Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Www.vigo.no Her skal elevene logge inn.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Www.vigo.no Her skal elevene logge inn."— Utskrift av presentasjonen:

1 Her skal elevene logge inn

2

3 Logg på med Fødselsnummer (11-siffer) og selvlaget Passord
2 1 Seinere innlogging Ved aller første gangs innlogging Etter at du har opprettet deg som ny bruker, må passord alltid benyttes

4 Tast inn Engangskode (til oppgitt mobil) eller klikk Jeg vil heller bruke
Kode fra PIN-kodebrev

5 Har søker fått nytt mobilnummer og/eller ny
e-post adresse ? HUSK Å ENDRE !

6 Endre personlige opplysninger

7

8 Velg Fylke du skal søke videregående i
Velg fylke = OSLO

9

10 Skal du søke videregående opplæring, klikk på Jeg søker videregående opplæring (skole eller bedrift) neste skoleår.

11 Her får du valg mellom Videregående skole eller Opplæring i bedrift Klikk på respektive Velg-knapper

12 Neste skjermbilde viser den historikken inntakskontorene har registrert på søker i VIGO.
Det er ikke mulig å velge seg en skolebakgrunn du ikke har fra før. Skal du velge et programområde innenfor Vg1, må du hake av for kurset merket Grunnskole (GSGSK0----). Alle Vg1-tilbudene listes under historikken.

13 Klikker du på programområdet BABAT1----, kommer du til variantene av Bygg- og anleggsteknikk (BABAT1---- og BABAT1HT-1) Har du i forrige skjermbilde klikket på BABAT1----, får du fram skolene som tilbyr BABAT1---- Når du har valgt den ene skolen som tilbyr BABAT1----, kan du legge til flere skoler innenfor samme programområde ved å klikke på Legg til skole/bedrift

14 Når du har lagt inn de skolene du ønsker på BABAT1---- og skal
legge til et nytt programområde, klikker du på Velg i rubrikken for Videregående skoler Flere skoler, samme progr.omr. Nytt programområde Er du ferdig med å registrere ønsker, klikker på Neste.

15

16 GSGSK0---- - grunnskole
Når det gjelder søking til Vg2 og Vg3 er det spesielt viktig for de videregående skolene å melde inntakskontoret ved bytte av programområde fortløpende så det er registrert i Vigo i forkant av innsøkingsperioden. Husk også utvekslingselevene deres ! GSGSK grunnskole

17

18

19 Friteksten som legges inn her går usensurert til alle potensielle bedrifter. Den må gi selvstendig mening. Lærebedriftene ser ikke stikkordene som er gitt. Skriv derfor fullstendige setninger. Legg i tillegg vekt på rettskrivning, da dette er det eneste personlige bedriften får vite om søker. Det er ellers viktig at man ikke utleverer mer om seg selv enn det man i ettertid vil være komfortabel med. Man bør unngå å nevne diagnoser om det ikke er helt normale ting.

20 Neste skjermbilde er om hvorvidt du søker inntak på særskilt grunnlag
Neste skjermbilde er om hvorvidt du søker inntak på særskilt grunnlag. Klikker du på Ja, åpnes feltene under Hjelpeinstans og Andre opplysninger.

21 Neste skjermbilde gjelder søknad om inntak som minoritetsspråklig
Nytt som kommer ! Fullført 9-årig grunnskole i utlandet? Fullført 10. trinn i norsk grunnskole? Fullført grunnskoleopplæring for voksne? Fått opplæring etter læreplan i norsk (ordinær)? Fått opplæring etter læreplan i grunnleggende norsk for språklige minoriteter? Fått opplæring etter læreplan i norsk og samfunnskunnskap for voksne innvandrere? Har hatt annen norskopplæring?

22 Tilleggsopplysninger 1 gjelder språk

23 Tilleggsopplysninger 2 gjelder andre opplysninger som er viktig for inntakskontoret.

24 Kan også i år legges inn når søknaden registreres.
Forhåndssvar Kan også i år legges inn når søknaden registreres. Mht søking om stipend – må de inn å svare Ja da for å kunne søke ?

25 Til slutt kommer søker til kvitteringsbildet
Til slutt kommer søker til kvitteringsbildet. Kvittering må skrives ut eller sendes til søkers E-postadresse før du logger ut. Ta vare på kvitteringene etter hvert som søknaden endres.

26 Viktig info til elevene
Ta vare på PIN-kodene - de kommer rundt nyttår Opprett MinID Registrer privat e-postadresse Registrer mobilnummer (hvis du har mobil) Hvis ikke mobil: ta vare på PIN-kodebrevet !! Husk PASSORDET ! Har søker fått nytt mobilnummer og/eller ny e-post adresse – husk å endre på personlige opplysninger !

27 Hva med…… ??? Fiktive FNR: Må søke på papir som før
Får BrukerID og Passord som før, og lenke til den ”gamle” VIGOweb-siden. Rådgivermodulen: Ikke tilgang til BrukerID og passord for søkere. Les om MinID på oslo.vilbli.no Oppdatert versjon kommer straks den er klar !

28 Difi har ansvar for MinID
Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) er ansvarlig for MinID Brukerstøtte for MinID (8-17) alle hverdager eller Inntakskontoret har ikke passordet til søker


Laste ned ppt "Www.vigo.no Her skal elevene logge inn."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google