Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ulykker i industrien Er du forberedt?.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ulykker i industrien Er du forberedt?."— Utskrift av presentasjonen:

1 Ulykker i industrien Er du forberedt?

2

3 Gjør dere selv forberedt

4 Mange stressfaktorer ved en ulykke
Alarmeringen (Oi hva møter meg nå) Fremmøte (Oi hva gjør jeg nå) SYNSINNTRYKK – lukt – lyder etc KOLLEGA Prestasjonsangst I etterkant (hva gjør vi nå) Skyldfølelse (strakk jeg til)

5 Gjør dere selv forberedt
ADVARSEL OM STERKE BILDER MEN SAMTLIGE BILDER ER FRA NSO SITT FØRSTEHJELPSKURS OG ALT ER SMINKE

6 Gjør dere selv forberedt
Alarmeringen. Hva kan dere få melding om (verstefallstenking) Snakk om hva som kan skje, og hva som kan møte dere. Hva innebærer egentlig en klemulykke?

7 Gjør dere selv forberedt
Er du forberedt på en klemulykke? Bilder fra NSO sitt kurs i praktisk førstehjelp. Ta kontakt med NSO hvis du ønsker å delta på dette kurset.

8 Gjør dere selv forberedt
Snakk om hva som kan skje, og hva som kan møte dere. Snakk om at det kan være stygge synsinntrykk. Snakk om at det kan være smerteskrik. Snakk om at det kan lukte av blod, svidd etc.

9 Gjør dere selv forberedt
Snakk om at det kan være kollegaen du spiste lunsj med for ti minutter siden som nå har mistet foten

10 Gjør dere selv forberedt
Snakk om at det kan være kollegaen du spiste lunsj med for ti minutter siden som nå har mistet foten Bilder fra NSO sitt kurs i praktisk førstehjelp. Ta kontakt med NSO hvis du ønsker å delta på dette kurset.

11 Gjør dere selv forberedt
Snakk om at det kan være kollegaen du spiste lunsj med for ti minutter siden som nå har mistet foten Bilder fra NSO sitt kurs i praktisk førstehjelp. Ta kontakt med NSO hvis du ønsker å delta på dette kurset.

12 Gjør dere selv forberedt
Snakk om at det er mulig å bli brannskadd pga strøm

13 Gjør dere selv forberedt
Snakk om at det er mulig å bli brannskadd pga strøm Bilder fra NSO sitt kurs i praktisk førstehjelp. Kan du håndtere dette?

14 Gjør dere selv forberedt
Kirurgmat Ofte er det eneste du kan gjøre å holde vedkommende i live frem til ambulanse kommer. Følelse av ikke å strekke til

15 Begynn i det små Diskusjonsøvelser – hva kan skje? Lytt til erfarne fjellfolk… «JEG FØLTE JEG TRAFF BAKKEN» Har dere egentlig snakket igjennom dette? Hva trenger dere av kunnskap for å håndtere? Hva trenger dere av utstyr for å håndtere? Hvordan trenger dere å øve for å håndtere? Hva hvis noen er fastklemt – skal dere frigjøre? Hva hvis??? Åpne diskusjoner.

16 Bygg stein på stein Ferdighetsøvelser – skap trygghet i praktiske ferdigheter Ikke sikkert det er foten eller armen som blør… Gjør deg kjent med og øv på utstyret i kofferten/vesken

17 Mål: Håper at noe skjer – lyst til å vise hva de kan

18 Takk for meg


Laste ned ppt "Ulykker i industrien Er du forberedt?."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google