Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Slik kjører du sikkert på vinteren. Fyll opp tanken før det er for sent  Full tank er alfa og omega. Fyll ved den siste stasjonen før du kjører opp på.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Slik kjører du sikkert på vinteren. Fyll opp tanken før det er for sent  Full tank er alfa og omega. Fyll ved den siste stasjonen før du kjører opp på."— Utskrift av presentasjonen:

1 Slik kjører du sikkert på vinteren

2 Fyll opp tanken før det er for sent  Full tank er alfa og omega. Fyll ved den siste stasjonen før du kjører opp på fjellet eller om du skal passere en fjellovergang.

3 Fyll på luft i dekkene  Riktig lufttrykk er avgjørende både når det gjelder økonomi, miljø og sikkerhet. Husk også reservehjulet. Tommelfingerregelen er 10 prosent mer luft ved større påkjenninger, se også instruksjonsboka.

4 Sjekk batteriet  Er batteriet fem til syv år gammelt, tåler det neppe en tøff vinternatt hvis ikke bilen brukes daglig eller det har blitt vedlikeholdsladet. Er det irr på batteripolene bør disse rengjøres. Batteriet har lettere for å få selvutlading når det ikke er toppladet, kuldegradene er mange eller om fokksnøen kommer seg inn i motorrommet og legger seg over batteriet.

5 Motorolje  Med tynnere olje – såkalt lettløpsolje – starter motoren betydelig lettere i kulda. Det hjelper lite å ha fulladet batteri hvis motoroljen er tykk som sirup.

6 Smør låsene med låsolje og dørlistene med silikon  Smør alle låser med låsolje og stryk silikon på lister i dører og bagasjelokk. Frosne låser kan tines med låstiner, men låstineren er intet smøremiddel! Ved å bruke låsolje før turen, unngår du å måtte ty til låstiner.


Laste ned ppt "Slik kjører du sikkert på vinteren. Fyll opp tanken før det er for sent  Full tank er alfa og omega. Fyll ved den siste stasjonen før du kjører opp på."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google