Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

7.8.3 Elektronisk tilleggsmerking

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "7.8.3 Elektronisk tilleggsmerking"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 7.8.3 Elektronisk tilleggsmerking
Elektronikk og datateknologien har utviklet løsninger med elektronisk merking og registrering av løfteredskap. Bildet viser en rundsling som er åpnet i sømmen, hvor den elektroniske registreringsbrikken er plassert i en grå beskyttelsespose. En skanner som føres over stroppen registrerer stroppen direkte på f.eks. en bærbar PC. Annen tilleggsmerking Enkelte brukere ønsker i tillegg til produsentens merking også tilleggsmerking med f.eks. firma / internnummer etc. som vist på bildet.

3 7.9.1 Enkel eller dobbel snaring?
7.9 BRUKSOMRÅDER Rundsling er godt egnet til stropping av forskjellige typer last som: Akslinger / Rør Last med malte overflater Søyler og stolper Rundslings brukes ofte ved at de snares rundt lasten. Enkel eller dobbel snaring? Ved enkel snaring føres stroppen en gang rundt lasten før den snares, og ved dobbel snaring føres stroppen 2 ganger rundt før snaring. Hvis lasten er tung, overflaten er glatt, og arbeidsvinkelen er stor, kan det imidlertid være fare for at stroppen kan gli under løfting. Dobbel snaring vil da være mer effektivt og sikkert.

4 7.9 BRUKSOMRÅDER Bildet viser enkel og dobbel snaring brukt ved løfting av stolpe av treverk. Lasten er lett, og friksjonen mellom overflaten av tre og stroppen er stor nok til at enkel snaring vil kunne være tilstrekkelig. Dobbel snaring vil imidlertid alltid gi best friksjon, og bør derfor anbefales brukt i de fleste tilfeller. NB! Mellom stroppene og lasten som er vist på bildet burde det vært brukt hensiktsmessig beskyttelse mot kuttskader.


Laste ned ppt "7.8.3 Elektronisk tilleggsmerking"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google