Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

- Dette er en heksejakt på ekstremt flinke folk…

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "- Dette er en heksejakt på ekstremt flinke folk…"— Utskrift av presentasjonen:

1 - Dette er en heksejakt på ekstremt flinke folk…
Daglig leder i DnB NOR Eiendom, Odd Eirik Pedersen til Avisa Nordland da vi startet søkelyset på meglerbransjen.

2 Iris Lyngmo og Arnt E. Pedersen
Meglerjakten Vi Iris Lyngmo og Arnt E. Pedersen

3 Forord I 2006 ble det omsatt boliger for nærmere 235 millioner kroner her til lands. Hvem var disse kjøperne? Var det meglerne? Det ble vår oppgave å finne ut…

4 Hvordan komme i gang Høsten 2005 tikket det inn et tips i redaksjonen om at meglerne drev butikk i butikken Vi startet et omfattende søk av samtlige meglere i offentlige registre. Første stopp: Boligoverdragelsene i egen avis. Løsningen fant vi på og

5 Hvordan søke Vi tok for oss en liste over alle meglerne i byen.
Ta utgangspunkt i etternavnet og søk deg videre deretter. På Ravn kan du enkelt klikke deg videre på roller og nettverk, og komme over mange tvilsomme koblinger.

6 Litt av hva vi fant på Ravn
Den oppsagte Notar-megleren drev fortsatt eiendomsfirmaet sitt mens han var ansatt i Ring. Fant kobling mellom denne megler og en kollega som også hadde eget eiendomsselskap ved siden av. En av meglerne i DnB NOR eiendom hadde hele seks selskaper knyttet til eiendom. I tillegg er hans far stor innenfor bransjen i Bodø.

7 Utfordringer underveis
”Ung” og fersk kvinne var det en utfordring å møte menn i dress. Meglerforetakene i Bodø er en stor kunde i Avisa Nordland. Kunne vi ta hensyn til det? Mye kritikk fra bransjen, men også folk som var positiv til at vi tok tak i det. Uærlige ledere Ressurser.

8 Hva skjedde så…? Våren 2006 kommer Kredittilsynet til Bodø
I tre av kontorene ble det funnet mindre formalfeil. To av kontorene fikk kritikk for flere tilfeller av egenhandel. DnB NOR Eiendom i Bodø måtte avvikle etter gjentatte og grove brudd. Fire meglere fikk sparken, og i toppledelsen ble det en del omorganiseringer. Flere andre meglere sluttet og satset fulltid som spekulanter. Skatteetaten avdekket skatteunndragelser i millionklassen. Bransjen har tilsynelatende ryddet opp.

9 Kunne vi gjort mer? Vi er ikke ferdig…
Skatteetaten jobber fortsatt og har ennå ikke kommet inn i DnB NOR eiendom i Bodø. Markedet i Bodø er fortsatt hett. Vi må følge utviklingen videre.

10 Helt til slutt…. Nå merker jeg meg at Kredittilsynet skal på tur, og at Bodø er på den aktuelle reiseruten. Det gleder jeg meg til. - Og frykter intet? Nei. Jeg ser fram til å få fjernet et stigma vi ikke fortjener. Regiondirektør i DnB NOR Eiendom i Bodø, Harald Hansen, til Avisa Nordland i januar 2006.


Laste ned ppt "- Dette er en heksejakt på ekstremt flinke folk…"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google