Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

EKSAMEN VÅREN 2015 SKRIFTLIG EKSAMEN MUNTLIG EKSAMEN KLAGEADGANG

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "EKSAMEN VÅREN 2015 SKRIFTLIG EKSAMEN MUNTLIG EKSAMEN KLAGEADGANG"— Utskrift av presentasjonen:

1 EKSAMEN VÅREN 2015 SKRIFTLIG EKSAMEN MUNTLIG EKSAMEN KLAGEADGANG
AVSLUTNING

2 Sammen for et varmt og livskraftig Tromsø
Onsdag 13.mai Opplysning om trekkfag kl. 0900 Mandag 18.mai Forberedelser til eksamen i engelsk. Elevene får tilgang til forberedelsesmateriell i engelsk kl Tirsdag 19. mai Eksamen i engelsk. Onsdag 20.mai Forberedelse til eksamen i norsk hovedmål og sidemål. Elevene får tilgang til forberedelsesmateriell i norsk hovedmål/norsk sidemål kl.0900. Eksamen i matematikk Torsdag 21.mai Eksamen i norsk hovedmål. Fredag 22.mai Eksamen i norsk sidemål. 29.05 – 16.06 Muntlig eksamen Sammen for et varmt og livskraftig Tromsø

3 Uten forberedelsesdel. Dagen før eksamen er det obligatorisk skoledag.
EKSAMEN I MATEMATIKK Uten forberedelsesdel. Dagen før eksamen er det obligatorisk skoledag. 2-delt eksamen - Del 1: uten hjelpemidler (skrivesaker, passer, linjal og vinkelmåler tillatt). Nødvendige hjelpemidler! - Del 2: alle hjelpemidler tillatt, unntak av Internett og andre verktøy som tillater kommunikasjon Del 1 og del 2 deles ut samtidig. Innen to timer leveres del 1 inn. Hjelpemidler til del 2 kan tas fram. I del 1: 24 poeng I del 2: 36 poeng Besvarelsen av Del 2 – inkludert eventuelle vedlegg – legges inn i Del 1 og sendes til sensor. Besvarelsene skal være anonyme. Den eneste identifiseringen er skolens navn og kandidatnummeret (som i PAS).

4 EKSAMEN I NORSK OG ENGELSK
IKT-basert eksamen Gjennomføres papirløst. Logger seg på med brukernavn og passord. Laster ned eksamensoppgaven som besvares ved hjelp av datamaskin. Prøvesvaret leveres en fil som lastes opp i det samme systemet En dag forberedelse (obligatorisk skoledag) Forberedelsesmateriell NB! Kl. 9.00! Norskeksamen over 2 dager Forberedelsesmateriell: Elever og lærere får tilgang til forberedelsesmateriell kl dagen før eksamen. Materiellet var i på om lag ti sider. Nettbasert For norsk gjelder forberedelsesmateriellet for begge dagene Kunngjør tema for eksamen NB! Norsk: Eksamen vil består av to deler, en del med oppgaver ut fra vedlagt tekst og en del med oppgaver til valg. En prøve i tekstkompetanse. Elevene skal lese og vise at de forstår ulike tekster og selv produsere tekster skriftlig Elevene prøves i ulike typer tekster på begge eksamensdagene (Ikke ren sakpreget eller skjønnlitterær skrivedag som før) En dag hovedmål og en dag sidemål – to karakterer Elever som er fritatt fra sidemål, skriver hovedmål begge dager. Får en samlet karakter. Engelsk: Et av kortsvarene, Task 1 og 2, har en oppgave med utgangspunkt i tekstvedlegg som ikke er i forberedelsesmateriellet. Den vedlagte teksten er innenfor temaet til eksamen. Task 3- eleven velger å svare på en av fire langsvarsoppgaver

5 HJELPEMIDLER Alle hjelpemidler er tillat med unntak av Internett og andre verktøy som tillater kommunikasjon. For norsk og andre språkfag er ikke oversettelsesprogrammer tillatt. Nettbasert ordboka (Clarify) blir tilgjengelig på eksamen Forberedelses tida: Kan laste dokumenter opp på sine dokumenter. Disse blir tilgjengelig under eksamen. Ved bruk av minnepenn, sjekkes den i forkant av eksamensvakten

6 Men! Sensorene er utstyrt med et program som brukes til å søke etter tekster (eller deler av tekster) på internett. Hensikten er å avsløre fusk/”klipp og lim” i større grad enn tidligere. ALTSÅ: ”Klipp og lim” blir ikke akseptert, og vil bli oppdaget!!

