Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hovedprosjekt HiB vår 2005 Oppgave 23 Orion Billing A/S.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hovedprosjekt HiB vår 2005 Oppgave 23 Orion Billing A/S."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hovedprosjekt HiB vår 2005 Oppgave 23 Orion Billing A/S

2 Gruppe 3: Medlemmer: Fredrik Kløv Christensen, Pål Andersen, Stian Lavik Stokkenes Hjemmeside: Kontakt: Bedrift: Navn: Orion Billing A/S Hjemmside: Kontaktperson: Jon Ohnstad tlf: e-post: Kontaktperson skole: Navn: Richard Kjepso e-post: tlf kontor: mob:

3 Forord: Vårt prosjekt er for bedriften Orion Billing A/S, et lite firma som holder på med billingsystem de i første omgang skal selge til mobilselskaper, men som senere også skal kunne taes i bruk av f. eks strømleverandører og andre selskaper. Slik systemet deres nå er lagt opp, har det ingen GUI, dvs dersom en skal forandre data, f. eks minuttpris på et mobil- abonnement, må dette skrives manuelt inn i xml filer. Vår oppgave går ut på å lage php moduler som kan lese eksisterende xml filer og forandre på disse via input som sendes via ett html grensesnitt. Vi skal også lage moduler som skal kunne lese tekstfiler med data, f. eks fra Telenor, som skal bygges opp til xml kode, slik at det underliggende programmet kan tolke dette.

4 Orion Billing A/S ønsket at det grafiske grensesnittet som vi skal lage skulle være mulig å få tilgang til via web fra alle typer maskiner og samtidig være raskt. De ønsket derfor at vi skulle bruke php eller Java-applet. Ettersom man må ha installert Java for å kunne bruke applet i en standart webleser, og appletten siden må lastes, fant vi, i samarbeid med Orion Billing A/S, ut at php ville være det best egnede språket. Vi trenger ikke gå til innkjøp av programvare for dette prosjektet, da språkene vi bruker (php, html,CSS, og XML ), er gratisvare, og vi dermed kan skrive dette i en hvilken som helst teksteditor som kan lagre reine tekst filer. Enkelte gruppemedlemmer har likevel brukt programvare som de selv har anskaffet til sin private maskin (Macromedia Dreamweaver MX og Komodo). For å lage UML diagram og tilsands-diagram har vi valgt å bruke Power Designer, et verktøy som vi kan bruke gratis som studenter ved HiB, og DIA, et gratisvare-program for Linux system.

5 Opplæringsbehov: Alle gruppemedlemmene har tidligere jobbet med php, html og css, og trengte derfor lite eller ingen oppfriskning i dette. XML hadde ingen av oss vært noe særlig borti før, og vi måtte derfor bruke litt tid på å sette oss inn i dette.

6

7 Prosjektorganisering: Framdriftsplan:

8 Prosjektorganisering: Framdriftsplan:

9 Kostnadsoverslag: Grensesnitt html / css / php : 20%. Php funksjoner for lesing / skriving av xml dokumenter: 25 % Php funskjoner for lesing / gjennkjenning av felter i rene tekstfiler: 25 % Dokumentasjon planlegging, diagram, møter 20% Andre oppgaver: 10 %

10 Risikoanalyse: Vi har vurdert følgende hendelser som risiko for vårt prosjekt: Tid – Vi har kort tid på prosjektet og vi må derfor holde stramme tidsfirster. Dersom vi ikke blir ferdig med en iterasjon som ikke er ”helt nødvendig” for at resten av prosjektet skal kunne fortsette, velger vi derfor å fortsette til neste iterasjon og heller prøve å komme tilbake til denne senere om tid til overs. Sykdom – Dersom noen av gruppemedlemme skulle bli syk, kan dette bli en stor belastning for resten av gruppen, da vi bare er 3 medlemmer og tiden er knapp. Dette er en risiko vi vanskelig kan gradere oss mot, og derfor må ta med i våre estimater.

11 Risikoanalyse: Gjennomførbarhet - kan være en risiko, dersom det skulle vise seg at noe av det vi har planlagt ikke skulle la seg gjennomføre, men vi har stor tro på at de metodene vi har valgt skal være fullt mulig å få utført i det programmeringsspråket vi har valgt og vil klassifisere dette som en lav risiko. Virus / datacrash / strømbrudd og lignende - vil ikke utgjøre noen betydelig risiko, da vi legger alle våre dokumenter og filer på en felles server der vi har daglig backup og alle i tillegg har kopier av sine dokumenter på sine egne datamaskiner. Et problem av denne typen vil derfor begrenses til maksimum en dags arbeid, men mest sannsynligvis ikke noe tap ettersom utveksling av filer skjer kontinuerlig.

12 Risikoanalyse: Markedsforandring - er lav risiko for oss, da vi bare gjør et prosjekt og ikke står ansvarlig for salg av produktet etter gjennomførelse, men Orion Billing A/S vil sannsynligvis ikke ha noe problemer med salg av produktet da det er ganske banebrytende på sitt område. Nedbemmaning - Sannsynligheten for at noen i prosjektet slutter vil i realiteten ikke være tilstede,da medlemmene i prosjektet kjenner hverandre godt og vet at de andre medlemmene er personer man vet går i gang med stor iver, og som alle vil bli ferdig med dette for å få sin bachelor grad.

13 Risikoanalyse: Mangel på kompetanse - er en lav risiko for oss, da alle har god forståelse for de programmeringsspråkene vi skal bruke, med unntak av XML, men vi har alle nå lest igjennom ”Learn XML in 21 Days” og fått en del forståelse for også dette. Det meste av XML koden vi for brukt for er alt forhåndsdefinert, så vi trenger ikke være ”guruer” i dette, bare ha en viss forståelse for oppbygningen.

14 Bruksmønsterdiagram:

15 Tilstandsdiagram:

16 Sekvensdiagram:

17 TapFile: I CC F11A 20 A OSLO D A OSLO E A OSLO E A OSLO E A OSLO E1 02

18 NetworkModelDescription.xml: 2 1 RT SN RN FN TT TR FCD FT TO UT1 VN AC CC RV

19 Sekvensdiagram:

20 Klassediagram:

21 Litteratur: XML Kickstart Tutorial Bjarte Kilengs html, php og CSS sider fra SOD158 kurset Sams Teach Yourself XML in 21 days 2/ref=sr_1_2/ ?v=glance&s=books PHP and MySQL Web Development, Second Edition. 3/ref=sr_1_3/ ?v=glance&s=books


Laste ned ppt "Hovedprosjekt HiB vår 2005 Oppgave 23 Orion Billing A/S."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google