Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

ULIKHETSKARTET. Hva betyr fattigdom, og hva er det som avgjør om en person er fattig? Finnes det fattigdom i Norge ? Primær fattigdom: Helt essensielt.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "ULIKHETSKARTET. Hva betyr fattigdom, og hva er det som avgjør om en person er fattig? Finnes det fattigdom i Norge ? Primær fattigdom: Helt essensielt."— Utskrift av presentasjonen:

1 ULIKHETSKARTET

2

3 Hva betyr fattigdom, og hva er det som avgjør om en person er fattig? Finnes det fattigdom i Norge ? Primær fattigdom: Helt essensielt for å overleve. Sekundær fattigdom: For å ha et verdig liv.

4

5

6 Men mat er jo billigere i fattige land!?

7

8

9

10 KINA OG INDIA

11 ALDRI HAR FORSKJELLENE VÆRT SÅ STORE SOM I DAG

12 ULIKHETSKARTET Skriv en liste på fem ting som er positivt med ulikhet og en liste på fem ting som er negativt med ulikhet. Kom frem til en konklusjon: Er det bra eller dårlig med stor ulikhet innad i land/i verden? Lim de ulike illustrasjonene, sammen med sitatene som hører til, på kartet.

13 Reduksjon i fattigdom går saktere! Høy ulikhet er en av de viktigste grunnene til at reduksjonen i fattigdom har gått mye saktere enn man kunne håpe på”, skriver Tore Linné Eriksen. Ulikhet fører til at de som allerede lever i fattigdom forblir i fattigdom, mens dem som allerede er rike forblir rike, og blir rikere. Hva tror dere Linné Eriksen mener med dette? På hvilke måte fører ulikhet til at noen forblir fattige og andre rike?

14 DE NYE VERDENSØKONOMIENE Finn tall for de samme variablene – vann, do, mat, skole, mobil og internett – i tre av BRICS- landene. (Brasil, Russland, India, Kina og Sør- Afrika Lag en grafisk fremstilling av både tallene på kartet og de dere finner. Drøft tallene!

15 MOBILTELEFON FOR UTVIKLING? Undersøk følgende påstand: Kan mobiltelefonen være med på å hjelpe Afrika ut av fattigdom?

16 ”Poverty is like punishment for a crime you didn´t commit.”


Laste ned ppt "ULIKHETSKARTET. Hva betyr fattigdom, og hva er det som avgjør om en person er fattig? Finnes det fattigdom i Norge ? Primær fattigdom: Helt essensielt."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google