Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Året som gikk. Forskjellen mellom mann og kvinne ;- )

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Året som gikk. Forskjellen mellom mann og kvinne ;- )"— Utskrift av presentasjonen:

1 Året som gikk

2 Forskjellen mellom mann og kvinne ;- )

3 Lunner 2009 Rådmann Ut og spise Når regningen kommer, slenger Bjørn, Kåre og Kjetil 500 spenn hver i pøsen, selv om regningen bare er på 1200 kroner. Ingen av dem har mindre sedler og ingen vil si at de vil ha penger igjen. Når jentene får regninga, er det rett frem med kalkulatoren.

4 Lunner 2009 Rådmann Penger En mann er villig til betale 100 kroner for en ting som koster 50 kroner, dersom han trenger den. En kvinne betaler 100 kroner for en ting som koster 120 kroner, selv om hun ikke trenger den. Den var nemlig på salg.

5 Lunner 2009 Rådmann Bad En mann har seks gjenstander på badet. Tannbørste, tannkrem, barberhøvel, skum, såpe og håndkle. En kvinne har gjennomsnittlig 337 gjenstander på badet. En mann klarer til nød å gjenkjenne 15 av disse.

6 Lunner 2009 Rådmann Krangler En kvinne må ha siste ord i en krangel Alt en mann sier etter dette, er begynnelsen på en ny krangel.

7 Lunner 2009 Rådmann Fremtiden En kvinne bekymrer seg over fremtiden til hun får en mann. En mann bekymrer seg aldri over fremtiden helt til han får en kone.

8 Lunner 2009 Rådmann Suksess En suksessfull mann er en som tjener mer penger enn det kona klarer å bruke. En suksessfull kvinne er en som klarer å finne en slik mann.

9 Lunner 2009 Rådmann  Ekteskap  En kvinne gifter seg med en mann og regner med at han skal forandre  seg. Men det gjør han ikke.  En mann gifter seg med en kvinne og regner med at hun ikke forandrer  seg. Men det gjør hun.

10 Lunner 2009 Rådmann Bekledning En kvinne vil dresse seg opp for å shoppe, vanne blomstene, tømme søpla, svare telefonen, lese en bok og hente posten. En mann vil dresse seg opp for sitt eget bryllup og begravelse, dersom han ikke klarer å vri seg unna å delta.

11 Lunner 2009 Rådmann Naturlig frisk Menn våkner like duggfriske og vakre som da de la seg. Kvinner vil på mystisk vis bli stygge i løpet av natten.

12 Lunner 2009 Rådmann Barn Ah, barn! Kvinner vet alt om sine barn. Alt fra tannlegetimer til kjærester, bestevenner, livretter, barnets hemmelige drømmer og håp for fremtiden. En mann konstaterer at det bor noen kortvokste mennesker under samme tak som ham.

13 Lunner 2009 Rådmann 4 typer medarbeidere  v/ Helle Hedegaard Hein  Primadonna er en som arbeider for et høyere formål – en som setter høy standard for sitt arbeid. Primadonnaer er førstedamer – enestående – og de rundt dem er ikke alltid like enestående.  Prestasjonstripper – mye av det samme, men har bare seg selv som formål.  Pragmatikere – som skiller mellom arbeid og privatliv  Bandittene – lønnsmottakerne – som går på arbeid for å tjene så mye som mulig for å gjøre så lite som mulig.

14 Lunner 2009 Rådmann Hvordan ledes Primadonnane   Det sies at de er ledelsesresistente, men saken er at de trenger en spesiell type ledelse. De trenger bl.a. noen som har visjoner og som anerkjenner deres kvaliteter og ferdigheter.  Primadonnaer kan nekte å være på scenen samtidig…  Primadonnaer bruker hver dag til å løse komplekse oppgaver. De elsker å bli og å være frustrert av å bli stilt store krav/forventninger til. De blir motivert av det. Ledelse handler derfor også om å presse og utfordre.  Primadonnaer søker anerkjennelse hos dem de har respekt for (som kan mer/er bedre enn dem selv) og det er ikke nødvendigvis deres leder.

15 Lunner 2009 Rådmann Hva er det viktige en leder kan by på i forhold til primadonnaene?  Å vise at de har et hjerte og et moralsk kompass. Det forventer en primadonna.  Som leder må man få det de byr på til å bli til noe enda bedre og mere. Det er utrolig krevende å se etter det gode som man vil ha mer av. Men det er det man må gjøre.

16 Året som gikk BRA!!

