Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Etikk og moral i lederskap Henrik Syse, forsker og filosof Rotarys distriktskonferanse, 19.9.2009.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Etikk og moral i lederskap Henrik Syse, forsker og filosof Rotarys distriktskonferanse, 19.9.2009."— Utskrift av presentasjonen:

1 Etikk og moral i lederskap Henrik Syse, forsker og filosof henrik@prio.no Rotarys distriktskonferanse, 19.9.2009

2 Etikk og moral  Etikk: Faget – og den refleksjonen som ligger til grunn for det.  Moral: Våre egne holdninger og vår egen oppførsel, som individer, bransjer, selskaper – eller som Rotary og rotarianere!  Er det samsvar mellom etikk og moral? Og hvordan kommer vi oss fra all den velmente etikken til den gode moralen? Hvordan kan vi bidra som ledere?

3 Ikke alltid lett å få til  Tidslinjene – kommer etikken på etterskudd?  Hvordan kan ledere gi plass og rom til etikken?  Vi må skape trygge rom, der man legitimt og ordentlig kan diskutere etikk og verdier.  Vi må klare flere balanseganger:  mellom omstilling og erfaring,  mellom ryggmarksrefleks og refleksjon,  mellom identitet og forskjellighet.

4 Hvorfor er etikk så viktig?  Fordi mennesker har iboende verdighet og samtidig kan ødelegges.  Fordi det er forskjellig på jus og etikk – etikken krever mer enn vi ofte tenker på.  Fordi vi noen ganger kommer i situasjoner der det blir asymmetri mellom profesjonalitet/kompetanse og den andre parts behov.  Fordi vi trenger å se oss selv utenfra.

5 Etikk – ikke bare ”nei, nei”  God etisk ledelse – og godt etisk samarbeid – handler ikke bare om plikter og regler. Det handler like mye om holdninger og dyder.  ”Dydsetikken” viser oss viktigheten av stolthet og glede som en del av etikken.  Hvordan kan vi bygge en identitet som ivaretar de etiske imperativene?  Hvordan kan vi samtidig lære å ta vare på forskjeller, og la oss berike av dem?


Laste ned ppt "Etikk og moral i lederskap Henrik Syse, forsker og filosof Rotarys distriktskonferanse, 19.9.2009."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google