Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Versjon 16 Søking. Søking i alle moduler Søking er ikke lenge en egen modul. Det finnes nå som en del av alle moduler. Bruk hurtigtast F9. Eller ikon.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Versjon 16 Søking. Søking i alle moduler Søking er ikke lenge en egen modul. Det finnes nå som en del av alle moduler. Bruk hurtigtast F9. Eller ikon."— Utskrift av presentasjonen:

1 Versjon 16 Søking

2 Søking i alle moduler Søking er ikke lenge en egen modul. Det finnes nå som en del av alle moduler. Bruk hurtigtast F9. Eller ikon

3

4 Finn, Feltindeks

5 Eller Vis

6

7 Finn (CTRL+ALT+f) Hvilke av de 3 søkemetoder som vises og rekkefølgen bestemmes i ALEPHCOM.INI: [SearchFind] FindTypes=F,S,C F = Feltsøk S = 1 base C = CCL FindTypes=S,F vil fjerne CCL og bytt om på rekkefølgen på de andre 2 søkemetoder.

8

9 Velg base i forbindelse med søking Ikke nødvendig å gå til Fil > Koble til. Trenger ikke se i status linje for å se hvilken base du søke i.

10 Stickyness Når du gå tilbake til søkeskjema står siste basen og siste søketermer klar slik at det er mulig å legge til en søketerm til. Når du klikk i felt som innholder et søketerm ble termen uthevet og vil fjernes hvis du begynne å skrive. Tildiger søketerm er tilgjengelig

11 Søkehistorikk Søkehistorikken vises når du velge Finn i Navigasjonsrute. Søkehistorikken deles ikke mellom moduler.

12

13 Søkehistorikk Det er også mulighet for å gå til tidligere søk i visningsformat ved å bruke fremover og bakover-knappene og listen over tidligere søk:

14

15 Mine poster Under søking kan poster legges til en liste som heter mine poster. Disse poster kan lagres slik at de kan behandles på en annen tidspunkt. Postene lagres på PCen og ikke på server. Kan også lagres i lokalnettet og tas opp på en annen PC.

16

17 Send til andre moduler Søking har ulike knapper tilgjengelig i full format etter hvilke moduler mann er i: Utlån > utlån Katalog > Katalogisering / Beholdning Innkjøp > Innkjøp / tidsskrift Det er mulig å sende til andre moduler f.eks fra Utlån til Katalogisering ved å gå til Oversikt-modus i navigasjonsruten.

18

19

20

21

22 Kort format Alternativ visningsformat som er særlig interessant i forhold til f.eks produktive forfattere. Tar utgangspunkt i oppslag i feltindeks. Sortering på tittel. Ekstra nytte ved bruk av autoritetsregister. Bibits vil se mer på dette etter at versjon 16 er i drift.

23 Vis etter oppslag i feltindeks

24 Gir følgende visning

25 Kort format etter oppslag

26 Gir følgende resultat

27 Opprett reservering Dette gjøres fra søk i Utlånsmodulen. Når tittelen som skal reserveres er funnet klikk på Utlån-knappen i rute nummer 3.

28 Flytt eksemplar Muligheten for å flytte eksemplarer mellom titler finnes nå i Katalogmodulen.

29 Endre databaselisten Oppdater filen SEARBASE.DAT under ALEPHCOM/TAB på PCen:


Laste ned ppt "Versjon 16 Søking. Søking i alle moduler Søking er ikke lenge en egen modul. Det finnes nå som en del av alle moduler. Bruk hurtigtast F9. Eller ikon."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google