Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

NTNU Ålesund i Region Ålesund – hvilken rolle skal vi spille?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "NTNU Ålesund i Region Ålesund – hvilken rolle skal vi spille?"— Utskrift av presentasjonen:

1 NTNU Ålesund i Region Ålesund – hvilken rolle skal vi spille?
Viserektor presenterer seg selv [if !supportLists]·       [endif]Presentasjon av organisasjonen ved Viserektor og instituttledere (NB Elin Aasen må gå kl Geirmund holder sin korte presentasjon i siste del av møtet, i forbindelse med velkomsthilsen. [if !supportLists]·       [endif]Gjennomgang av de 4 tverrfaglige satsningsområdene, ved Annik. Møtedatoer er satt som følger: 19.01 NTNU Havrom 01.02 NTNU Helse 01.03 NTNU Energi 23.03 NTNU Bærekraft [if !supportLists]·       [endif]Praktiske endringer Innsida ved Magne [if !supportLists]·       [endif]Kort orientering om IIR samt velkomsthilsen til ny viserektor ved Geirmund Oltedal Samspillkonferansen 2017 Annik Magerholm Fet, Viserektor ved NTNU Ålesund

2 NTNU i Ålesund – Norges mest næringsnære campus
NTNU i Ålesund – Norges mest næringsnære campus 5 institutter tilhørende 5 fakulteter med dekaner i Trondheim. Institutter ved NTNU i Ålesund IKT og realfag havromsoperasjoner og byggteknikk helsevitenskap biologiske fag internasjonal forretningsdrift Hvilken utdanning gir NTNU i dag?

3 NTNU Ålesund visjon NTNU Ålesund er Norges mest næringsnære campus, og vi vil videreutvikle våre særtrekk gjennom samhandling på tvers av instituttene sammen med de innovative miljøene ved Campus Ålesund og med de fremste aktørene i arbeidslivet i regionen.

4 Entreprenørskap og innovasjon er et varemerke for våre studenter – studentene er en ressurs for regionen Studentbedriften AgriMare Bio SB tok gull i NM og sølv i EM i Helsinki i juni 2017. AgriMare Bio SB har utviklet løsning for storskala oppdrett av børstemark med fiskeslam som eneste næringssubstrat. Børstemarken har høyt innhold av marint protein og viktige marine fettsyrer, og den skal erstatte vegetabilske ingredienser i fór for oppdrettslaks. Løsning deres har trippel bunnlinje; miljøløsning, matproduksjon og bærekraft.

5 Utdanningssteder styrker nærarbeidsmarkedene (SSB 22.02.2013)
Utdanningssteder styrker nærarbeidsmarkedene (SSB ) Målet med en regional, desentralisert universitets- og høgskolestruktur, er at utdanningsinstitusjonene skal forsyne nærarbeidsmarkedet med arbeidskraft. Lokal og regional rekruttering til studier antas å øke mulighetene for at kandidatene blir i regionen etterpå.  Studentrekruttering lokalt til utdanningsinstitusjoner bidrar betydelig til å forsyne nærarbeidsmarkedene med høyt utdannet arbeidskraft. Hvor kommer studentene fra og blir de boende i regionen?

6 Studenttall NTNU i Ålesund
Hjemstedsadresser Hvor kommer studentene fra og blir de boende i regionen?

7 Hvordan kan NTNU best spille regionen god?
Hvilke kompetansebehov har regionen i dag og i fremtiden? Utdanner vi studentene med de mest relevante kunnskaper, ferdigheter og kompetanse for dagens behov? Hvilken tilpasning i utdanningen kreves for å imøtekomme fremtidens behov? Mulighetsrommet – FOU i samspill med arbeidslivet

8 Det digitale skiftet Det digitale havrommet Næringsutvikling

9 Testfjorden – Et laboratorium for Undervisning Forskning
Næringsutvikling Havovervåkning ?? ?? ?? ?? ?? ?? Energi Havvind, bølge Olje & gass Mat Fiskeri Havbruk ?? ?? ?? ?? ?? ?? Miljø ?? ?? ?? Bioteknologi Transport ?? Kyst og havturisme ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??

10 Et laboratorium for Undervisning Forskning Næringsutvikling Energi Mat
Uttesting av bølgekraftanlegg Uttesting av system for akvakultur Testing av fiskeriredskap Testing av skip (støy, bevegelse, motstand…) Testing av skipsutstyr som kraner, winch, ROV, AUV og utstyr til subsea installasjon. Testing av instrumenter til mijøovervåkning Testing av autonome skip Testing AUV Testing av utstyr som skal tåle store havdyp Testing av utstyr som skal tåle arktisk klima. Testing av måleinstrumenter brukt til å instrumentere havrommet (overvåkning) Det er en rivende utvikling nye konsepter for fjordkryssinger (løsninger for flytebro og rørtuneller) Den foreslåtte instrumenteringen i et grid muliggjør å utvikle numeriske modeller til å beregne forhold andre steder i havrommet (hybride modeller). Testing av system for navigasjon og merking av grunner osv. Utvikling av innovative operasjoner og trening Utprøving og utvikling av system for skipsovervåkning Testing av instrumenter til måling av liv i havet Testing av instrumenter til måling av forurensing Et laboratorium for Undervisning Forskning Næringsutvikling Havovervåkning ?? ?? ?? ?? ?? ?? Energi Havvind, bølge Olje & gass Mat Fiskeri Havbruk ?? ?? ?? ?? ?? ?? Miljø ?? ?? ?? Bioteknologi Transport ?? Kyst og havturisme ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??

11 Det grønne skifte Nettverket mellom næringsliv, regioner og NTNU/forskningsmiljøene i Norge støttet av BIA Plattform for å utveksle kunnskap om innovative løsninger som gir grønn konkurransekraft Bidra til utdanning, kunnskapsutvikling og opplæringsprogrammet Legge grunnlaget for Nasjonalt Senter for Bærekraftige Forretningsmodeller (NCSB).

12 Eksempel på sirkulærøkonomi i praksis

13 2017 – 6 fokusområder for NTNU Ålesund
2017 – 6 fokusområder for NTNU Ålesund FORSKNING INTERNASJONALISERING ÅLESUND SOM UNIVERSITETSBY KVALITET I UTDANNINGEN PILOT GRØNT CAMPUS ÅLESUND SAMHANDLING OG KOMMUNIKASJON 1 FORSKNING - - Hensikt å øke forskningskompetansen, forskningsinntekter, publisering, samarbeid i regionen (industri, offentlig, helse etc) 2 INTERNASJONALISERING – Hensikt å øke samarbeid og synlighet på det internasjonale kartet 3 ÅLESUND SOM UNIVERSITETSBY - Hensikt å utvikle NTNU i Ålesund vedr student- og forskerattraktivitet 4 KVALITET I UTDANNINGEN – Hensikt å komme i toppskiktet på alle områder i studiebarometeret – Hensikt å fremstå som fremtidsorientert vedr bærekraftsmål og det grønne skiftet

14 Takk for oppmerk-somheten
Takk for oppmerk-somheten


Laste ned ppt "NTNU Ålesund i Region Ålesund – hvilken rolle skal vi spille?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google