Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Oppgavelinjen. Gjelder for Windows 7 og Windows Vista

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Oppgavelinjen. Gjelder for Windows 7 og Windows Vista"— Utskrift av presentasjonen:

1 Oppgavelinjen. Gjelder for Windows 7 og Windows Vista
Oppgavelinjen er den linjen du har nederst på skjermen. Helt til venstre finner du Startikonet (et blått, rundt ikon med et Windowsflagg). Det er her du skal klikke for å finne et program. Bak dette ikonet ligger alle programmene på datamaskinen. Så følger det noen flere ikoner, avhengig av hvilke programmer du har oppe, og hvilke som du har lagt der selv. Dette kalles Hurtigstart. Her klikker du en gang på ikonet til det programmet du vil åpne.

2 Oppgavelinjen. Gjelder for Windows 7 og Windows Vista
På høyre side av Oppgavelinjen kan du se at det står NO, det står for Norsk, bokmål. Bak pilen som peker oppover kan du se de skjulte ikonene. Bak flagget kan du åpne Handlingssenteret. Neste ikon indikerer et batteri (om du kjører uten strømadapter). Kjører du med strømadapter vises et batteri med en strømledning. Neste ikon viser om du er koblet til Internett, her kan du koble deg til trådløst Internett. Det neste ikonet indikerer en høyttaler, det er her du skrur av/på lyden på din PC. Helt til høyre finner du klokke og dato.

3 Gjelder for Windows 7 og Windows Vista
Startmenyen Gjelder for Windows 7 og Windows Vista Startmenyen får du ved å klikke på Start (nederst til venstre på oppgavelinjen). Startmenyen er delt i to kolonner, en til venstre med programmer og en til høyre hvor du bl.a. kommer inn i. Dokumenter, Bilder, Datamaskin og Kontrollpanel. Det er nok å klikke en gang for å åpne programmer i startmenyen.

4 Gjelder for Windows 7 og Windows Vista
Startmenyen Gjelder for Windows 7 og Windows Vista Søke etter program. Om du ikke ser det programmet du leter etter i startmenyen, kan du skrive navnet på programmet, for eksempel: skriv wo (om du skal ha programmet WordPad) og alle programmer som begynner på wo kommer frem i det hvite feltet. Klikk på programmet for å åpne det.

5 Startmenyens høyre side.
Her finner du bl.a. bibliotekene Dokumenter, Bilder og Musikk. Det er her du har lagret dine filer. Under første strek finner du Datamaskin, herfra kan du åpne en CD/DVD, minnepinne eller kamera om ikke Autokjør kommer frem, et dialogvindu for å Åpne mapper og vise filer når du setter inn for eksempel en CD/DVD, minnepinne eller et kamera.

6 Startmenyens høyre side.
Under andre strek finner du bl.a. Kontrollpanel. Her kan du bl.a. komme inn på System og vedlikehold (Komme i gang med Windows og sikkerhetskopiering), Sikkerhet (Oppdatering og kontroll av datamaskinens sikkerhetsstatus), Nettverk og Internett (Koble til Internett og se nettverkstatus og oppgaver), Maskinvare og lyd (Innstilling av lyd og legge til skriver). OBS. Du må vite hva du gjør i kontrollpanelet, er du usikker, klikk Avbryt.


Laste ned ppt "Oppgavelinjen. Gjelder for Windows 7 og Windows Vista"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google