Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

RUS OG UNGDOM Jobbet på av: Sarem,Sander,Joakim,Johannes,

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "RUS OG UNGDOM Jobbet på av: Sarem,Sander,Joakim,Johannes,"— Utskrift av presentasjonen:

1 RUS OG UNGDOM Jobbet på av: Sarem,Sander,Joakim,Johannes,
Jean-Luc,Elias,Jarle Andre, Sverre

2 NYSGJERRIGPERPROSJEKT
Den siste uken har vi jobbet med et prosjekt om rus og ungdom. Forrige fredag fikk besøk av en politidame som het Martha, hun snakket om rus, ungdom, stjeling, hjemme alene fester og konsekvensene av det. Derfor valgte vi å skrive om rus og ungdom.

3 PLAN Vi har delt oppgaver og har vært ute for å hente informasjon. Vi har ringt til forskere, partier og politiet, vi har hatt spørreundersøkelser. Så har vi samlet inn informasjon og kommet med en konklusjon.

4 VÅR HYPOTESE Når ungdom ikke blir passet på, tror de at de får frie tøyler og kan gjøre hva de vil. De trenger derfor å bli overvåket.

5 VI LURTE PÅ ????? Om ungdommer ikke starter med rus hvis de blir passet ordentlig på av foreldrene sine. Hvordan å få ungdommer til å ikke starte med narkotika og få de som allerede har begynt til å slutte.

6 HENTE OPPLYSNINGER Vi ringte et par politikere og spurte dem noen spørsmål. Vi spurte også 5 8. Klassinger hva de synes om rus. Vi ringte ganske mange politikere, men det var dessverre noen av de største politikerne som ikke kunne ta telefonen. Her kommer intervjuene:

7 Intervju med 8. klassinger
1. Hva mener du gjør at folk ikke ruser seg? "De er redde for konsekvensene", "de holder seg unna det", "de har hatt det som mål å ikke ruse seg". 2. Hva kan man gjøre for å få ungdommer til ikke ruse seg? "At man passer på hverandre", "informere dem", "holde rus unna ungdom", "snakke med foreldre". 3. Hvis man har startet med rusmidler, hva kan man gjøre for å slutte? "Hjelp av venner og familie", "bytte venner". 4. Tror du ungdommens syn på rus hadde vært det samme hvis de hadde blitt overvåket og de visste det? "Ja, selfølgelig ", "nei, mye mindre", "Ja!". 5. Hvorfor tror du at ungdommer ruser seg? "For å leke kule", "usikkerhet" , "de har venner som er eldre og tøffere". 6. Når tor du ungdommer begynner å ruse seg? "Når de er 14 år" , "13 år" , "Når de går i åttende ca.". 7. Har du noen forslag til hvor/hvordan ungdommer kan få hjelp med rusproblemer? "du får hjelp av bydelen" , " hjelp på skolen" ,  "ring for hjelp" , "Lærere" Hvordan kan skolen hjelpe? " Ringe foreldre" , "en man kan stole på!" , "Snakke med deg og foreldre" , "snakke med lærere". 9. Hvorfor tror du at ungdommer begynner å drikke før de har lov? " De leker kule og føler seg voksne og føler gruppepress" , "kule, føler gruppepress" , " Leker kule, tror det er gøy" , "være kule" , " prøve hvordan det smaker" , "vil prøve noe nytt".

8 Intervju med politikere etc
1. Hva synes du om at folk ruser seg?     Krf: "Det ødeleggerverden og familier."     Ap: "Det er forferdelig."     H: "Det er veldig trist." 2. Hvordan få ungdom til å slutte med rus?     Politi: "Få de til å endre holdning."     Forsker: "Skaffe hjelp." 3. Hvordan få ungdom til å unngå å starte med rus?     Krf: "Man må ha en bra skole."     Frp: "Viktig å ha et godt fritidstilbud. Bra skole."     H: "Får vite hva det innebærer. Godt lokalsammarbeid."    4. Hvorfor ruser folk seg?     Forsker: "Noen gjør det for å tøffe seg, eller for å glemme." 5. Har innvandring og rus noen sammenheng?     Ap: "Nei, men mye kommer via andre land."     H: "Nei, tror ikke det."     Sv: "Det viser seg at innvandrere ruser seg mindre."     Krf: "Ehh..Ofte kan innvandrere ha litt lite penger, og de som har lite penger er ofte med i et narkotikamiljø." 6. Tror du færre ungdom starter med rus hvis foreldrene overvåker dem?     Politi: "Ja, men jeg vil ikke si overvåkning, men innvolvere seg i livet dems. De blir ekstra forsiktige når de vet at de blir fulgt med på."

9 KONKLUSJON Vi har funnet ut at ungdommer vil og trenger å bli passet på av foreldrene sine. For å ikke begynne med narkotika må man ha et godt fritidstilbud og en god skole. Og at skolen griper tak i situasjoner når de oppstår. Nå skal Elias fortelle oss litt om en avansert nanochip som vi har valgt å kalle D.O.T.

10 TAKK FOR OSS VI HÅPER DERE LIKTE DENNE POWERPOINT PRESENTASJONENSOM ER LAGET AV Sander og Sarem


Laste ned ppt "RUS OG UNGDOM Jobbet på av: Sarem,Sander,Joakim,Johannes,"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google