Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

FOTELLINGER OM KYST-NORGE.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "FOTELLINGER OM KYST-NORGE."— Utskrift av presentasjonen:

1 FOTELLINGER OM KYST-NORGE

2 Verdifulle opplevelser Nasjonal strategi for reiselivsnæringen
Kap. 6 Områdeutvikling. Tiltak: Regjeringen ser at kystens kulturhistorie en viktig ressurs for reiselivsnæringen og vil utvikle prosjektet Fortellinger om kystnorge.

3 Miljøverndepartementet
Riksantikvaren Handlingsplan for Kyst-Norge

4 FELLES HANDLINGSPLAN FOR KYSTKULTUR
Revidert 30. mars 2007 Utarbeidet på oppdrag fra MD, FKD og KKD En hovedsatsing er knyttet opp til forslaget om nasjonal dugnad for kystkulturen under overskriften Fortellinger om kystnorge.

5 Fortellinger: Formidle utvalgte kulturhistoriske epoker i kysthistorien. Forvaltning og kunnskapsutvikling: Stimulere til dokumentasjon, vern, forvalt-ningsordninger og kunnskapsutvikling knyt-tet til de relaterte kulturhistoriske temaene. 3. Kystkulturen som ressurs: Stimulere til aktiviteter og prosjekter som tar i bruk kystkulturen.

6 Fortellinger om kystnorge
Innebærer en nasjonal dugnad for bedre forvaltning og formidling av kystkulturen. KYD, FISKERIDIR, ABM-utvikling og RA foreslår at det legges opp til et bredt samarbeid mellom myndigheter, kunnskapsmiljøer og næringsorganisa-sjoner hvor formålet er en helhetlig tilnærming for formidling og fortelling av historier knyttet til ulike temaer. For å få god forankring er det nødvendig med formidling til et bredt publikum.

7 Klippfisk- og tørrfiskhandelen
Sildeeventyrene Sel- og hvalfangstnasjonen Norge Østersdyrking i Norge Fiskeoppdrettnæringens pionerer Pomorhandelen Kysten under 2. verdenskrig Pilgrimsleia langs kysten Kapertiden Redningsarbeid langs kysten Losenes liv og virke Den maritime infrastrukturens betydning for nasjonsbyggingen Urfolk og minoriteter langs kysten.

8 Kystkulturseminarer og andre arenaer
KYD, FISKERIDIR, ABM-utvikling og RA har siden 2003 arrangert årlige landsdekkende kystkultur-seminarer. Kystkultur-seminarene skal være et møtested for sentrale og regionale miljøer som arbeider med ivaretakelse av kulturarven og ønsker å ta i bruk kulturarven som en ressurs. Kystens dag arrangeres av FKD med samarbeids-partnere den 9. juni hvert år.

9 KYD, FISKERIDIR, ABM-utvikling og RA
foreslår at rammeprosjektet Fortellinger om Kyst-Norge starter opp i 2009 og inngår som en del av kulturminneåret og at det avsluttes i 2014 som en del av grunnlovsjubileet.


Laste ned ppt "FOTELLINGER OM KYST-NORGE."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google