Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ithemba betyr håp på Zulu. Det er nettopp håp for fremtiden som FAbU´s nye misjonsprosjekt handler om. Hensikten  Ithemba-prosjektet vil bidra til en.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ithemba betyr håp på Zulu. Det er nettopp håp for fremtiden som FAbU´s nye misjonsprosjekt handler om. Hensikten  Ithemba-prosjektet vil bidra til en."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Ithemba betyr håp på Zulu. Det er nettopp håp for fremtiden som FAbU´s nye misjonsprosjekt handler om. Hensikten  Ithemba-prosjektet vil bidra til en sosial-økonomisk endring for ungdommer som er arbeidsledige og ikke går på skole. Hvordan?  ved å utstyre dem med kunnskap, ressurser og ferdigheter nødvendig for personlig utvikling.

3 Hvor?

4 Litt om Sør Afrika Som navnet antyder, ligger Sør-Afrika lengst sør på det afrikanske kontinentet, og landet strekker seg ut over 1.219.090 km. Det er det rikeste landet i Afrika og har en befolkning på rundt 53,7 millioner. De viktigste økonomiske områdene er innenfor gruvedrift, transport, energi, produksjon, turisme og agrikultur.

5  42 % av sør-afrikanere i alderen 18-24 år går ikke på skole og er heller ikke i arbeid.  49 % av 15-34-åringene bor i husholdninger med en månedlig inntekt på under 555 sør-afrikanske rand (tilsvarer ca.300kr). I undersøkelsen «Youth 2000» fortalte nesten 20 % av de spurte ungdommene at de ikke forventet å noen gang å få en ansettelse.

6 Satsingsområde: Limpopo-provinsen: Limpopo-provinsen ligger i den nordligste delen av landet og grenser mot Botswana, Mosambik og Zimbabwe. Det er beregnet at det bor ca. 5,2 millioner i provinsen, hvorav 54,6 % er kvinner og 45,4 % er menn. 39,4 % er ungdommer. Majoriteten bor på landsbygda – til sammenlikning ligger det nasjonale gjennomsnittet for bosatte på landsbygda på 50 %.

7 Frelsesarmeens arbeid i Sør-Afrika

8 92 korps Offisersskole Sosialtjeneste Barnehager Dagsentra for eldre Helsesentra Dagsentra for barn og unge / «Community programmes» Hjem for misbrukte kvinner Herberge / internat for menn og kvinner

9 ‘ Stanford Muzavazi jobber som prosjektansvarlig i Sør-Afrika og har blant annet ansvar for Frelsesarmeens arbeidstreningstilbud for ungdom. Målet med prosjektet er å gi unge mennesker redskapene de trenger for å bygge sin egen fremtid. Dette er nytt et prosjekt som FAbU (Frelsesarmeens barn og unge) skal være med å støtte fra 2016-2018

10 Hvem kan være med? Dette prosjektet retter seg mot unge mennesker som er modne nok til å kunne forstå blandingen av evner, kunnskap og innsikt som er nødvendig for effektiv ledelse. De unge må ha en grunnleggende forståelse for samfunnet de bor i og de utfordringene samfunnet står overfor. De må også ha den intellektuelle kapasiteten, kreativitet og sosiale ferdigheter til å delta i planleggingen og gjennomføringen av små, lokale tiltak som kan engasjere befolkningen i nærmiljøet.

11 Hvordan ser prosessen ut? Det første året: Fokus settes kun på å etablere ungdomsgrupper og sørge for å gi dem opplæring i gründervirksomhet og ledelse av små bedrifter. Det andre året: Når disse unge begynner å få fordeler fra sine små virksomheter, vil det forventes at de begynner å gi noe tilbake, dele sine erfaringer med andre. Det tredje året: Det er forventet at virksomheten de startet, er etablert i nærmiljøet og har begynt å være en stabil innkomstkilde for ungdomsgruppene. Gruppene vil dessuten fortsette å aktivt delta i andre lokale prosjekter.

12 Langsiktig mål Hensikten med dette Ithemba-prosjektet er å bidra til en sosio-økonomisk endring for ungdommer som er arbeidsledige og ikke går på skole, ved å utstyre dem med kunnskap, ressurser og ferdigheter nødvendig for personlig utvikling. Ungdommene kommer til å ha: tilegnet seg kunnskap om gründervirksomhet slik at de kan organisere, lede og drive levedyktige og inntektsgivende aktiviteter. fått opplæring i ledelse. tilgang på informasjon og kunnskap om hvordan man drar med seg og engasjerer mennesker.

13 Hvordan kan du hjelpe? Om du vil være med på denne reisen, kan du velge å gjøre én av to ting (eller begge ): 1.Be! 2.Støtte økonomisk Dersom du vil støtte «Ithemba» med penger, sendes dine innbetalinger til kontonummer 3000.32.97981. Merk innbetalingen: prosjekt FEL206

14

15

16

17

18

19


Laste ned ppt "Ithemba betyr håp på Zulu. Det er nettopp håp for fremtiden som FAbU´s nye misjonsprosjekt handler om. Hensikten  Ithemba-prosjektet vil bidra til en."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google