Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

TEMADAG 12.11.2010 For Tillitsvalget, ledere og ellers andre interesserte Seminar OM DEN GODE ORGANISASJONSKULTUR, SAMARBEIDSMILJØ OG YRKESIDENTITET FOR.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "TEMADAG 12.11.2010 For Tillitsvalget, ledere og ellers andre interesserte Seminar OM DEN GODE ORGANISASJONSKULTUR, SAMARBEIDSMILJØ OG YRKESIDENTITET FOR."— Utskrift av presentasjonen:

1 TEMADAG 12.11.2010 For Tillitsvalget, ledere og ellers andre interesserte Seminar OM DEN GODE ORGANISASJONSKULTUR, SAMARBEIDSMILJØ OG YRKESIDENTITET FOR HELSEPERSONELL v/cand. philol. Astrid Voll Storaas STED: ” ULRIKEN ” – Gamle kantine TID: 09:00 til 15:30 Medlemmer gratis, andre kr. 150.- Lunch blir servert Frist for påmelding 05.11.2010 FAGFORBUNDET Helse Bergen Seksjon helse og sosial Påmelding til eli.moldeklev@helse-bergen.no eller telef. 907 80519eli.moldeklev@helse-bergen.no

2 FAGFORBUNDET Helse Bergen Seksjon helse og sosial ET TOTALPERSPEKTIV PÅ ORGANISASJONSKULTUR. To hovedfokus som må være tilstede og virksomme i en organisasjon for å sikre en positiv, solid og sterk virksomhet som skaper gode resultater. PSYKOSOSIALT ARBEIDSMILJØ OG MELLOMMENNESKELIG SAMHANDLING. De positive konsekvensene av et godt psykososialt arbeidsmiljø for organisasjonen som sådan, og for jobbutførelse og jobbtilfredshet. ORGANISASJONSKULTURENS INNHOLD. Hvilke elementer en organisasjonskultur består av, og hvordan de må formes positivt, hva gjelder både holdninger, handlinger, kommunikasjon og samarbeid. VERDIER, HOLDNINGER OG TRADISJONER I ORGANISASJONEN. Bevisstgjøring og realisering av verdier i en organisasjon. Holdninger og tradisjoner som råder i en organisasjon. Forbedring av rutiner og prosedyrer. DET GODE INTERNE SAMARBEIDSMILJØET: ”STØTTEKLIMA”. En rekke viktige holdnings – og handlingsmønstre, hos medarbeidere og ledere, som skaper et best mulig internt samarbeidsmiljø. Å gjøre hverandre gode: ”Plusskulturens” gode sirkel. HVORDAN VÆRE EN POSITIV OG KONSTRUKTIV MEDARBEIDER. En type medarbeiderskap som skaper en positiv intern samhandling og kultur. En type medarbeiderskap som fungerer destruktivt, og må unngås. Hvordan imøtegå negativ atferd blant medarbeidere. TEAMWORK: SAMARBEID I OG MELLOM GRUPPER. Viktige faktorer for å skape: Et godt samarbeid og god kommunikasjon innenfor grupper. Et godt samarbeid mellom grupper, inkl. tverrfaglig samarbeid. DEN GODE INTERNE KOMMUNIKASJONEN: DIALOGEN. Holdninger og kommunikasjonsmønstre i dialogen, et avgjørende verktøy for en konstruktiv intern kommunikasjon og for gode relasjoner. YRKESIDENTITET FOR HELSEARBEIDE. En rekke vesentlige faktorer for å skape en positiv og solid yrkesidentitet for helsearbeidere, både hva gjelder holdninger, handlinger og strategier for helsemedarbeidere i samhandling og kommunikasjon med pasientene. Temaer for seminaret

3 FAGFORBUNDET Helse Bergen Seksjon helse og sosial PRESENTASJON AV KURSHOLDER, CAND. PHILOL. ASTRID VOLL STORAAS Astrid Voll Storaas er cand. philol. og pedagog, og har dessuten videreutdannelse i Organisasjonspsykologi, Personaladministrasjon og Coaching, Selvledelse og Emosjonelle Intelligens. Hun har i mange år arbeidet som lektor ved Handelsinstituttet i Bergen, hvor i 15 år har undervist bla. i faget Service og Kundebehandling, og har også i 7 ½ vært høyskoleforeleser ved Handelshøyskolen BI Bergen, hvor hun underviste i Tverrkulturell Forretningskommunikasjon, deriblant internasjonale forretningskulturer. I tillegg til undervisning har hun de siste 11 årene drevet en landsomfattende kursvirksomhet i temaene ”Den Gode Service og Menneskebehandling overfor Pasienter”, ”Den Gode Service og Kundebehandling”, og ”Den Gode Organisasjonskultur og Samarbeidsmiljø”. Vi ønsker deg derfor velkommen til et seminar om Den Gode Organisasjonskultur, Samarbeidsmiljø og Yrkesidentitet for helsearbeidere, som vil gi deg både faglig påfyll og ny inspirasjon og motivasjon i din jobb som helsearbeider! VURDERINGER AV KURSET “DEN GODE ORGANISASJONSKULTUR, SAMARBEIDSMILJØ OG YRKESIDENTITET FOR HELSEARBEIDERE” på en nasjonal Sampillkonferanse i Fagforbundet, Seksjon Helse og Sosial, v/cand. philol. Astrid Voll Storaas ”En super dag med mye nyttig påfyll. Alle burde være med på dette seminaret, dette er noe ALLE drar nytte av.” Mona Bergersen ”Dette var et utrolig bra seminar, det beste seminaret jeg har vært på! Teamene er veldig viktig for oss som arbeider i helsesektoren. Jeg fikk mange nyttige innspill på hvordan bedre samarbeidet og kommunikasjonen i min bedrift. Kursholderen var svært engasjert og inspirerende og høre på, og formidlet budskapet på en flott måte, og hadde utmerkede kunnskaper om emnet. Takk for en kjempeflott dag!” (Anonym) ”Synes det faglige innholdet i kurset svarte godt til forventingene jeg hadde. Samspill og etikk er viktig for et godt arbeidsmiljø og for å få folk til å yte sitt beste. Det er et tema hvor påfyll er viktig, og aldri blir for mye. Takk for en kjempeflott dag!” Anna Mabel Nybakk.


Laste ned ppt "TEMADAG 12.11.2010 For Tillitsvalget, ledere og ellers andre interesserte Seminar OM DEN GODE ORGANISASJONSKULTUR, SAMARBEIDSMILJØ OG YRKESIDENTITET FOR."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google