Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Buddhisme.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Buddhisme."— Utskrift av presentasjonen:

1 Buddhisme

2 Buddhisme Buddhisme er en ikke-teistisk religion eller filosofi som er basert på læren fra Siddharta Gautama (sanskrit; på pāli: Siddhāttha Gotama), som antas å ha levd mellom ca. 563 f.Kr. og ca. 483 f.Kr. i India. Buddhismen spredde seg gradvis fra India gjennom Sør-Asia til Vest-Asia, Sentral-Asia, Sørøst-Asia, og de nordøst asiatiske landene Tibet, Mongolia, Kina, Korea, Japan, og Taiwan.

3 Buddhismen har elementer av religion, filosofi, psykologi og samfunnsanalyse, men er ingen av delene. Den er en måte å leve på, en livsstil. Buddhismen regnes som en av de fem store verdensreligionene. Den ble grunnlagt av Buddha for rundt 2500 år siden. Buddhisme

4 Buddhisme Buddha var en prins som levde et liv i luksus på grensen mellom det nåværende India og Nepal. Da han var rundt 30 år forlot han livet i palasset for å finne veien til frelse. Etter mange års søken nådde Buddha opplysning. Dette var starten for Buddhas lære. Læren ble så kjent som buddhismen.

5 Buddhisme Buddhismen kalles ofte vennlighetens religion, og sentralt i Buddhas lære er omtanke, kjærlighet og gavmildhet. Buddha grunnla buddhismen for rundt 2500 år siden.

6 BUDDHAS LÆRE - VEIEN I Østen blir religion ofte sett på som en vei å gå for å finne frelse. Buddhistene tror at ved å følge Buddhas vei kan de leve lykkelig og harmonisk, og tilslutt nå Nirvana. Et annet bilde på å oppnå frelse er å se for seg en elv. På den andre siden er lykke og harmoni. Du vil over til den andre bredden. Buddha sier at du kan følge hans lære og finne ditt eget vadested. Bueddhism

7 ferdig Laget av SONDRE. MARIUS. Og BENDIK.


Laste ned ppt "Buddhisme."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google