Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Å miste noen i selvmord.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Å miste noen i selvmord."— Utskrift av presentasjonen:

1 Å miste noen i selvmord

2 Some die young - Laleh https://www.youtube.com/watch?v=Nff3krrtMK8
Hvilke tanker får vi etter denne sangen? Handler den om å miste noen for tidlig? Handler den om selvmord?

3 Et tema som berører oss Til gruppa:
Selvmord er et tema som kan aktivere oss. Kanskje har vi mistet noen nær oss i selvmord, eller kjenner noen som har tatt livet sitt. Kanskje har vi tenkt på det selv. (Studier anslår at 5 % har tenkt på selvmord det siste året) Om vi blir aktivert: Snakk med noen. Det kan være det er naturlig å snakke med noen andre i kriseteamet, en venn eller partner. Det er også mulig å ta dette opp med legen sin. Ved akutt krise er det fastlege/ legevakt som er rett instans.

4 Innblikk Refleksjonsoppgave – to og to
Noen tanker etter å ha lest introduksjonen til samlingen? Hva har jeg av erfaringer på møte med noen som har mistet noen i selvmord? Har jeg andre erfaringer med selvmord? Del tanker/kunnskap i plenum

5 Samfunn som ikke ivaretar
Hvorfor? Smerte Samfunn som ikke ivaretar Fanget i en felle Håpløshet Psykisk sykdom Ønske om forandring Ikke høre til Best for alle mine Evne til selvmord Innsikt

6 Innsats Film fra når krisen rammer. Egil og Berit forteller: Hva så dere? Hva tenker dere rundt å møte disse foreldrene? Hva trenger de? Hva gjør det med oss?

7 På innerlomma Selvmord er et komplekst fenomen med mange faktorer som spiller inn De som mister noen i selvmord vil ofte ha sterke krisereaksjoner De som mister noen i selvmord vil ofte ha mange spørsmål knyttet til hvorfor Etterlatte og berørte trenger å bli møtt og fulgt opp av kriseteamet i tiden rett etter og lenge etter et selvmord.

8


Laste ned ppt "Å miste noen i selvmord."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google