Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Olsok i Nore Stavkirke: kl Olsokmesse

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Olsok i Nore Stavkirke: kl Olsokmesse"— Utskrift av presentasjonen:

1 Olsok i Nore Stavkirke: kl. 19.00 Olsokmesse
kl kirkekaffe på Kirkebakken. Kl Konsert med Sigmund Groven og Ellen Sejersted Bødtker. Arrangør. Fortidsminneforeningen, avd. Buskerud. Olsokkonserten i Nore er et begrep og Sigmund Groven, munnspill og Ellen Sejersted Bødtker, harpe vil by på musikalske opplevelser fra Bach til norske folketoner, Grieg, Geirr Tveit og egne komposisjoner. Kombinasjonen munnspill/harpe er unik, dette er den eneste duoen i sitt slag i Europa. De to instrumentene kler hverandre og skaper sammen vakre og spennende klanger. De to utøverne er mellom de fremste på sine instrument også internasjonalt.

2 Bakgrunn: Ellen Sejersted Bødtker er en av våre aller fremste harpister. Hun har opptrådt på utallige scener i Norge, ved de fleste av våre festivaler, samt over store deler av verden. Hun har med sin allisidghet vist hvordan harpens klangspekter kan utvikles gjennom lekenhet og fri improvisasjon. Hun er kjent for sitt sterke engasjement for samtidsmusikken og har samarbeidet tett med flere av de fremste norske komponister. En rekke komposisjoner er også tilegnet henne. I de senere år har hun spilt hyppig i Oslo Filharmoniske Orkester. Med dem har hun turnert på prestisjefylte festivaler over hele verden. Hun har også vært solist med flere nordiske orkestre. Ellen Sejersted Bødtker har opptrådt en rekke ganger i radio og TV, og i 2001 ga hun ut sin solo-CD ”French Music for Harp and Strings” på Naxos. Den har fått strålende kritikker i såvel Norge som internasjonalt, og er nå trykket opp i andre opplag. Hennes andre solo-CD, ”Villveng” fra 2003, også utgitt på Naxos, er viet norsk musikk. Her samarbeider hun med noen av våre fremste musikere fra helt ulike sjangere. Nylig har hun sammen med Sigmund Groven dannet en unik duo med munnspill og harpe, den eneste i sitt slag i Europa, med repertoar som spenner fra Bach, Mozart og Debussy til norsk musikk av i dag.

3 Sigmund Groven. ”I de rette hender kan det beskjedne munnspillet være et avansert instrument av stor skjønnhet. Sigmund Groven, liksom Tommy Reilly og Larry Adler før ham, utnytter til fulle munnspillets store spennvidde og klanglige muligheter. Han er en strålende musiker, og framstår i dag uten tvil som en av de fineste munnspillutøverne i verden.” (Sir George Martin, produsent for The Beatles) Sigmund Groven er forlengst et begrep for norsk publikum, takket være radio- og TV-opptredener og konserter landet rundt i en mannsalder. Hans innspillinger av ”Vårsøg” (kjenning til ”Nattønsket” i radioen) og ”Reodors ballade” fra Flåklypa-filmen, i tillegg til hans egne komposisjoner, bl.a. ”Så spiller vi harmonica” (tekst: Erik Bye) er blitt folkeeie. Nylig spilte han inn to CD-er sammen med Kringkastingsorkestret, og i år fortsetter samarbeidet med en Grieg-CD, der også organisten Kåre Nordstoga og pianisten Ivar Anton Waagaard medvirker. Sigmund Groven er født i Heddal i Telemark i en musikalsk familie, komponisten Eivind Groven var hans onkel. Tidlig kom han i kontakt med munnspillpioneren Tommy Reilly, som var forbilde, læremester og samarbeidspartner i en årrekke. Hans internasjonale karriere spenner fra listeplasseringer i Sør-Korea til prestisjefylte solistoppdrag i New Yorks Carnegie Hall, konserthusene i Tokyo og Hong Kong, og Mozarteum i Salzburg, samt med orkestre som Academy of St.Martin-in-the-Fields, Rotterdam Filharmoniske Orkester og en rekke orkestre i USA og Canada.

4 Konserten hans ved Festspillene i Budapest 2005 ble betegnet som et høydepunkt i festivalens 25-årige historie. I fjor spilte han i Athen, Beograd, Saudi-Arabia og Taiwan. Klar til uroppførelse er Henning Sommerros Konsert for munnspill og orkester, det nyeste av en rekke verker tilegnet Groven av vår tids komponister. Han er selv en særpreget komponist med sterk melodisk evne. Verklisten omfatter over 300 komposisjoner som spenner fra visemelodier via musikk for film, radio og fjernsyn til større verker for orkester. Les mer om Sigmund Groven her:


Laste ned ppt "Olsok i Nore Stavkirke: kl Olsokmesse"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google