Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Å ta vare på seg selv og andre

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Å ta vare på seg selv og andre"— Utskrift av presentasjonen:

1 Å ta vare på seg selv og andre

2 Til deg – Marthe Wang

3 Innblikk Innblikk (5 min) To og to
Dukket det opp noen tanker og erfaringer i møte med dagens tema? Del i plenum.

4 Innsikt https://www.youtube.com/watch?v=1Evwgu369Jw
Empati og sympati – Brené Brown Oppgave (20 min) To og to Diskuter Brené Browns beskrivelse av empati: Empati er evnen til å ta den andres perspektiv, eller i det minste anerkjenne den andres perspektiv. Empati er å ikke dømme. Empati er å kjenne igjen følelser i andre og kommunisere det til den andre. Empati er å føle med den andre. I plenum: Empati i kriseteamarbeid: Hvilke erfaringer har vi fra møter med mennesker i krise?

5 Innsats Oppgave (20 min) En og en Reflekter over følgende utsagn: Du kjente hele tida på at du skulle alltid være i beredskap. Kanskje litt usikker på seg selv, litt utrygg. Men dette er deres og det må jeg gjøre noe med for at det ikke skal bli mitt. Derfor så er det kjempeviktig å få satt ord på alle disse følelsene som er i kroppen Da vet jeg det at når jeg har klumpen i magen eller kjenner på den uroen så er det et tegn på at jeg har for høyt stressnivå. Det går ikke an å ikke bli berørt. Del med gruppen

6 På innerlomma Selvhjelpsråd ved reaksjoner etter krisearbeid:
Se på reaksjonene som normale reaksjoner på unormale hendelser. Sørg for skikkelig hvile, oppretthold vanlige rutiner. Sørg for å ha noen å snakke med om hendelser, tanker, reaksjoner. Fysisk aktivitet hjelper. Avspenningsteknikker utfra hva som virker for deg. Teknikker for å håndtere plagsomme minner og sanseinntrykk.

7


Laste ned ppt "Å ta vare på seg selv og andre"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google