Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Invitasjon til seminar med KRISTIN SOLLI SCHØIEN om gudstjeneste Eidsvåg kirke fredag 6.2 – søndag 8.2 2015 Eidsvåg menighet, Vollane 3, 5105 Bergen Telefon:

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Invitasjon til seminar med KRISTIN SOLLI SCHØIEN om gudstjeneste Eidsvåg kirke fredag 6.2 – søndag 8.2 2015 Eidsvåg menighet, Vollane 3, 5105 Bergen Telefon:"— Utskrift av presentasjonen:

1 Invitasjon til seminar med KRISTIN SOLLI SCHØIEN om gudstjeneste Eidsvåg kirke fredag 6.2 – søndag 8.2 2015 Eidsvåg menighet, Vollane 3, 5105 Bergen Telefon: 55 30 81 90 – 55 30 81 97 (Kl. 10.00 – 16:00) Mailadresse: Eidsvaag.menighet@bergen.kirken.no www.eidsvaagmenighet.no Program Fredag 6. februar kl. 18.00 – 20.00: «Guds rike er å likne med Eidsvåg menighet.» Hva er utfordringene knyttet til gudstjenestene i Eidsvåg menighet? Lørdag 7. februar kl. 13.30 – 16.00: Drøfting av gudstjenestearbeidet i Eidsvåg og praktisk gudstjenesteverksted. Søndag 8. februar: Gudstjeneste. Kirkekaffe. Oppsummering av seminaret og tanker om veien videre. Seminaret arrangeres av gudstjenesteutvalget i Eidsvåg menighet. Utvalget arbeider med dokumentet «Gudstjenesteprosjekt i Eidsvåg, en invitasjon til gjennomtenking, fornyelse og samhandling om vår gudstjeneste.» Dokumentet blir presentert på seminaret. Medlemmer i gudstjenesteutvalget er: May Bruserud, Asgeir Remø, Trond Wathne, Amalie Osnes Opdal, Trygve Hillestad, Jon Stubberud. Spørsmål kan rettes til Jon Stubberud, jon.stubberud@bergen.kirken.no / 414 322 32

2 Gud, lær meg å ta Det som du gir, og takke glad. Lær meg å bruke godt Alt jeg har fått Gud, lær meg å stå Der hvor du vil. Og lær meg så Hva jeg skal gjøre der Vær du meg nær. T/M: Kristin Solli Schøien 1969 Hva slags gudstjeneste lengter du etter? Med den nye gudstjenestereformen er det ikke lenger noen unnskyldning for ikke å påvirke! Eidsvåg menighet ønsker å være i en dynamisk prosess med å skape vår egen gudstjeneste. Da er det viktig at vi tenker sammen. Til det trenger vi energi, og derfor har vi invitert Kristin Solli Schøien til seminar om gudstjeneste denne helgen. Kristin Solli Schøien er en allsidig tonsetter, forfatter, artist og kulturformidler. Hun er utdannet ved UiO, NLA, og Norges Musikkhøgskole. Hun har undervist i gudstjenestearbeid ved presteutdannelsen på Menighetsfakultetet og vært aktiv i norsk gudstjenestearbeid siden 80 – tallet, både i sentralkirkelige utvalg og gjennom å lede lokale gudstjenesteutvalg der hun har bodd. «Alle vi som hører til i kirken, må føle oss hjemme der!», sier Kristin Solli Schøien. - Har du alltid følt deg hjemme i kirken? «Nei, og derfor er jeg opptatt av hvordan vi kan gjøre det godt å være der! Jeg opplever at jeg selv må gå inn og ta den plassen, og påvirke, slik at noe av det jeg tror er viktig for gudstjenesten, kan skje. Friksjon gir varme og lyd. Det friksjonsløse kan bli kaldt og støyfritt. Hvis kirken blir fattig på varme, er det kanskje fordi vi mangler motsetningene? Hvis gudstjenesten formidler et sant bilde av Jesus, er den både spennende, utfordrende, uforutsigbar og fylt av respekt, på samme måte som Jesus var det. Vi har en lang kirkelig tradisjon for å diskvalifisere oss selv. Nå er det over. Gudstjenestereformen som ble innført i 2011 ønsker å kvalifisere alle.» avslutter Kristin Solli Schøien. Den våren Kristin Solli Schøien skulle konfirmeres, skrev hun to salmer som finnes i vår nye salmebok: «Gud, lær meg å se» og «Gud, du er ikke i min verden» Når nye salmebøker skulle lages (i 1973 og i 1985) kom ikke Kristins salmer med. Hun fikk høre at tekstene var for enkle, og at melodiene var «døgnfluer». Først i 1997 kom disse salmene med i en norsk salmebok.


Laste ned ppt "Invitasjon til seminar med KRISTIN SOLLI SCHØIEN om gudstjeneste Eidsvåg kirke fredag 6.2 – søndag 8.2 2015 Eidsvåg menighet, Vollane 3, 5105 Bergen Telefon:"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google