Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til foreldremøte 9D. Innhold Nye fag for året. Bruk av hjemmesiden til 9D og informasjon om foreldreundersøkelsen. Tips: Hvordan gi tilbakemelding.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til foreldremøte 9D. Innhold Nye fag for året. Bruk av hjemmesiden til 9D og informasjon om foreldreundersøkelsen. Tips: Hvordan gi tilbakemelding."— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til foreldremøte 9D

2 Innhold Nye fag for året. Bruk av hjemmesiden til 9D og informasjon om foreldreundersøkelsen. Tips: Hvordan gi tilbakemelding på karakterer som forelder (gruppeoppgaver). Regler og bruk av digitale verktøy. Valg av klassekontakter og FAU-representant og eventuelle andre spørsmål.

3 Nye fag for året Svømming: Utstyr som skal med er badehette, badebukse. Svømming bare vurdert i niende, vil påvirke standpunkt i faget. Derfor er oppmøte og deltakelse viktig. Mat og helse: Avgangskarakter dette året. Informasjonsark er vedlagt i elevens skrivebok i faget. Tegning (kunst og håndverk): Enkelttime tegning i niende, vil være med i vurderingen av standpunktkarakteren i faget. I tiende kommer sløyd og tekstil tilbake som i åttende.

4 Bruk av hjemmesiden til 9D Hvordan abonnere på siden? http://www.minskole.no/austbo/seksjon/5304 http://www.minskole.no/austbo/seksjon/5304 Ranselpost. Evaluering av arbeidsplan. Skolens handlingsplan for mobbing: http://www.minskole.no/austbo/Dokumenter/2289 Foreldreundersøkelsen: Får snart brukernavn/passord. Oppfordrer til å svare på denne.

5 Karakterpress og ros Intro film

6 Tips: Hvordan gi tilbakemelding på karakterer? (Gruppeoppgave 1) Hvordan synes du det er riktig å gi tilbakemelding til et barn som ikke gjorde det bra på en prøve? 1: Ikke bry deg om det. Du er jo så flink, du klarer det sikkert neste gang. 2: Alle lærer på forskjellige måter. La oss fortsette å øve, og se hva som fungerer for deg. Svartips: 1: Men på lang sikt bidrar slik bagatellisering til enda mer prestasjonspress. Hvis du tenker mer vekstorientert når du skal gi tilbakemeldingene, kan vanskelige oppgaver bli mindre truende for barnet. 2: Ved å legge vekten på at utfordringen kan løses bare man jobber mer med den, stimulerer du til en forståelse av nederlag som et enkelt tegn på at man ikke har lært nok ennå. Slik blir nederlag mye lettere å takle, og det blir lettere å motivere seg til å jobbe med vanskelige problemer.

7 Tips: Hvordan gi tilbakemelding på karakterer? (Gruppeoppgave 2) Et barn har levert en hjemmeoppgave og fått en av de beste karakterene. Hvordan synes du det er riktig å rose? 1: Den oppgaven var virkelig lang og krevende. Du konsentrerte deg veldig godt og ga ikke opp før du var ferdig. 2: Så flink du er! Du må virkelig være smart som fikk en så god karakter. Svartips: 1: Ved å snakke om hvordan arbeidet ble utført, er det lettere å ikke gi karakteristikker av barnets evner. 2: Slik ros kan bidra til at barn blir engstelige for at de ikke egentlig er så smarte som voksne sier de er. Det kan skape prestasjonspress i stedet for glede over læring.

8 Regler og bruk av digitale verktøy Mobilhotell: Videreføre som i fjor. Ipad-regler (en repetisjon). Bruken av: - Its learning: Oversikt over elevens adferd og orden på skolearena, dere skal ha kjennskap til elevens passord. - One drive: «Lagre i skyen». - One Note: Er knyttet til One drive, et skriveprogram som brukes til å lage digitale skrivebøker (erstatter en perm).

9 Valg av Klassekontakter og FAU- representant og eventuelle andre spørsmål


Laste ned ppt "Velkommen til foreldremøte 9D. Innhold Nye fag for året. Bruk av hjemmesiden til 9D og informasjon om foreldreundersøkelsen. Tips: Hvordan gi tilbakemelding."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google