Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Pakistan er et muslimsk land. Pakistan ble laget i 1947

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Pakistan er et muslimsk land. Pakistan ble laget i 1947"— Utskrift av presentasjonen:

1 Pakistan er et muslimsk land. Pakistan ble laget i 1947

2 De største byene i Pakistan
De største byene i Pakistan heter Karachi, Lahore, Quetta, Peshawar og Islamabad. Islamabad er den mest populære byen i Pakistan. Byen Karachi ble hovedstaden i Pakistan i 1947. Karachi er den største byen i Pakistan Karachi har i senere år vokst kraftig og har i 2006 en beregnet befolkning på 11 969 284 innbyggere. I følge den offisielle folketellingen fra 1998 hadde den da 9 339 023 innbyggere. Arealet byen dekker er 3 527 km2. Lahore er den nest største byen i Pakistan, etter Karachi. Lahore er også kjent som den "kulturelle" hovedstaden i Pakistan. Den ligger nær elven Ravi og den indiske grensen. Lahore har over 10 millioner innbyggere og har blitt regnet for å være den 23. største byen i verden. Byen Quetta ligger 1675 moh. og har ca innbyggere. Peshawar (kjent som Purushapura i Sanskrit) er en by i Pakistans Nordvest Grense-provinsen (befolkning ca ) nær den østlige enden av Khyber-passet.

3 Fakta om Pakistan: Styreform: Republikk Flateinnhold:  803 940 km2 Hovedstad: Islamabad Folketall: Ca. 156,7 mill. innb. (2007) Folketetthet:  187,4 pr. km2 Middellevealder: 62,2 år Spedbarnsdødelighet: 76,5 pr Religion: Islam (sunnisme 77 %, sjiisme 20 %) Språk: Urdu (off.), punjabi, sindhi m.fl. Mynt: Pakistansk rupi BNP pr. innb.: $ 2000 (2002) Eksportartikler: Bomull, klær, ris, lærvarer, tepper Bilkjennetegn: PK Nasjonaldag: 23. mars, uavhengighetsdag 14. august 

4 Fjellen K2 K2 er den største fjellet i Pakistan.
K2 er verdens nest største fjell. Det ligger i Kashmir, i fjellkjeden Karakoram i Gilgit- Baltistan på grensen mellom Pakistan og folkerepublikken Kina. Det er 8611 moh.

5 Sport i Pakistan I Pakistan er nasjonalsporten landhockey.
Landhockey er en sport som har aner et par tusen år tilbake i tiden. Den moderne landhockeyen oppstod på 1800-tallet i England og dets kolonier. I dag er landhockey en av verdens største ballsporter, det spilles landhockey i 98 land, og det er en olympisk gren både for menn og kvinner. Herrelandslagene fra India og Pakistan dominerte lenge sporten

6 Bilde av cricket spillere
Det er noen bilder av pakistansk lag. I pakistan spiller jenter også. Cricket er en lagsport for to lag. Sport er fra engelsk opphav, og utøves med cricketball og balltre på en elliptisk gressbane.

7 I sentrum av banen er det en avlang stripe med hardere mark, hvor storparten av spillet foregår

8 Målet er å score flere poeng enn motstander.
Hver lag eller to omganger hvor laget er inne og slår etter ballen for score poeng, Mens utlaget prøver å få dem ut og unngå at innelaget scorer poeng.

9 Dette er banen der de spiller cricket.

10 I banen vis han som skal skite vis han bommer og ballen treffer pinnene faller så er det poeng.

11 Det er bilde av to baner i pakistan

12 Cricket hassan og abdul

13 Laget av Halima og Noor

14 Chandraat Chandraat er natten før eid. Jentene tar på mehndi (henna).
Churiyan Chandraat er natten før eid. Jentene tar på mehndi (henna). Samme natten går jentene til byen og kjøper churiyan.

15 Lille eid Lille eid blir feiret etter ramadan.
Mennene i huset drar til moskeen og ber. Eid blir feiret ved å lage god mat, besøke venner og familie, ta på nye klær.

16 Store eid I store eid slakter vi et dyr for gud.
Store eid feires maks 2 måneder etter lille eid. Kjøttet som blir slaktet og blir gitt ut til de fattige.

