Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Norske landskap Ulf Skauli

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Norske landskap Ulf Skauli"— Utskrift av presentasjonen:

1 Norske landskap Ulf Skauli
Skogen Norske landskap Ulf Skauli

2 I skogen er det mange trær
Vi har to typer trær: Løvtrær og bartrær Viktige bartrær er: Gran. Furu. Einer. Det finnes mange forskjellige løvtrær. Her hos oss er Bjørk og Or de vanligste. Av trær kan vi lage planker. Vi kan lage papir. Vi kan lage ved, og mange andre ting. Mange mennesker i Norge lever av å arbeide i skogen sin, med tømmerhogst. Da hugger de ned et tre og tar av kvistene. Den stokken som da er igjen, kalles en tømmerstokk.

3 I skogen er det mange dyr.
Viktige dyr i norske skoger er: Rev, Bjørn, Gaupe, Mår, Elg, Rådyr, Hjort. Men det er mange andre dyr også. Noen av dyra «går i hi». Det betyr at om vinteren ligger i en hule (et hi) og sover hele tiden. De sover hele vinteren. Om våren våkner de og går ut for å spise igjen. Bjørnen går i hi.

4 Jakt Mange mennesker i Norge jakter på noen av dyrene i skogen.
Særlig elg er det mye jakt på. Men det jaktes også på mange andre dyr. Elgen har fint kjøtt som er bra og godt å spise. Norge har lover som bestemmer hvem som kan jakte. Hvilke dyr de kan skyte. Hvor mange dyr som kan skytes, og når det er tid for jakt.

5 I skogen er det mye bær. I skogen finner vi mange forskjellige bær. Mange av dem er gode å spise og har viktige vitaminer. De viktigste bærene er: blåbær, tyttebær og multe. Mange mennesker plukker bær i skogen hver sommer og høst. Av bærene lage vi ofte syltetøy.

6 Det er sopp i skogen. I skogen er det også sopp.
Mange sopper er gode å spise og inneholder viktige vitaminer. Derfor plukker mange mennesker sopp i skogen om høsten. Den viktigste soppen heter Kantarell. Soppene skjærer vi i små biter og steker dem. Men mange sopper er også svært giftige! Derfor er det viktig å ha god kunnskap om hvilke sopper som kan spises, og hvilke som er farlige.

7


Laste ned ppt "Norske landskap Ulf Skauli"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google