Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Drømmer må bli trodd på, drømmer må tåle motgang,

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Drømmer må bli trodd på, drømmer må tåle motgang,"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Drømmer må bli trodd på, drømmer må tåle motgang,
og vi må reise oss om vi mislykkes i å realisere dem.

3 Det er bare én ting som gjør en drøm uoppnåelig: frykten for å feile.
Real talent = Talent til å utvikle talentet. Talent til å få ut potensialet (Bob Rotella, idrettspsykolog) Det er bare én ting som gjør en drøm uoppnåelig: frykten for å feile. (Paulo Coelho)

4 Når drømmer skal bli virkelighet, er det to grøfter å gå i:
Kristent menneskesyn og janteloven: I frykt for å bli selvopptatte, blir de selvutslettende. De gjør seg selv mindre for at Gud skal bli større. Guds størrelse avhenger ikke av deg eller meg. Kristent menneskesyn og «the American dream»: Usunn blanding av Guds vilje, egne drømmer og behov for status og oppmerksomhet. Når troens mål blir vår egen suksess, har vi gjort oss selv større enn Gud.

5 Kan du tenke deg at dine drømmer er noe som skal ære både deg selv, din neste og Gud?
Det er ikke alle drømmer som kan gå i oppfyllelse, men en drøm er en mulig læringssituasjon. En drøm krever engasjement, for engasjement skaper handling. Handling gir erfaring.

6 «Drøm uten engasjement er fantasi.»
(Bob Rotella) Basketspilleren Michael Jordan fikk høre at han ikke hadde talent. «Du kan tro at du vil klare det, eller du kan tro at du ikke vil klare det. I begge tilfeller har du helt rett.» (Henry Ford)

7 «Ønsket om å lykkes skal være større enn frykten for å mislykkes.»
Frykten for å feile «Ønsket om å lykkes skal være større enn frykten for å mislykkes.» (Timothy Gallwell, idrettspsykolog) Hvis vi skjuler feilene våre, klarer vi ikke gjøre noe med dem. Tillat feil Se feilene Spørre oss selv hva vi kan gjøre annerledes Forbedre oss til neste gang

8 «Nå er det viktig at du ikke bommer!» «Kom igjen, dette er du god på!»
Du skal ta et avgjørende straffespark og treneren skriker en av disse to setningene: «Nå er det viktig at du ikke bommer!» «Kom igjen, dette er du god på!» Hva får disse to setningene frem i deg på hver sin måte? Du kan ikke styre hvem som ringer på døra di, men du kan velge hvem du vil slippe inn.

9 Å tillate seg selv å feile er ikke bare god idrettspsykologi.
Det er også et godt bibelsk prinsipp. Et liv med rom for å feile utløser større potensial. Det gir mindre frykt og mer glede.

10 Har du noen drømmer? Tør du å tro på dem? Hva blir konsekvensene av drømmene dine? Hva skal til for at du skal lykkes? Motiveres du mest av ønsket om å lykkes eller frykten for å mislykkes? Hvordan kan du jobbe for å bli mer motivert av ønsket om å lykkes? Hvordan kan du utvikle ditt «real talent»? Lever du ut egne drømmer eller andres drømmer? Hvem får være med og bestemme hva som er dine drømmer?

11


Laste ned ppt "Drømmer må bli trodd på, drømmer må tåle motgang,"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google