Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Februar ”Barna skal bli kjent med at samane er Norges urbefolkning og få kjennskap til samiske fortellingar og andre deler av samisk kultur og kvardagsliv.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Februar ”Barna skal bli kjent med at samane er Norges urbefolkning og få kjennskap til samiske fortellingar og andre deler av samisk kultur og kvardagsliv."— Utskrift av presentasjonen:

1 Februar ”Barna skal bli kjent med at samane er Norges urbefolkning og få kjennskap til samiske fortellingar og andre deler av samisk kultur og kvardagsliv. ”Vi feira samefolkets dag og blei kjent med deira kultur og levemåte. Vi fekk kjenne på reinsdyrskinn, høyre om kulturen deira, danse og spele på tromme etter joik . Spist tradisjonsrik mat og vi blei kjent med flagget til samane.

2 Ski og akedag. Stor stas å ha med eigne ski og akebrett 

3 Skinnvotten blei dramatiser t fleire ganger 
15. Februar satte vi av heile dagen til ski og akedag. Vi fekk oppkjørde løyper der barn tok fleire runder på ski. Vi brukte akebretta i bakken inne i barnehagen og med rompeakebretta gjekk vi opp i den store snøhaugen på sidan av barnehagen. Etter mykje moro måtte vi ha pølser. Nam, nam. Etter endt dag fekk alle barna diplom for super innsats i akebakken og i skiløypa 

4 Karnevall Ein forventningsfull dag. Mange fine kostymer, samba tog, boller på fellesen, og til slutt katta ut av sekken.

5 Barna er med og måler og heller oppi når vi baker og lager mat.
Vi har hatt fine turer til Blåbærheia. Bakken er kjempefin å renne i. Det er veldig gøy å lage tog og renne mange sammen. Barna får trene motorikken ved å gå opp den bratte og til tider glatte bakken, klatre i det store treet og å gå gjennom dyp snø. Bål hører med på turene og det smaker alltid godt med varm mat på tur. Vi har også hatt turer til biblioteket og brannstasjonen Kropp, bevegelse, helse Ulike måter å måle på: Barna er med og måler og heller oppi når vi baker og lager mat. Barna måler hvor høge de er, ser på forskjellen seg i mellom, hvem kan renne lengst/fortast i akebakken? Antall, rom og form


Laste ned ppt "Februar ”Barna skal bli kjent med at samane er Norges urbefolkning og få kjennskap til samiske fortellingar og andre deler av samisk kultur og kvardagsliv."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google