Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

ENKEL FRITIDSKARTLEGGING

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "ENKEL FRITIDSKARTLEGGING"— Utskrift av presentasjonen:

1 ENKEL FRITIDSKARTLEGGING
Kartlegging i 9. klasse i forkant av friluftskartlegging Skriftlege svar på 7 spørsmål frå folkehelsegruppa Kartlegging i klasse i forkant av friluftskartlegging Munnleg tilbakemelding i klassar Spørsmål om trafikkfåre og trafikktryggleik i nærmiljøet

2 Spørsmål til gruppe arbeid
I kva grad har Fusa kommune lukkast i å prioritera trafikktryggleik? Kva konsekvensar kan det få for barn og unge at ein har eit mangelfullt kollektivtilbod? Stemmer bilete fleirtalet av dei unge teiknar at det er eit greitt organisert fritidstilbod, særleg på idrett, men at det manglar møteplassar for uorganisert aktivitet?

3 Fritid i Fusa Kva er dei tre viktigaste fritidsaktivitetane du likar best å gjere utanfor eigen heim igjennom året? Er du med på fritidsaktivitetar utanfor eiga bygd? Kvar finn dei stad? Korleis kjem du deg dit? Er det noko som gjer det vanskeleg for deg å koma deg på fritidsaktivitetar? Kva likar du best med bygda di/ staden du bur? Kva likar du minst med bygda di/staden du bur?

4 Korleis kjem du deg dit? Bil (35) Buss (21) Sykkel (7) Går (7)

5 Er det noko som gjer det vanskeleg for deg å koma deg på fritidsaktivitetar?
Manglande busstilbod (16) Trafikkfåre (5)

6 Det ungdom likar best med staden dei bur:
Positiv til at det er fredleg og fin natur (24) Friluftsliv sommar og vinter (15) Tette nettverk der ein kjenner alle (11) Vener i nærleiken (8) Dei som har gangavstand til skule, butikk og fritidstilbod trekk fram dette (8) For nokon er fritidstilbodet godt (7) Butikk i nærmiljøet (5)

7 Det ungdom likar minst med staden dei bur:
Lange avstandar til dit dei vil (14) Få jamaldringar (11) Få aktivitetstilbod (11) Dårleg kollektivtilbod (8) Dårleg trafikktryggleik (5) Få møte-/ «leikeplassar» for ungdom (4)

8 Når 9. klassingar og klasse blir spurt om trafikktryggleiken i nærmiljøa får vi klare tilbakemeldingar: Dei etterlyser fleire gang- og sykkelvegar Melder om gang og sykkelvegar med manglande veglys Etterlyser betre kvalitet på veglysa der ein har slike Etterlyser veglys i nærmiljøa til og frå bustadområde/ skule/ busstopp Melder om faremoment ved kryssing av fylkesvegar ved buss-stopp Melder om smale og svingete vegar der barn og unge ferdast til fritidsaktivitet


Laste ned ppt "ENKEL FRITIDSKARTLEGGING"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google