelte mener at tiden går raskere jo eldre man blir.  I hvilke situasjoner synes du tiden går sakte eller raskt?  Hvorfor tror du man synes tiden går raskere når man blir eldre?

4 Hvis ikke alle brukte samme tidsangivelse….  Hvilke problemer vil det medføre  For det å møte noen  For å reise med kollektiv transport  For å avtale når ting skal være ferdig  For skole/arbeidsliv  For å se på TV eller høre radio  For navigering for fly og båter  For det å snakke i mobiltelefon

5 Tidssoner  Jorda er delt inn i tidssoner. Hvor mange soner har vi?  Hvorfor følger ikke alltid landene tidssonene slik de er på kartoversikten?  Hvilken tidssone burde for eksempel deler av Finnmark ha og hvorfor bruker de ikke denne?  Hvilken tidssone hører egentlig Bergen til?

6 Sommertid  I Norge har vi innført sommertid, det vil si at vi på våren stiller klokka en time fram og på høsten en time tilbake*. Hvorfor bruker vi sommertid?  Hvilke utfordringer har for eksempel bøndene med sommertid?  Land rundt ekvator bruker ikke sommertid – hvorfor gjør de ikke det? * Huskeregel: vi stiller klokka mot sommeren


Laste ned ppt "Hva hvis? Tiden ikke var den samme overalt Informasjon hentet fra:"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google