17 Balanse 2010, NAV, Lederreisen til Åstjern, Mange møter -> målet er at alle er PUF = inspirasjon, Orgplan, Samfunnsplan, Kulturplan, Teknisk plan, Grønn energikommune, Harestua sentrum, Hadelandsparken, Rv 4, Roa sentrum, Politiske møter, KS, Stillingsbanken, Årsmelding, Tertial, Budsjett, Planforum, Dagbok, Stiftelsen, Lederkonferanser, Ansattedagen, 1 for 2 i regionrådet, Medarbeiderundersøkelsen, HE, Ny pbl og planstruktur, Kvalitetskommune, tjenestestedbesøk, Bioreg, Vanndirektiv, Nødetater, Harestua gamle skole. Vedlikeholdspakken, Lunby, Solhaugen, Kalvsjøboliger, Kalvsjøbhg, Lupro, VO og Søndre Oppdalen,

18 Det var julebord

19 Økonomidager, adm program i skolen, kontorløsning rådhuset, tilsyn på barnevern, barnehage, beredskap, barneboliger, plo og skole, kompetansefastsettelse, Lese og skriveplan, barnehageteam, Rogersavn, Spespedtildeling, Harlemhytta, Kontrollutvalget, IKT leder, vedtatt arbeidsgiverdokument, Fellestjenesten, Fauske, 20/80, utbygging Grua og Liåker, Skjønnsmidler, Savner Eigil, Lønnsoppgjør, Vedtatt fleksitid og arbeidstid, Samplan, Delskifte kropp, Pandemi og frivillighet, Trepart, Juridiske rammeverk, Thommas Nordahl, Valg, Informasjonssikkerhet, Sykhuset Innlandet, Idrettshall Harestua, Ordfører/rådmannsmøter, fem stjerner, Seniorløsninger, Eiendomsskatt, Vedlikeholdspakken, Budsjett 2010, Utvikling 2012,

20 Jeg som rådmann Lister meg inn i det offentlige rom... Facebook, Blogg…

21 Lunner 2009 Rådmann Bakspill  Primadonnaer kan ty til ”bakspill” (avledende kroppsspråk) for eksempel for å forhindre fallet fra primadonna til bare donna. Bakspill stjeler fokus. Hvert samvær og møte kan punkteres av bakspill –  Sittestilling, pcbruk, fokus, blikkbruk, oppmerksomhet, detaljer

22 Lunner 2009 Rådmann Utviklingen går videre…  Hva har vi  Målkartene svarer  Hvem har vi?  Kompetansefastsettelse og MAS svarer  Hvor vil vi?  Kommunedelplanene svarer  Hvilke muligheter har vi da?  MBU ledelse!

23 Lunner 2009 Rådmann Medarbeiderundersøkelsen  C&  Z praktiserende  Rådmann 1 dag i mnd på tjenestested  K-sjef en gang i året på fellesmøte  Tydelig kommunisere prioriteringer/leserinn legg  Blogg, Avis, Hjemmesider,  Julehilsen til T-steder  Lojalitet  Begge veier!  Ledere har en salgsjobb  Forventningsavklaring  Vi kultur er å fortelle hverandres gode historier  Politikere som ”ambassadører”

24 Planprosess Når gjelder det å følge med…

25 Strategi og plandag Utvikling 2012 Trepart KPG Handlings- strategi- vedtak K-styre Årets prioriterings valg Statsbud. Rammevilkår Oppdatere Handlings- program Ø-plan Høring Vedtatt K-styre (Budsjett) Oppdatering K-planer Plangruppe Høring Handlings- strategi- vedtak K-styre Rullering K-planer Plangruppe Utvikling 2012 Trepart

26 Heldig er jeg som en gang i blant får se: Borghild når vi vasket Harestuabasenget Nils Magnus og Frode når vi så elever på LUS og Gruaskolen Maia og Trine når bålet brenner ved Kalvsjø bhg Aud på grusveier med hjemmesykepleien Lavotur på Gamleskolen bhg og røroversikt med Ingvald Anne innbyggerbehandler bygg, når vi ”flykter” til Galdhøpiggen, Hans Ivar fagforeningsarbeide, Pufere puffer meg videre, Anders som ordfører, politikere og… Skileik og SFO på Harestua Skihopp i Harestua bhg Byggesak i og på Areal

27 Arbeidsgiveren Lunner kommune Tema på hvert personalmøte i 2010

28

29 Visjon Sannhet Form Verdi Verktøy & arena Det gode liv lever vi bedre i Lunner! Nær naturen – nær byen! B ruker M edarbeid er M ålstyrt B alansert U ndring L ojalitet D ialog S tøtte Å penhet ”Dagbok” Lederprat Ledernettverk Leder- konferansen PUF Dialogmøte fagf. Målkart Felles litteratur Lederreisen Lunique Intranett (åpent) Forventet og! anerkjent lederskap. Ansattedagen Ledermøte fag Internett Medarbeidersamtale Lønnssamtale

30 Viktige ord blir da…. •Det er lov å gjøre feil –Men alle feil skal være nye •Involver de berørte –Din neste er kompetent –Demokratiser fagligheten –Lag arenaen; tid, sted og agenda •Munn til munn metoden er best •Veien blir til hvis man går –Ikke VM, men jakt på god praksis. •C og  Z, hør og bli hørt

31 Så godt nytt år!! Og en trivelig oppladende god jul.


Laste ned ppt "Året som gikk. Forskjellen mellom mann og kvinne ;- )"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google