Presentasjon lastes. Vennligst vent

Liknende presentasjoner

Presentasjon om: "DAMEKAMPER SPILLES F.O.M. DENNE SESONGEN OGSÅ SOM 9`ER SPILLES PÅ 11`ER BANE VANTENE LEGGES INN 5 METER PÅ HVER LANGSIDE 2 X 35 MINUTTER 3 – 6 MINUTTER."— Utskrift av presentasjonen:

1 DAMEKAMPER SPILLES F.O.M. DENNE SESONGEN OGSÅ SOM 9`ER SPILLES PÅ 11`ER BANE VANTENE LEGGES INN 5 METER PÅ HVER LANGSIDE 2 X 35 MINUTTER 3 – 6 MINUTTER UTVISNING 2 DOMMER SYSTEM SPILLEREGLER ER SOM VANLIG 11`ER DAMER SPILLER EN S.K. KOMBI-SERIE SOM OGSÅ INNEHOLDER NOEN 7`ER OG RINKBANDYKAMPER

2 FIB har bestemt at følgende regler skal testes ut sesongen 2010/2011 IKKE BRUK AV HVITT ELLER BLÅTT KORT VED UTVISNING IKKE ALLTID UTVISNING VED STRAFFESLAG SETTE INN UTVIST SPILLER NÅR MOTSTANDER SCORER MÅL RØDT KORT INNSKJERPING AV REGLENE

3 IKKE BRUK AV HVITT ELLER BLÅTT KORT VED UTVISNING Det brukes ikke lenger kort der dommere benytter seg av walkie talkie Kampsekretær forteller over høyttaleranlegget Dette blir gjennomført i Norge der kvaliteten på høyttaleranlegget er bra Det kreves også at "speaker/sekretariat" er dyktige med info

4 IKKE ALLTID UTVISNING VED STRAFFESLAG ALT DOMMEREN BLÅSER FRISLAG FOR UTENFOR STRAFFEFELTET ER STRAFFE I STRAFFEFELTET MEN IKKE ALLE STRAFFER MEDFØRER UTVISNING UTVISNING DER DET ER BERETTIGET Eksempel i straffefeltet Lett slag på kølla utenfor 17-meter = frislag Lett slag på kølla innefor 17-meter = straffeslag, men ikke utvisning Andre slag på kølle straffes som voldsomt slag = 10 min utv + straffeslag

5 SETTE INN UTVIST SPILLER NÅR MOTSTANDER SCORER MÅL * SPILLER SOM SITTER TIDSUTVIST NÅR MOTSTANDER GJØR MÅL FÅR KOMME INN PÅ BANEN IGJEN * OM FLERE SPILLERE I SAMME LAG SITTER UTVIST KOMMER DEN SPILLER MED MINST TID IGJEN INN NÅR MOTSTANDER GJØR MÅL * OM TO ELLER FLERE SPILLERE I SAMME LAG BLIR UTVIST SAMTIDIG (avventende) SKAL DEN SPILLER SOM DOMMEREN TOK FØRSTE AVVENTENDE PÅ SLIPPES INN NÅR MOTSTANDER GJØR MÅL * OM SPILLERE I SAMME LAG GJØR GJØR SEG SKYLDIGE TIL UTVISNING (avventende) OG MOTSTANDER I SAMME SPILLE- MOMENT GJØR MÅL, MÅ SPILLERNE FORTSATT UTVISES SOM VANLIG. DET ER FØRST NÅR MOTSTANDER GJØR NESTE MÅL DEN FØRSTE SPILLER KAN KOMME INN IGJEN. (se over)

6 * SPILLER SOM BLIR UTVIST I FORBINDELSE MED STRAFFESLAG, DER STRAFFESLAGET RESULTERER I MÅL, FÅR KOMME INN. OM DET SITTER EN MEDSPILLER UTVIST, KOMMER DENNE INN FØRST. SETTE INN UTVIST SPILLER VED MOTSTANDER MÅL

7 RØDT KORT Reglene rundt spiller som får RØDT KORT har fått en drastisk endring LAGET SPILLER UANSETT REDUSERT RESTEN AV KAMPEN DET SKILLES FORTSATT PÅ "MILD" OG "GROV" MATCH STRAFF MILDGROV Ingen rapportMinst en – 1 kamp Send rapport FORSEELSER UTENFOR SPILLETIDEN PAUSE Spiller nektes spill etter pause. Laget spiller redusert resten av kampen FØR KAMP Spiller nektes å delta Laget er fulltallig DET NYE ER NÅ AT..

8 INNSKJERPING AV REGLENE For en del år siden ble det lagt frem en del innskjerpelser i reglene DOMMEREN ER «FREDET» 30 MINUTTER FØR KAMP DOMMEREN ER «FREDET» 15 MINUTTER ETTER KAMP EN HVER FORM FOR KONFRONTASJON RETTET MOT DOMMERNE UMIDDELBART ETTER AVBLÅST 1.OMGANG ER IKKE AKSEPTABELT EN HVER FORM FOR KONFRONTASJON RETTET MOT DOMMERNE UMIDDELBART ETTER AVBLÅST KAMP ER IKKE AKSEPTABELT Lagene kan 15 minutter etter kampslutt ta kontakt med dommerne, men det er dommerne som avgjør om det blir en prat eller ikke. • RØDT KORT Spiller nektes deltagelse i andre omgang, laget spiller fulltallig • Rapport, må stå over min 1 kamp. • RØDT KORT. Rapport, må stå over min 1 kamp.

9 SABOTASJE Forsvarende lag skal la ballen ligge ved frislag. Ellers 5 min utv Enkeltspiller som ikke inntar 5 meter = 5 min utv 5 meter på alle frislag. Hjelp hverandre HD & MD Ha god orden ved frislag/straffeslag. Tydelige prosedyrer DOMMERNE HAR DENNE SESONGEN FÅTT NOEN "DIREKTIVER" SOM DE SKAL JOBBE MED. NOEN AV DISSE GJELDER OGSÅ FOR LAGENE PÅ BANEN

10 INNBYTTE Spilleren som byttes ut må gå over vantet før innbytter kommer inn Ved feil utvises innbytter 5 minutter STYGT SPILL Samme regel/bedømning i første som i siste minuttet Tillat kamp og gi ikke dobbelfordel Voldsomme slag på kølle = 10 minutter utvisning LETTE slag på kølle = frislag på banen = straffe, men ikke utvisning Ingen 5 minutters utvisninger for ufint spill Tillat ikke slag på kropp = ALLTID minst 10 minutter

11 Spiller som holder fast motstander slik at spiller stopper eller slutter å gå på skøyter = 10 minutter utvisning Hekting med kølla på kroppen = 10 minutter utvisning DOMMEREN Oppmøte ELITE=1 time før kampstart SENIOR 1. div=45 min. før kamp SENIOR 2,3 div=30 min. før kamp JUNIOR=45 min. før kamp DAMER=30 min. før kamp GUTT/ S.GUTT=30 min. før kamp

Laste ned ppt "DAMEKAMPER SPILLES F.O.M. DENNE SESONGEN OGSÅ SOM 9`ER SPILLES PÅ 11`ER BANE VANTENE LEGGES INN 5 METER PÅ HVER LANGSIDE 2 X 35 MINUTTER 3 – 6 MINUTTER."