7 KILDER Oppgis på en etterrettelig måte Og på en slik måte at leseren kan finne fram til dem. Oppgi forfatter og fullstendig tittel på så vel lærebøker som annen litteratur. Oppgi nøyaktig nettadresse og nedlastingsdato dersom det brukes utskrift eller sitat fra nettsider

8 EKSAMENSKONTOER Nytt brukernavn og passord Begrensede rettigheter Testes på forhånd Kan laste opp forberedelsesmateriell på forhånd Engelsk og norsk: Fås ut når tilgang til forberedelsesmateriell

9 ”LOVER OG REGLER” UNDER EKSAMEN
Oppmøte senest Hver elev setter seg straks på plass. Det er IKKE lov til å forlate plassen uten lov. 5 timer til å utarbeide besvarelsen. 15 min til å klargjøre besvarelsen og påføre kandidatnr. og lignende. Det skal være helt stille under prøven. Alle spørsmål rettes til eksamensvakt. Lufting og toalettbesøk skjer en og en. Mobiltelefon/Ipod/Mp3 er forbudt under prøven. Ved sykdom må skolen få beskjed snarest mulig. Gyldig fravær krever legeattest. Eleven kan IKKE få utlevert oppgaven etter at oppgaven er endelig levert. Alle hjelpemidler er tilltat med untak av Internett og andre verktøy som tillater kommunikasjon.

10 Muntlig eksamen 29. mai - 16. juni
Ny retningslinje fra våren 2014 – revidert jan. 2015 Eleven går opp enkeltvis (unntak arbeidslivsfag) 30 min. pr. elev Eleven får vite fag 48 timer før eksamensdagen Eleven trekker et tema med en tilhørende problemstilling for eksamen 24 timer før selve eksamen Forberedelsesdagen er obligatorisk Under forberedelsesdelen er alle hjelpemidler tillatt Sensor: En ekstern og en intern/faglærer Første melding kommer tidligst 31. mai.

11 Innholdet i eksamen Presentasjon - inntil 10 min.
Eleven presenterer et tema med en problemstilling som han/hun har forberedt. Samtalen – inntil 20 min. Samtalen tar utgangspunkt i presentasjonen og skal gi eleven mulighet til å vise sin kompetanse i så stor del av faget som mulig. Sensorene skal lete etter elevens kompetanse og ikke den kompetansen han/hun ikke har.  Naturfag Oppgavene i naturfag skal inneholde en praktisk del, jfr. læreplanens vurderingsdel. Den praktiske delen av eksamen tenkes som en overgang mellom presentasjon og samtalen. Forsøkene bør være enkle slik at de ikke tar for mye tid fra samtalen.

12 Hjelpemidler Til presentasjonen kan eleven ha med egne notater og relevante hjelpemidler for å vise sin presentasjon. Til samtalen kan eleven ha med seg to A4 sider med notater fra pensum. Hjelpemidler: Under forberedelsedelen er alle hjelpemidler tillatt.

13 Oppgaven Tema og problemstilling skal være tilstrekkelig omfattende til at det vil være naturlig å trekke inn flere deler av læreplanen under selve eksamineringen. Må omfatte mer enn ett hovedområde.

14 Faser i eksamensavviklingen:
Går over 3 dager Dag 1: 48. timer før eksamen: Elevene får vite fag Eleven møter sin faglærer til en kort samtale (ca. 30 minutter) om faglærerrapporten og eksamen. I etterkant av samtalen kan eleven selv velge om hun/han vil forberede seg på skolen eller hjemme.

15 Faser i eksamensavviklingen:
Dag 2: 24. timer før eksamen: Elevene trekker tema og problemstilling. Forberedelsesdag på skolen (obligatorisk) Veiledning fra læreren blant annet for å se sammenheng mellom tema og problemstilling og lærerplanen Dag 3: Eksamen Forberedelsesdelen skal gjennomføres som en obligatorisk skoledag der elevene har rett til et pedagogisk tilbud fra skolen. Det betyr at elevene skal møte på skolen for å trekke tema/problemstilling og ha tilgang på veiledning fra lærer. Faglærer skal veilede elevene og hjelpe dem til å se sammenhengen mellom tema/problemstilling og læreplanen Utstyr på eksamen!