17 Pakistansk Bryllup 17

18 Dholki Dholki er en sang seremoni for jenter, damer og barn. Alle har på seg fine klær. Den personen som kan spille dholki (liten tromme) spiller på den og mens de andre synger forskjellige bryllupssanger. Her ser du et lignende bilde av dholki seremonien.

19 Mehndi Mehndi er en seremoni som ligner på dholki, men er litt annerledes. Der har bruden på seg gule eller grønne klær. Alle har pyntet seg med henna maling på hendene. I mehndi seremonien spiller man også på dholki (liten tromme) og synger bryllupssanger. Jentene bærer på pyntet tallerken med henna maling, stearinlys og 3 til fire blomster. Når bruden og brudgommen kommer i mehndi seremonien kaster jentene roseblader på dem.

20 Nikah På Nikah dagen underskriver bruden og brudgommen på et dokument som sier at de er gift i statens øyne. Hvis man vil så kan man feire Nikah dagen, men da må den være før bryllupet. Hvis ikke så kan man bare skrive under på dokumentet den dagen man gifter seg.

21 Baraat og Rukhsati Baraat er prosesjon av familie, slektninger og venner av brudgommen, som følger han til brudens hjem for den offisielle bryllup seremonien. Brudgommen gjør vei til bruden hjem på en luksus dekket hest eller bil. Han får varm velkomst av brudens familie med blomster og roseblader.

22 Walima Dette er den siste dagen i bryllupet som er holdt av brudgommens familie. Familien hans inviterer familie og venner til hjemmet sitt ,åpent sted eller et bryllups hall. Bruden har på seg en tungt dekket kjole med gull og smykker som leveres av brudgommens familie.

23 Laget av: Amna og Zara M klasse

24 Pakistanskmat Av Noor

25 Biryani Biryani er en asiatisk og arabisk rett, som også brukes i Pakistan. Navnet Biryani er hentet fra det persiske ordet berya som betyr stekt eller ristet.

26 Roti Roti (chapati) er et tynt flat brød fra Sør- Asia og Øst- Afrika.
Den er også funnet i Uganda, Ghana og en del av Vest- Afrika. Chapati er middag hos aller fleste hjem. Den blir spist sammen med Salan (gryterett).

27 Custard Custard (pudding) er en dessert som brukes i Pakistan.
Den er egentlig fra England. Custard er blandet med melk, egg og sukker som kokes og kjøles. Nå for tiden finnes det Custard pulver i butikkene som folk blander med melk.

28 Rasmalai Rasmalai er en søt rett som blir brukt i Bangladesh, India og Pakistan. Suppen er laget av melk, pistasj, safran og rosevann. Og bollene er laget av melk, sukker og krem. Når vi steker bollene, hever de seg også blir de dyppet i melk. Det finnes også Rasmalai pulver i butikkene.

29 Dal/Chawal Chawal (ris) blir dyrket i de fleste jordbruksområder.
Dal (linser) er veldig sunt å spise til middag. Den kan både spises sammen med ris og chapati. Folk rundt i Asia spiser ofte dal/chawal til middag.

30 Kheer/Fhirni Kheer(risgrøt) er en tradisjonell dessert i den pakistanske kultur. Den er innholder melk, sukker og ris. Den er ofte pyntet med pistasj og mandler. Fhirni er akkurat det samme som kheer, bare at fhirni er blandet med most ris mens kheer har ikke most ris.

31 Forskjellen mellom pakistansk og indisk mat.
I tusenvis av år var det nåværende Pakistan en del av India, og dermed deler de mange av dagens mattradisjoner. Det er hovedsakelig kjøttradisjonen som skiller det pakistanske kjøkken fra det indiske. I Pakistan spiser man mye mer kylling, lammekjøtt og okse, men også grønnsaker og store mengder linser. Siden majoriteten i India er hinduer (bare ca. 13 % av befolkningen er muslimer), serveres det ofte vegetarmat i landets restauranter og kroer.

32 Zarda Zarda er ris som smaker veldig søtt.
De blir ofte servert på bryllup, bursdager og hellige dager. Zarda blir pyntet med rosiner, mandler og pistasj.


Laste ned ppt "Pakistan er et muslimsk land. Pakistan ble laget i 1947"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google