Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Vannrakett med fallskjerm

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Vannrakett med fallskjerm"— Utskrift av presentasjonen:

1 Vannrakett med fallskjerm
Forarbeid

2 Presentasjon av raketten
Fremdriften er vannjet. Rekkevidden ca 30 m opp. Fallskjerm som løser ut automatisk på toppen. Utskytningsrampe med utløsermekanisme.

3 Delene til raketten Flasken er kroppen til raketten som holder alt sammen. Flasken inneholder drivstoffet. Dysen er åpningen i flasken, og vannet blåses ut gjennom dysen. Gummibåndene holder fast det som monteres på flasken.

4 Delene til raketten Rakettvingene er viktige for å holde raketten i riktig retning. Uten disse vil raketten gå i spinn og spyle ut vannet rundt seg i store sirkler. Det er viktig at disse ikke er skjeve, da vil raketten kunne svinge og krasje inn i noe. Dressinglokket på toppen er der for å holde rakettspissen.

5 Delene til raketten Rakettspissen gir raketten god form til å fly gjennom luften. Dette gir den mindre luftmotstand og den når høyere Rakettspissen er transportkammeret i raketten. Her kan vi legge det vi vil ha opp i luften. Vi legger kun fallskjermen inni her. Siden vil dere kunne legge andre ting sammen med skjermen.

6 Delene til raketten Vindflappen eller utløservingen er en mekanisme som løser ut fallskjermen på riktig tidspunkt. Så lenge raketten har stor fart, vil vinden klemme vingen inn mot raketten. Mot toppen har raketten nesten ingen fart, og da kan vingen vippes ut så fallskjermen utløses.

7 Delene til raketten Rakettspissen holdes fast med to gummistrikk. Ett går til utløservingen, ett til flasken på motsatt side. Når utløservingen ikke lenger holdes inne av vinden, vil gummistrikket vippe den ut. Det vil så i sin tur falle av vingen og spissen trekkes av flasken av det gjenværende gummistrikket.

8 Delene til raketten Fallskjermen lages av et stort tøystykke som pålimes to tråder. Disse trådene knytes så sammen i en løkke som festes til raketten.

9 Delene til raketten Ved å slå knuten midt over trådene vil fallskjermen åpne seg jevnt og fungere når den løses ut. På bildet skal fallskjermen til å slå seg ut. Løkken festes til raketten.

10 Delene til raketten Utskytningsrampen har fjernutløser ved at en snor er festet til en sprøyte. Når sprøyten presses ut, vil snoren bli dradd ned og løse ut raketten. En gardinskinne leder raketten i riktig retning slik at den får god fart før den går på egenhånd. Hver skole får deler til en rampe.


Laste ned ppt "Vannrakett med fallskjerm"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google