16 Sammen for et varmt og livskraftig Tromsø
Fremmedspråk Del 1 – Presentasjon Tidsramme: inntil 15 minutter Aktuelle tema velges ut fra skolens fagplan. Del 2 – Samtale Samtalen skal i hovedsak være mellom faglærer og elev. Del 1 Presentasjon: Eleven skal presentere et tema som han/hun har forberedt. Eleven kan bruke relevante hjelpemidler og kan ha med egne notater. Del 2 – Samtale Åpningen i samtalen kan ta utgangspunkt i selve innholdet i presentasjonen. Der eleven må vise forståelse av nettopp fremlagt tema. Videre kan samtalen handle om eleven selv, familie, interesser eller andre nærliggende tema. Til samtalen kan eleven ha med seg to A4 sider med notater. Elevene får utlevert kriterier for måloppnåelse. Sammen for et varmt og livskraftig Tromsø

17 § 3-32 Særskild tilrettelegging av eksamen
Elevar med behov for særskild tilrettelegging skal kunne få lagt forholda til rette slik at dei kan få vist kompetansen sin ut frå kompetansemåla i fag i læreplanverket. Tiltaka må vere tilpassa behova til eleven så langt råd er. Tiltaka må ikkje føre til at eleven får fordelar framfor andre som ikkje får tilrettelegging ved eksamen. Tilrettelegginga må heller ikkje vere så omfattande at eleven ikkje blir prøvd i kompetansemåla i fag i læreplanverket. Der det i kompetansemåla er kravd skriftlege, munnlege eller praktiske ferdigheiter, er det ikkje høve til å leggje til rette eksamen slik at desse ferdigheitene ikkje blir prøvde, når slik prøving er fastsett i eksamensforma for faget. Rektor avgjer etter søknad kva for ordningar som skal nyttast for elevar. Avgjerda til rektor er eit enkeltvedtak som kan påklagast til fylkesmannen. Rektor kan krevje uttale frå ein sakkunnig instans. Særskild tilrettelegging av eksamen krev ikkje vedtak om spesialundervisning.

18 § 3-36 Bortvising frå eksamen
   Elevar skal ikkje hindre eller forstyrre gjennomføringa av eksamenen. Dersom åtferda til ein elev er i strid med denne føresegna, kan eleven, etter å ha blitt åtvara, visast bort. Bortvising skal avgjerast av rektor sjølv og er eit enkeltvedtak som kan påklagast til fylkesmannen. skal ha høve til å uttale seg munnleg for rektor før rektor eventuelt fattar enkeltvedtaket om bortvising.

19 § 3-37 Annullering av eksamen (utdrag)
Dersom ein elev har vore oppe til eksamen i eit fag der han eller ho ikkje får standpunktkarakter, blir eksamen annullert. Eksamen i eit fag kan annullerast dersom eleven har fuska eller forsøkt å fuske ved eksamen. Dette gjeld også dersom det er sensorane som oppdagar fusk eller forsøk på fusk. Spørsmålet om annullering av eksamen i faget skal avgjerast av rektor sjølv for elevar. Eleven skal ha høve til å uttale seg munnleg før rektor fattar enkeltvedtak om annullering av eksamen. Eleven har likevel rett til å fullføre eksamen på eksamensdagen. Enkeltvedtak om annullering av eksamen kan påklagast til Fylkesmannen. For elevar som får eksamen annullert på grunn av fusk eller forsøk på fusk, fell standpunktkarakteren bort

20 Klagerett: Standpunktkarakterene deles ut 28.mai 10 dager klagerett
karakteren blir stående, går ned eller opp klagen skal være skriftlig og begrunnes. Sendes til rektor, så evt. til Fylkesmannen uttalelse i fra faglærer Orden og oppførsel Skriftlig eksamen - klagenemnd Muntlig eksamen – formelle feil

21 AVSLUTNING 18.JUNI Felles avslutning for elever på 10.trinn, foresatte og lærere ved skolen. Taler og underholdning fra elever, foresatte og rektor Utdeling av vitnemål Fotografering Kaffe og kaker på basen 17.30


Laste ned ppt "EKSAMEN VÅREN 2015 SKRIFTLIG EKSAMEN MUNTLIG EKSAMEN KLAGEADGANG"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google