Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fra kompetanse til synlighet

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fra kompetanse til synlighet"— Utskrift av presentasjonen:

1 Fra kompetanse til synlighet
Velkommen til Årets inspirasjonssamling, 15. februar2017

2

3 Visjon ”Vi skal begeistre mennesker med ekte sjømatopplevelser!”

4 Mål Være det ledende nasjonale matnettverket i landet, spisset på sjømat – med medlemmer fra hele verdikjeden Fokus på langsiktig kompetanseutvikling og erfaringsutvieksling skal sikre kvalitet, mangfold og innovasjon/ utvikling Langsiktig kompetanseutvikling skal skape god lønnsomhet for medlemsbedriftene Øke interessen for sjømat hos folk flest!

5 Vi blir stadig flere… Bernard Fisk, Nesttun Bien Restaurant, Bergen
Biologen Akvariet, Bergen Biologen Herdla, Bergen Bryggeloftet og Stuene, Bergen Br. Birkeland, Austevoll Dragøy, Tromsø Fiskekroken, Åsane Mathallen, Tromsø O. A. Brekke, Stryn Natlandsveien Fisk, Landås Restaurant 1877, Bergen Strandkaien Fisk, Bergen Pelagia, Bergen

6 Nytt fiskehandlernettverk 2016 – kobles med kokker/restauranter
Kjetil Holen

7 Studietur til Gøteborg 2016

8 Tørrfiskprosjekt 2016

9 Norges første tørrfiskøl!

10 Hospitering hos Mathias Dahlgren

11 Laks og skalldyr i Tromsø 2016

12 Bordeaux/La Rochelle 2016

13 Bifangst og lite utnyttede arter

14 Over 200 arter, de færreste utnyttes…
Skolest, Skjellbrosme, Skate, Hvitting, Håbrand, Lomre, Smørflyndre, Glassvar, Blekksprut, Akkar, Uer, Lusuer, Trollkrabbe, Pigghå, Havabbor, St. St. Petersfisk, Knurr, Rognkall, Berggylt, Leppefisk, Vassild, Hestmakrell…

15 Mål bifangstprosjekt «Å utvikle mer attraktive og lønnsomme menyer på restaurantene i Bergensregionen/Hordaland ved å satse på bifangst/lite utnyttede ressurser» Økt kunnskap «fra dekk til tallerken» Økt lønnsomhet for fiskere og restauranter Økt kunnskap hos forbruker – styrket matidentitet i regionen

16

17

18 Aktiviteter høsten 2017 14. – 15. februar Kompetanseprogram, Inspirasjonssamling, «Årets Smak av kysten kokk 2017», Bergen 14. – 15. mars Fagsamling for fiskehandlere, Stavanger April Lokal studietur til Knutholmen, Sogn og fjordane Sild, bifangst, «opplevelsesmat» 10. – 11. mai Bli god på nett-kurs, Bergen Mai Lokal samling, Tromsø 1. – 3. september Bergen Matfestival 24. – 17. september Studietur til Valencia og Denia, Spania Høst Fagsamlinger ulike steder

19 Prosjekter 2017 Bifangst Hordaland Bifangst Troms/Nordland
Videreutvikling av sesongkalenderen Utviklingsprosjekt fiskehandlere, defineres på møte i mars … og ellers hva medlemmene ønsker å få til!

20 Takk til alle medlemmer – og takk til styret:
Fredrik Hald (styreleder), Hallvard Lerøy Bjørn Tore Furset, Fursetgruppen Anton Fjeldvær, HitraMat Anders Blomkvist, Fiskekompaniet Tromsø Atle Jakobsen, Domstein Sjømat Bjørn Jakobsen, Lerøy Delico Eric Saudan, Bellevue Restauranter Stein Mortensen, Havforskningsinstituttet

21 Vi gleder oss til veien videre! Takk til:

22 Etablert i mars 2014 Hovedeier er Smak av kysten (51%) og øvrige eiere er HMP Bergen, Hanen Vest, Hordaland Bondelag og Bondens Marked En kompetansearena og «koblingsboks» for lokalmat på Vestlandet Mandat: Gjennom økt samarbeid mellom sjømat- og landbruksnæringen skal Matarena bidra til fornying og økt verdiskapning for mat i hele verdikjeden

23

24

25


Laste ned ppt "Fra kompetanse til synlighet"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google