Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

I dag snakker vi om psykiske problem:  Hvordan vet vi om andre barn har det bra?  Hva gjør vi når vi tror at noen ikke har det bra?  Hvem kan hjelpe.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "I dag snakker vi om psykiske problem:  Hvordan vet vi om andre barn har det bra?  Hva gjør vi når vi tror at noen ikke har det bra?  Hvem kan hjelpe."— Utskrift av presentasjonen:

1 I dag snakker vi om psykiske problem:  Hvordan vet vi om andre barn har det bra?  Hva gjør vi når vi tror at noen ikke har det bra?  Hvem kan hjelpe hvis noen trenger hjelp?  Hvordan er vi en god venn for en som av og til har det vondt inni seg?

2 Hva er psykisk?  Psykisk betyr følelser og tanker  ALLE har både kropp og psyke!

3 Hva er psykiske problemer?  Problem med tankene og følelsene våre  Av og til har vi det så vondt at vi ikke klarer å rydde opp i problemene på egen hånd.

4 Hva er psykiske problemer? Vi kaller det et psykisk problem hvis:  tankene og følelsene dine styrer deg på en måte som gjør at du ikke lenger kan gjøre de tingene du må eller har lyst til  du fungerer dårlig sammen med andre  problemene varer over lengre tid  du kanskje også får vondt fysisk

5 Hvordan vet vi om andre barn har det bra?

6 Gjett hva det er med meg! – rollespill  I denne øvelsen skal vi trene på å spørre om hva som plager en annen  Alle får kjenne på hvordan det er å bli spurt om sitt problem  Grupper på 3  Hver sin tur å ha et problem – alle må prøve  De andre spør spørsmål til de gjetter riktig – den som eier problemet får bare nikke eller riste på hodet til svar Eksempel på problem:  Jeg har kjærlighetssorg  Det er mye baksnakking i klassen  Foreldrene mine krangler  Jeg blir mobbet på skolen  Jeg føler meg utenfor  Jeg er ikke like flink som andre  Jeg liker ikke å dusje på svømming  Mamma er alvorlig syk  Ingen forstår meg  Broren min plager meg

7 Hva gjør vi når vi tror at noen ikke har det bra?

8 Hvem kan hjelpe hvis noen trenger hjelp?  Foreldre  Lærer  Helsesøster  PPT  Ressursteam  Barnevern, (VIT-team, PMTO)  BUP  Psykiatrisk sykepleier  Lege  Politi  Internettsider  Hjelpetelefoner ??

9 Hvordan er vi en god venn for en som av og til har det vondt inni seg?

10 Takk for i dag!


Laste ned ppt "I dag snakker vi om psykiske problem:  Hvordan vet vi om andre barn har det bra?  Hva gjør vi når vi tror at noen ikke har det bra?  Hvem kan hjelpe."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google